Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

0

Για άρθρο που δεν δημοσιεύτηκε
Λάβαμε προχθές σχετικό κείμενο του συμπολίτη μας δικηγόρου Σωκράτη Ξυνίδη με τίτλο: «ΚΙΕΦ. Ακριβοί στα πίτουρα, φθηνοί στο αλεύρι».
Παρότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο δεν το δημοσιεύσαμε διότι αναφέρεται στο άρθρο του Στάθη Γιαννακίδη το οποίο δεν δημοσιεύσαμε. Ως εκ τούτου, αναφορά σε άρθρο μη δημοσιευμένο είναι αντιδεοντολογική ενέργεια.
Σημειώνουμε πως ο Γιαννακίδης επέλεξε τη δημοσίευση του άρθρου του σε προεκλογική περίοδο, γεγονός αντιδεοντολογικό επίσης διότι το απέστειλε χωρίς προηγούμενη συζήτηση με τη διεύθυνση της Εφημερίδας.
Γ.Δ.


Έτοιμα κάμποσα εκατομμύρια ευρώ
Όλοι θα θυμούνται τα λόγια του δημάρχου Χαρ. Δημαρχόπουλου ότι στο ταμείο του δήμου υπάρχει αποθεματικό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης θα θυμούνται όλοι ότι ζητήσαμε να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα στην εκτέλεση διαφόρων έργων προς όφελος των δημοτών. Μάλιστα τότε υπερηφάνως έλεγε ο δήμαρχος και οι άνθρωποί του πως φθάνουν στα 14 εκ. ευρώ.
Όμως παρόλες τις οχλήσεις, ο δήμαρχος τα είχε στο «σεντούκι» χωρίς να τα αξιοποιεί.
Ήρθαν οι εκλογές, ο Δημαρχόπουλος τις έχασε και μένουν τα χρήματα τώρα ως ένα πολύ καλό κεφάλαιο για τον Τσέπελη. Που μ’αυτά θα ξεκινήσει και χρηματοδοτήσει έργα και παρεμβάσεις στο δήμο. Μάλιστα, τα 14εκ. ευρώ με τη «μόχλευση» θα φτάσουν γύρω στα 20 εκ. ευρώ. Ποσό ιδιαίτερα ικανοποιητικό για ξεκίνημα.
Να λοιπόν που ο Δημαρχόπουλος άφησε κάτι καλό για τον Τσέπελη και τον δήμο… έστω και από λάθος.
Γ.Δ.


Όλοι θα κριθούν
Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε πλέον με την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων. Το σύνθημα δόθηκε, ο αφέτης έδωσε την εκκίνηση και πλέον οι αθλητές-υποψήφιοι τρέχουν για τον τερματισμό. Γνωρίζουν όλοι πως ήρθε, έφτασε η ώρα της κρίσης.
Όλοι θα κριθούν. Παλαιοί και νέοι. Κυρίως δε οι παλαιοί θα κριθούν για το έργο που παρήγαγαν στα χρόνια της βουλευτικής τους θητείας, αν παρήγαγαν και ποιο είναι αυτό.
Στο πλαίσιο δε της κρίσης πλέον αυστηρά θα μετρηθεί ο υφυπουργός Στ. Γιαννακίδης. Διότι αυτός κατείχε κυβερνητικό αξίωμα, είχε δυνατότητες για έργο στο νόμο. Μόνον που οι Ξανθιώτες δεν είδαν κάποιο έργο του, κάποια σοβαρή παρέμβασή του γι’αυτό και θα του αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες.
Αυτός είναι ο νόμος στην πολιτική. Δεν κάνεις έργο, δεν παίρνεις ψήφο.
Γ.Δ.


Γκράφιτι
Σε στοά οικοδομής, με μαρκαδόρο είναι γραμμένο ένα αισιόδοξο μήνυμα και μια παρότρυνση που λέει: «Χαμογέλα μούργο, η ζωή φεύγει».
Γ.Δ.


Δίλημμα κι απάντηση
Μας ρωτάνε: Το δίλημμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι το ποια οικονομία, ποια κοινωνία, ποια χώρα θέλουμε μετά από την κρίση και το Μνημόνιο. Κι εμείς ευθαρσώς απαντάμε: Θέλουμε ελεύθερη, ιδιωτική οικονομία με απλό έλεγχο από το κράτος, θέλουμε μια κοινωνία δημοκρατική, ανεκτική στη διαφορετικότητα, με σεβασμό στους θεσμούς, με ασφάλεια των πολιτών, με λιγότερους φόρους αλλά περισσότερους φορολογούμενους, με ένα δημόσιο μικρό αλλά αποτελεσματικό που θα θεωρεί τον συναλλασσόμενο πολίτη, κι όχι υπήκοο, θέλουμε να δημιουργηθούν επενδύσεις, νέες δουλειές για τους νέους, φροντίδα για τους ηλικιωμένους και σεβασμό, μεγάλο σεβασμό στην κρατική περιουσία. Με δυο λόγια, μια ασφαλή, ελεύθερη, δημοκρατική, οικονομικά ισχυρή χώρα.
Αυτά θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Γ.Δ.


Θα γίνουν αλλαγές στους δήμους
Το νέο είναι σίγουρο, δεδομένο και διασταυρωμένο. Έτσι, υπάρχει ήδη ο προβληματισμός και ξεκίνησε η επεξεργασία νομοθετικής παρέμβασης από τη Νέα Δημοκρατία για την αλλαγή του Νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ν.Δ. εν δυνάμει κυβέρνηση, έχει διαπιστώσει ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να έχει απόδοση και θα δυσκολεύει τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων. Έτσι, θα γίνουν αλλαγές για να διευκολυνθεί η λήψη αποφάσεων και οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να έχει η δημοτική αρχή στις αποφάσεις που θα απαιτούν συναινέσεις και εν γένει συγκλίσεις.
-Εν αναμονή λοιπόν των αλλαγών.
Γ.Δ.


Κουνουποπόλεμος
Θέρος λοιπόν, ζέστες και… κουνουποπόλεμος σε πόλη και ύπαιθρο. Κυρίως δε στις παραλίες μας. Στο μεταξύ, αυτά τα πρώτα κουνούπια σκοτώνονται σχετικά εύκολα. Είναι μάλλον παραπλανητικά για να μάθουν τις συνήθειές μας και μετά να έρθουν τα άλλα, που δεν σκοτώνονται με τίποτε.
-Μάγκεψαν και τα κουνούπια πατριώτες…
Γ.Δ.


Απορίες
Το τηλεφώνημα από συμπολίτη. Ο οποίος μας είπε πως κρατά στα χέρια του το χαρτί της ΔΕΗ και με έκπληξη είδε πως οι χρεώσεις του δήμου Ξάνθης ξεπερνούν τις χρεώσεις της ΔΕΗ.
Μας διάβασε δε και μας είπε τι έβλεπε στο τιμολόγιο για οικιακό ρεύμα.
Για σπίτι 60τ.μ. στο κέντρο της πόλης, η ενέργεια που κατανάλωσε ήταν 3 kwh με χρέωση 2,92 ευρώ για τη ΔΕΗ και 1,05 ευρώ για τον ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ ενώ οι χρεώσεις του δήμου Ξάνθης ήταν 19,96 ευρώ!
Πολλά χρήματα για τον δήμο που στο εξής θα πρέπει να τα διαχειρίζεται με ανταποδοτικότητα σε έργα για την καθημερινότητα του δημότη.
Γ.Δ.


Κι όμως γυρίζει…
Προτάσεις προς τον πρωθυπουργό για να γυρίσει το παιχνίδι μέχρι τις εκλογές- με χιουμοριστική εννοείται διάθεση-αλιεύσαμε στο διαδίκτυο. Έκανε βέβαια ένα σημαντικό βήμα υποσχόμενος 500.000 θέσεις εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά αυτά δεν αρκούν. Θα πρέπει επίσης να υποσχεθεί:
– Εβδομάδα τριών εργάσιμων ημερών για όλους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.
-Συγκεκριμένο ποσό για τον κατώτατο μισθό. Αν σκεφτούμε πως το ΚΚΕ υπόσχεται περίπου 1500 ευρώ, ο Αλέξης θα πρέπει να υποσχεθεί τουλάχιστον 2 χιλιάρικα.
– Μετά τις γερμανικές αποζημιώσεις, διεκδίκηση ιταλικών, βουλγαρικών, τουρκικών, ενετικών, περσικών και γενικά όλων των αποζημιώσεων από όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επιτέθηκαν ή κατέκτησαν ελληνικές περιοχές.
-Λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας για όλους τους Έλληνες με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Το ίδιο για τα προβλήματα της τριχόπτωσης  και της κυτταρίτιδας.
-Πανεπιστημιακό πτυχίο σχολής της επιλογής του σε κάθε μαθητή που τελειώνει το Λύκειο. Χωρίς εξετάσεις και άλλα τέτοια νεοφιλελεύθερα που επηρεάζουν την ψυχή των νέων.
– Κατάργηση κάθε είδους αξιολόγησης σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στον πολιτισμό, όπου όλοι οι καλλιτέχνες θα δουλεύουν με κοινή ταρίφα ανεξαρτήτως επιτυχίας.
-Κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από την Εθνική.
-Κατάργηση όλων των γραμματικών κανόνων. Τέρμα στη δικτατορία της ορθογραφίας και του συντακτικού. Τέρμα στον τεχνητό διαχωρισμό σωστού και λάθους. Τέρμα στην καταπίεση της μόρφωσης. Οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς αλλά και πάνω από τα γράμματα…
Μ.Β.


Ινκόγκνιτο τον πέρασαν τον Σταθάκη από την Ξάνθη(;)
Στην Ξάνθη ήταν την Πέμπτη ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης αλλά η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τα ΜΜΕ!  Κι είναι απορίας άξιον γιατί ο Σταθάκης είναι πρωτοκλασάτος υπουργός και είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Παρόλα αυτά η Νομαρχιακή περιορίστηκε μόνο σε ανάρτηση στο site της. Μάλιστα όπως μάθαμε μίλησε στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου και δεν είχε καθόλου κόσμο και αυτό της χρεώνεται φυσικά.
Μήπως ο κ. Χατζηθεοδώρου τώρα που εκλέχθηκε στον δήμο και θα έχει άλλα καθήκοντα ήρθε η ώρα να παρατήσει τα ηνία της Νομαρχιακής; Γιατί δεν βλέπουμε να έχει τον ζήλο που είχε άλλοτε! Και ο καιρός είναι δύσκολος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν έχασε το ενδιαφέρον του επειδή είναι στα δύσκολα. Βλέπετε ο κ. Χατζηθεοδώρου ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στα πάνω του… και αφού άλλοι είχαν κάνει την δύσκολη δουλειά!
Μ.Ξ.


Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με την Αλέβ Σιαμπάν Ογλού
Με γυναίκα από τον χώρο της μειονότητας κλείνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η 5η υποψήφια είναι η Αλέβ Σιαμπάν Ογλού δικηγόρος που ήταν υποψήφια με την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Xρήστου Μέτιου στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Η συνήθης τακτική. Μια αδύναμη υποψηφιότητα για να μην αποδυναμωθεί η υποψηφιότητα του μειονοτικού υποψηφίου.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ο ευεργετισμός στην Ξάνθη συνεχίζεται Η πρόσφατη οικονομική προσφορά προς το Γηροκομείο Ξά…