Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακόρυζο με σπανάκι και κόκκινες πιπεριές

Φακόρυζο με σπανάκι και κόκκινες πιπεριές

0

-1 φλιτζάνι φακές

-1 φλιτζάνι ρύζι μπονέτ

-2 φλιτζάνι σπανάκι (αφού καθαριστεί)

-1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες

-½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

-1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη

-1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι

-⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

-1 λεμόνι (ο χυμός του)

– αλάτι, πιπέρι

Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό, βράζουμε τις φακές για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι). Τις σουρώνουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν λίγο τα υλικά, προσθέτουμε 2½ φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν έχει μείνει πολύ λίγο νερό, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί από τον ατμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του.

Όταν τραβήξει το ρύζι τα υγρά του προσθέτουμε τις φακές και το χυμό λεμονιού. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε αρωματικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό). Σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια Μαυρομάτικα με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

– 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα – 70 γρ. ρύζι καρολίνα – 3 κρεμμύδια ξερά – 350 ml. ζωμό λαχ…