Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Ξάνθης για την ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Ξάνθης για την ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

0

Συμμετείχε στη συνεδρίαση μαζί με 28 δημάρχους από την Ελλάδα. Υπεγράφη από τους αυτοδιοικητικούς Διακήρυξη για τη «Συμμαχία Συνοχής»

 Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με 28 Δήμαρχους από την Ελλάδα στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε από 30 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2018.

Κατά την συνεδρίαση, διαμορφώθηκαν θέσεις σχετικά με την πολιτική συνοχής, την πολιτική μεταφορών, το μελλοντικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα επίκαιρα θέματα. Παράλληλα, διεξήχθησαν σημαντικές συζητήσεις παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε. όπως του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. António Costa, του Αν. Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας κ. Tomislav Donchev, του Α΄ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl Heinz Lambertz, αλλά και Ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων ήταν παρόντες από τη χώρα μας οι κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, κ. Νίκος Ανδρουλάκης κ.α.

Επιπλέον, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος υπέγραψε μαζί με αυτοδιοικητικούς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Διακήρυξη για τη «Συμμαχία Συνοχής» (#CohesionAlliance). «Με αυτή την αφορμή θέτουμε την Ξάνθηστο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η «Συμμαχία Συνοχής» αποτελεί έναν συνασπισμό των κορυφαίων ευρωπαϊκών ενώσεων πόλεων και περιφερειών της Ε.Ε. που στόχο έχει να χαράξει από κοινού μια ισχυρή πολιτική με σκοπό την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στην Ε.Ε. μετά το 2020.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την όλη προσπάθεια, ενώ υποστήριξε ότι είναι τιμή για τον Δήμο μας το γεγονός ότι συμμετέχει στο συγκεκριμένο εγχείρημα, που σκοπό έχει την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ.Σ. απέρριψε τον Οργανισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΞ

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι πρόκειται για Κανονισμό που ξεπερνά την εργατική νομοθεσία …