Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σε κλίμα χαράς και νοσταλγίας η παρουσίαση του βιβλίου «50 χρόνια ΑΟΞ»

Σε κλίμα χαράς και νοσταλγίας η παρουσίαση του βιβλίου «50 χρόνια ΑΟΞ»

0
biblio aox web

Μεγάλη προσέλευση κόσμου σημείωσε η εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος με την 50χρονη ιστορία του ΑΟΞ

Ποδοσφαιρικό «χρώμα» πρόσθεσε στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης ο Σύλλογος Παλαιμάχων ΑΟΞ

Ένα διαφορετικό, ποδοσφαιρικό «χρώμα» πρόσθεσε στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης ο Σύλλογος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ΑΟΞ, με την παρουσία του στις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (02-09/09) στο χώρο της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης.

Στο κτίριο φιλοξενείται τις παραπάνω ημέρες έκθεση με φωτογραφίες, φανέλες της ομάδας, και άλλα αναμνηστικά από την παρουσία των 50 ετών του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και η ομάδα της Ξάνθης συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ζωής.

Εξάλλου με την επέτειο των 50 ετών, ο Σύλλογος Παλαιμάχων προχώρησε στην έκδοση βιβλίου – λευκώματος, μία όμορφη και καλαίσθητη έκδοση που περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και ενδιαφέροντα στοιχειά από την ιστορία των 50 ετών «ζωής» του Α.Ο.Ξ.. Τη συλλογή του υλικού και συγγραφή του βιβλίου έκανε ο Μπάμπης Κυρλίδης που ολοκλήρωσε το έργο του μετά από αρκετούς μήνες αναζήτησης στοιχείων και δουλειάς.

Μεγάλη προσέλευση παλαιμάχων, φιλάθλων και παραγόντων του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου στην εκδήλωση

Η παρουσίαση του βιβλίου «50 χρόνια ΑΟΞ» έγινε στο κτίριο της Εμπορικής Λέσχης το βράδυ της περασμένης Κυριακής 02/09. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη με παλαίμαχους και τους τωρινούς ποδοσφαιριστές και άλλα ιστορικά μέλη του ΑΟΞ να δίνουν το «παρών, όπως και αθλητικοί παράγοντες της Ξάνθης, επίσημοι προσκεκλημένοι και εκατοντάδες φίλαθλοι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συνοπτική παρουσίαση των περιεχομένων του λευκώματος από τον συγγραφέα του βιβλίου Μπάμπη Κυρλίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση και τα πρώτα χρόνια των ομάδων Ασπίδα και Ορφέας Ξάνθης, που το 1967 συγχωνεύθηκαν για να «γεννηθεί» ο ΑΟΞ, τονίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη της ομάδας απ’ όλους ώστε να συνεχιστεί η επιτυχημένη παρουσία της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος των παλαιμάχων ΑΟΞ κ. Χιρστόφορος Διαμαντής που ευχαρίστησε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλο για τη στήριξη του στο σύλλογο ενώ αναφέρθηκε και στις φιλανθρωπικές και άλλες δράσεις που πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι παλαίμαχοι.

Χαιρετισμό απεύθυναν και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη κ. Άρης Πιαλόγλου εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του για την προσπάθεια και το τελικό αποτέλεσμα αλλά και ο Χρήστος Λισγάρας εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές της τωρινής ομάδας. «Και εμείς προσπαθούμε σκληρά για να κρατάμε ψηλά την ομάδα της Ξάνθης, και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε ένα μικρό μέρος της ιστορίας του συλλόγου ο καθένας από την πλευρά του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λισγάρας.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του συλλόγου φιλάθλων «Xanthifans», Άρη Καραμανίδη, που τόνισε πως οι φίλαθλοι θα βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα και τις παράλληλες δράσεις της, ανεξάρτητα αν έχει θετικά ή όχι αποτελέσματα καλώντας όλους τους Ξανθιώτες να βρεθούν στο γήπεδο για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών.

Τέλος ο τωρινός πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων, Μπάμπης Χατζημεστής, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος και της έκδοσης του βιβλίου, και κυρίως τον Μπάμπη Κυρλίδη και τον φροντιστή της ΠΑΕ, Χουσεΐν Τσιτάκ που ανιδιοτελώς προσφέρει τη βοήθεια του στις δράσεις των παλαιμάχων, υπογραμμίζοντας πως όλοι όσοι έχουν περάσει έστω και για λίγο από την ξανθιώτικη ομάδα βοήθησαν με τον τρόπο τους και χωρίς αυτούς που είναι και οι πρωταγωνιστές δεν θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια έκδοση.

Στο «φινάλε» της όμορφης βραδιάς που περιείχε έντονα κλίμα νοσταλγίας αλλά και συγκίνησης, μιας και βρέθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές από τις διάφορες χρονιές και δεκαετίες του συλλόγου, οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν να προμηθεύονται το βιβλίο (κοστίζει 20 Ευρώ) και να ζητούν υπογραφές τόσο από τον συγγραφέα αλλά και τους πολλούς παλαίμαχους που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Να σημειώσουμε ότι ο χώρος της Εμπορικής Λέσχης θα είναι καθημερινά ανοιχτός καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης για όσους θέλουν να τον επισκεφθούν, ενώ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να αγοράζει κανείς είδη της ομάδας από τους Xanthifans αλλά και φυσικά το βιβλίο για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ που αποτελεί μία εκπληκτική δουλειά, αφιερωμένη στην μεγάλη ομάδα της Θράκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …