Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παραίτηση με πολλά ερωτηματικά από τον Κ. Εξακουστό

Παραίτηση με πολλά ερωτηματικά από τον Κ. Εξακουστό

0
metios exakoustos

Ο περιφερειακός σύμβουλος του Έβρου παραιτήθηκε από την αρμοδιότητα διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων

Μόλις 6 μήνες διατήρησε το χαρτοφυλάκιο. Για τήρηση προσυμφωνίας και πλήρη συνεννόηση με τον περιφερειάρχη μίλησε ο ίδιος στο «Ε»

 

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν λίγες ημέρες από το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Κώστας Εξακουστός. Η παραίτηση χαρακτηρίζεται αιφνίδια μετά από την εξάμηνη μόλις θητεία του σε αυτό το πόστο, τροφοδοτώντας και μία φημολογία που συνδέει την αποχώρησή του με την πρόθεση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να απομακρύνει όσους «τραβάνε άλλο δρόμο».

Ο ίδιος πάντως ο κ. Εξακουστός με δηλώσεις του στο «Ε» διαψεύδει πλήρως τις φήμες αυτές, τονίζοντας ότι επρόκειτο για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη και συμφωνία που αφορούσε εξαρχής τη δυνατότητα να δοθεί η αρμοδιότητα διαχείρισης χαρτοφυλακίων σε πολλούς συμβούλους, συνδυαστικά με το γεγονός ότι ο ίδιος είχε διατελέσει και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών θεμάτων επί Γιώργου Παυλίδη.

Με αφορμή την αποχώρησή του ο κ. Εξακουστός εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το έργο που παρήχθη στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων επί δικής τους θητείας, κάνοντας λόγο για πάνω από 15 συνολικά υποβολές σε διακρατικά προγράμματα όπως το Interreg MED, το Black Sea και το Interreg Europe, με την ενίσχυση και ανάπτυξη πολλών συνεργασιών με δήμους και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, αλλά και διακρατικούς εταίρους.

Πάντως για την ώρα το εν λόγω χαρτοφυλάκιο μένει ακέφαλο και παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του περιφερειάρχη, αναφορικά με το διάδοχο του κ. Εξακουστού στην εν λόγω θέση. Να σημειωθεί επίσης ο κ. Εξακουστός είχε οριστεί εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR), όπου ήταν ήδη αναπληρωματικός του Μιχάλη Αμοιρίδη από την περίοδο που ήταν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ωστόσο παραιτήθηκε και από αυτή τη θέση με την αποχώρησή του από τον τομέα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Εξακουστός πάντως, στις δηλώσεις του έκανε λόγο για πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με τον κ. Μέτιο, ενώ διευκρίνισε ότι οι επόμενες υποβολές προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο, οπότε δε θα προκύψει πρόβλημα με το διάστημα της αναπλήρωσης.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…