Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έμεινε στο 1-1 με Ολυμπιακό η Ξάνθη που άξιζε και τη νίκη!

Έμεινε στο 1-1 με Ολυμπιακό η Ξάνθη που άξιζε και τη νίκη!

0
lisgaras-goal

Η εξαιρετική εμφάνιση και το γκολ του Λισγάρα οδήγησαν στην ισοπαλία κόντρα στους «ερυθρόλευκους»

Παρέμεινε αήττητη για 3η αγωνιστική η ξανθιώτικη ομάδα που βλέπει το επόμενο παιχνίδι στη Λιβαδειά

Αήττητη παρέμεινε μετά το πέρας και της τρίτης αγωνιστικής η ομάδα της Ξάνθης, που πραγματοποίησε μεστή και ψυχωμένη εμφάνιση κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό με τον οποίο αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1. Καταπληκτική εμφάνιση από τους Ξανθιώτες που άξιζαν ακόμη και τη νίκη, στο σαββατιάτικο παιχνίδι στα Πηγάδια που έγινε μπροστά σε περίπου 3500 κόσμο (1200 περίπου φιλοξενούμενοι).

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι όταν στο 10′ μετά από ατομική ενέργεια του Φορτούνη ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού έκανε το σουτ με τον Λισγάρα με καίριο τάκλιν να διώχνει σε κόρνερ. Όμως δύο λεπτά αργότερα ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ένγκελς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το νωθρό ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο η ομάδα της Ξάνθης ανέβασε ρυθμούς δίνοντας το έναυσμα και στην εξέδρα των γηπεδούχων να φωνάξει περισσότερο για την ομάδα. Στο 18′ ήρθε η απάντηση της Ξάνθης με τον Καμαρά να εξαπολύει κεραυνό εκτός περιοχής με τον Καπίνο με δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 27′ η ομάδα της Ξάνθης απείλησε εκ νέου όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Μπρίτο έκανε την σέντρα ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 30′ νέα καλή στιγμή για την Ξάνθη με την Μπρίτο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο και τον Ρομαό να απομακρύνει.

Στο 40′ τρομερή χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Σεμπά, ο οποίος βρέθηκε μόνο στη μικρή περιοχή, γύρισε και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Ξάνθης απαντά με φοβερό σουτ του Ντε Λούκας που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καπίνο. Απόρροια της πίεσης των Ξανθιωτών στο 43′ πήραν αυτό που άξιζαν με τον Λισγάρα μετά από ωραία σέντρα του Μπρίτο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καπίνο και ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος, και μάλιστα εις διπλούν, αρχικά στο 52′ με τον Λουσέρο που βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Ρομαό και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά με τον Καπίνο να μπλοκάρει σταθερά. Στο 55΄ο Ολυμπιακός απάντησε με γυριστό σουτ του Σεμπά που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Στο 62′ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Ντε Λούκας να βγάζει «γλυκιά» σέντρα ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά ψαράκι με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο. Ενώ στο 65′ την σέντρα σουτ του Μπρίτο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο κίπερ του Ολυμπιακού, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ η κεφαλιά του Κασάδο πέρασε άουτ.

Στο 73′ νέα καλή στιγμή για την Ξάνθη, με το σουτ εκτός περιοχής του Λουσέρο να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο. Στο 80′ ο Εμενίκε σκόραρε με την κόντρα μετά από γύρισμα του Καρσελά, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για χέρι του παίκτη του Ολυμπιακού. Στα τελευταία δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ της νίκης, με την Ξάνθη να τους δίνει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να δημιουργήσουν ιδιαίτερες καταστάσεις στην εστία του Ζίβκοβιτς εκτός από ένα σουτ του Σεμπά στο 93’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Σέρβος κίπερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος της ΕΠΣ Αθηνών, με βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη της ΕΠΣ Πιερίας και Αντώνη Καρατζίκα της ΕΠΣ Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Φλίσκας, Καμαρά, Ντε Λούκας(72′ Μεχία), Λουσέρο, Μπρίτο, Κίκε Μπόουλα(59′ Ρότσε), Γέντρισεκ(81′ Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μπ. Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Κούτρης, Ένγκελς, Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης(76′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μαρίν(65′ Καρσελά), Τζούρτζεβιτς(60′ Εμενίκε).

Ράσταβατς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του μοίρασε στις δηλώσεις μετά το ματς ο προπονητής της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του βαθμού της ισοπαλίας απέναντι σε έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο. Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είχαμε ευκαιρία να σκοράρουμε, όπως είχαν και οι αντίπαλοι. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων απόλαυσαν ωραίο ποδόσφαιρο. Στο α’ μέρος παίζαμε πολύ ανοιχτά και είπαμε στην ανάπαυλα να είμαστε πιο σφιχτοί. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και είναι ένας πολύ σημαντικός πόντος για εμάς και για την συνέχεια. Εύχομαι καλή τύχη στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του στο Champions League. Όποιος κερδίζει πόντο ή πόντους από μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι ένας σπουδαίος πόντος για εμάς και πολύ σημαντικός για την ψυχολογία μας.

Η σημερινή απόδοση είναι ένα σκαλοπάτι για την βελτίωσή μας. Έχουμε περιθώρια στο μέλλον για πιο μεγάλη πρόοδο. Ήμασταν πολύ καλύτεροι από ότι στην αναμέτρηση με την Λαμία. Είχα πει ότι η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και αυτό φάνηκε σε αυτό το παιχνίδι. Έγινε ένα παιχνίδι ανοιχτό και στο πρώτο ημίχρονο σε κάποιες στιγμές είχαμε και την τύχη μαζί μας. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τα συνθήματα, τα τραγούδια και την υποστήριξη από τους φιλάθλους μας ήταν πολύ σημαντική και μας βοήθησε, ελπίζω να είναι έτσι και σε επόμενα παιχνίδια», ήταν τα λόγια του.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, στάθηκε στις φάσεις του Ολυμπιακού στο πρώτο 15λεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμη γκολ και να πάρουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη, δίνοντας συγχαρητήρια στην ομάδα της Ξάνθης για την προσπάθεια.

SUPER LEAGUE

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστέρας Τρ. – Λαμία 1-3

Ατρόμητος Αθ. – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 1-1

Α.Ε.Κ. – Λάρισα 4-0

Λεβαδειακός – Πλατανιάς 1-1

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 1-0

Απόλλων Σμύρνης – Π.Α.Ο.Κ. (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Α.Ε.Κ. 7

2. Ολυμπιακός 7

3. Πανιώνιος 7

4. Ξάνθη 5

5. ΠΑΣ Γιάννινα 5

6. Π.Α.Ο.Κ. 5

7. Λαμία 4

8. Ατρόμητος Αθ. 3

9. Λεβαδειακός 3

10. Κέρκυρα 3

11. Παναιτωλικός 2

12. Πλατανιάς 2

13. Απόλλων Σμ. 2

14. Αστέρας Τρ. 1

15. Λάρισα 1

16. Παναθηναϊκός 0*

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ (4η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Λεβαδειακός – Ξάνθη

18.15: Π.Α.Ο.Κ. – Παναιτωλικός

20.30: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμ.

18.15: Λάρισα – Ατρόμητος Αθ.

18.15: Πλατανιάς – Κέρκυρα

20.30: Λαμία – Α.Ε.Κ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

19.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …