Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καλοί οι οιωνοί για την νέα σχολική χρονιά

Καλοί οι οιωνοί για την νέα σχολική χρονιά

0
agiasmos 1192017

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Π. Κεραμάρης: «Έχουμε μια ομαλή έναρξη σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης»

Λιποθυμία μαθήτριας κατά την τελετή του Αγιασμού στο 2ο & 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης

Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού ξεκίνησε για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης η νέα σχολική χρονιά 2017 – 2018. Το πρώτο κουδούνι για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση χτύπησε στις 8.30 το πρωί στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σταυρούπολης οπότε και τελέστηκε ο πρώτος Αγιασμός και πραγματοποιήθηκαν σ’ όλα τα δημοτικά και Γυμνάσια – Λύκεια του νομού μας αλλά και όλης της χώρας. Ξαναζωντάνεψαν οι αυλές των σχολείων από τις φωνές των παιδιών που καλούνται με αισιοδοξία να κατακτήσουν την γνώση αποκτώντας όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους καταστήσουν πρώτα απ’ όλα καλούς πολίτες , χρήσιμους για το κοινωνικό σύνολο.

Οι νουθεσίες του Μητροπολίτη Ξάνθης προς τους μαθητές

Αυτή την ζωντάνια της νεότητας σχολίασε και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων κατά την προσφώνηση του λίγο πριν την τέλεση του Αγιασμού στο 2ο και 3΄Γυμνάσιο Ξάνθης στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, επικαλούμενος την νουθεσία του Αγίου Χριστοστόμου ότι «η ζωντάνια αυτή της νεότητας πρέπει να τιθασεύεται». Παράλληλα ο κ. Παντελεήμων ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Στην τελετή παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης, καθηγητές και στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

paidia agiasmoΛιποθυμία μαθήτριας κατά την τελετή του Αγιασμού στο 2ο & 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Η τελετή του Αγιασμού επισκιάστηκε από δύο περιστατικά. Συγκεκριμένα μια μαθήτρια ξαφνικά λιποθύμησε και πέφτοντας χτύπησε το σαγόνι και το κεφάλι της στο πλακόστρωτο μπροστά από την αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης ένα άλλο κορίτσι αισθάνθηκε ζάλη και ναυτία. Καθηγητές παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο λιπόθυμο κορίτσι που λίγο μετά ανέκτησε τις αισθήσεις του. Κλήθηκε ασθενοφόρο που ήλθε μετά από ένα τέταρτο και παρέλαβε το κορίτσι. Να σημειώσουμε ότι η τελετή δεν διακόπηκε ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι τα παιδιά παρέμειναν αρκετή ώρα παρατεταγμένα μέσα στον ήλιο περιμένοντας να προσέλθει ο σεβασμιότατος και να ξεκινήσει ο Αγιασμός. Την κατανόησή τους αλλά και την υπομονή τους άλλωστε γι αυτό ζήτησε λίγο νωρίτερα η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου.

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Π. Κεραμάρης: «Έχουμε μια ομαλή έναρξη σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε μιλώντας στο «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης: «Έχουμε μια ομαλή έναρξη σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σ’ όλη την περιφέρεια έχουν ήδη προσληφθεί και είναι στη θέση τους 640 αναπληρωτές συμπληρώνοντας τα κενά σε πρώτη φάση και στη συνέχεια αφού διαπιστώσουμε τι ανάγκες υπάρχουν θα τις καλύψουμε με νέες προσλήψεις αναπληρωτών. Αρχίζουμε δυναμικά με τα βιβλία στα σχολεία και τους καθηγητές στις θέσεις τους και χωρίς προβλήματα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

dimarxos agiasmos1

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…