Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος για την διαχείριση αποβλήτων στον Κόσυνθο

Ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος για την διαχείριση αποβλήτων στον Κόσυνθο

0
oikonomiki 3172017

Δικαιώθηκε στην επιτροπή του άρθρου 152. Ουκ ολίγες οι νομικές υποθέσεις του δήμου Ξάνθης

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας – 3 θέματα με παραχωρήσεις πλατειών και χώρων για εκδηλώσεις

Αδιάβαστος ήρθε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Αχμέτ Καρά από την «Κοινωνία Δημοτών» και έτσι δήλωσε πως θα ψηφίσει λευκό στα 5 πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης επειδή όπως είπε «τα πήρα προ δέκα λεπτών γιατί έλειπα και δεν πρόλαβα να τα διαβάσω». Τελικά ψήφισε το τέταρτο θέμα που αφορούσε την έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμών για την κατακύρωση της προμήθειας οργάνων γυμναστικής σε χώριά του δήμου Ξάνθης. Αδιάβαστοι όμως ήταν και άλλοι σύμβουλοι όπως επίσης και ο νομικός εκπρόσωπος που όμως εκπροσωπούσε την δικηγόρο κ. Χατζηιλιάδου που απουσίαζε. Γενικώς η θερινή ραστώνη της 31ης Ιουλίου έκανε εμφανή την παρουσία της καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Εταιρεία δικαιώθηκε στην επιτροπή του άρθρου 152 και ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος για την διαχείριση μη επικίνδυνων αποβλήτων στον Κόσυνθο

Άξιο αναφοράς το έκτο θέμα που αφορούσε την ορισμό εταιρείας ως προσωρινού αναδόχου για την διαχείριση μη επικίνδυνων αποβλήτων στον Κόσυνθο από τη σιδηροδρομική γέφυρα του ΟΣΕ και κατάντη αυτής έως τα διοικητικά όρια του δήμου Αβδήρων. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος τη Οικονομικής κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό απορρίφθηκαν και μία εξ αυτών προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 όπου δικαιώθηκε. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας την οποία εκπροσωπούσε ο κ. Λάμπρου, ο οποίος συμφώνησε με την επιφύλαξη η εταιρεία να έχει την καλύτερη προσφορά. Ο κ. Καρά ψήφισε λευκό και σ’ αυτό το θέμα.

Οι νομικές υποθέσεις του δήμου Ξάνθης

Τα υπόλοιπα 7 θέματα αφορούσαν εξουσιοδότηση νομικών συμβούλων για παράστασή τους ενώπιον των δικαστηρίων για να υπερασπιστούν υποθέσεις του δήμου. Ειδικότερα οι υποθέσει αφορούν: Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Θράκης στις 10/11/2017. Πρόκειται με την υπόθεση με τους σχολικούς φύλακες όπου πρωτόδικα δικαιώθηκε ο δήμος. Επίσης η γνωστή υπόθεση με την αντιδικία του δήμου με την κα Πατρικίου για το πρώην δημοτικό πάρκινγκ καθώς η διεκδίκηση του δήμου από ιδιώτη του στενού που αποτελεί την είσοδο στο παλιό Δημαρχείο. Τέλος, άσκηση προσφυγής ενώπιο της επιτροπής του άρθρου 152 όπου προσέφυγε εταιρεία για τον διαγωνισμό με τα φωτιστικά LED. Τέλος δυο υποθέσεις που αφορούν ενστάσεις του δήμου κατά της ανάρτησης του δασικού χάρτη για την έκταση όπου στεγάζεται το Στρατοδικείο, η ΔΕΥΑΞ και το 3ο ΓΕΛ που χαρακτηρίζονται δασικές καθώς επίσης και την έκταση όπου στεγάζεται το υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρα και το εστιατόριο «Ξανθίππη».

poiotita3172017Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας – 3 θέματα με παραχωρήσεις πλατειών και χώρων για εκδηλώσεις

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας όπου έκανε το ντεμπούτο της η κα Ειρήνη Χαριτωνίδου, η οποία πρόσφατα εκλέχθηκε τακτικό μέλος αντικαθιστώντας τον κ. Ηλία Βασιλούδη. Τα θέματα ήταν εντελώς διαδικαστικά και συγκεκριμένα αφορούσαν: α) την παραχώρηση τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας στο Δ. Σ.Σ. για την πραγματοποίηση συναυλίας στις 12 Νοεμβρίου β) την παραχώρηση τμήματος της πλατεία δημοκρατία στον σύλλογο Καρκινοπαθών και φωταγώγηση του ρολογιού από τις 7 – 12 το βράδυ τον Οκτώβριο για τις εκδηλώσεις ενάντια στο καρκίνο του μαστού. Να σημειώσουμε πως επειδή το ρολόι είναι χαρακτηρισμένο μνημείο εθνικής κληρονομιάς ζητήθηκε άδεια της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων η οποία και δόθηκε με την επισήμανση να μην γίνουν παρεμβάσεις που θα είναι μόνιμες και θα αλλοιώσουν το μνημείο. Γ) Παραχώρηση χώρων εκδηλώσεων στο Κέντρο Πολιτισμού για τις Γιορτές Π. Πόλης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…