Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Γέμισε την κεντρική πλατεία με τις μπάντες του το Δ’ Σώμα Στρατού

Γέμισε την κεντρική πλατεία με τις μπάντες του το Δ’ Σώμα Στρατού

0
synaulia-dss-pneusta

Μια ευχάριστη έκπληξη το Αυγουστιάτικο Μουσικό Οδοιπορικό με την συμμετοχή 62 μουσικών από τα τμήματα της Θράκης

Τίμησαν την εκδήλωση οι Ξανθιώτες, που κατέκλυσαν την πλατεία και απόλαυσαν ποιοτικό και ταυτόχρονα ποικίλο ρεπερτόριο

Η στρατιωτική μουσική είναι συνδεδεμένη συνήθως με εμβατήρια και συγκεκριμένο ρεπερτόριο, που το ακούμε είτε σε αγήματα εθνικών επετείων ή ακόμη και σε εκκλησιαστικές περιφορές. Στην γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων το Δ’ Σώμα Στρατού, που εδρεύει στην πόλη μας, συνηθίζει να οργανώνει μια μουσική εκδήλωση με την μπάντα του. Το βράδυ της Πέμπτης, 3 Αυγούστου, όμως μας εξέπληξε ευχάριστα, γιατί το θέαμα και το άκουσμα που παρουσίασε στην κεντρική πλατεία ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Το «Αυγουστιάτικο Μουσικό Οδοιπορικό» ξεκίνησε από την πόλη της Ξάνθης και έχει στόχο να περιδιαβεί μελωδικά άλλα τέσσερα σημεία της Θράκης.

Το Αυγουστιάτικο Μουσικό Οδοιπορικό

Το Δ΄ Σώμα Στρατού, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσφοράς του στην τοπική κοινωνία της Θράκης, αποφάσισε να αποκαλύψει και την καλλιτεχνική του πλευρά. Σε συνεργασία με τους δήμους της Θράκης διοργάνωσε ένα Αυγουστιάτικο Μουσικό Οδοιπορικό με την συμμετοχή του συνόλου των τμημάτων στρατιωτικής μουσικής Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Κομοτηνής. 62 μουσικοί παρουσίασαν το βράδυ της Πέμπτης μπροστά από το Δημαρχείο Ξάνθης ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα, το οποίο θα επαναληφθεί σε άλλα τέσσερα κεντρικά σημεία της Θράκης κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Το πρόγραμμα του Οδοιπορικού συνεχίζεται την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 μπροστά στο Στρατηγείο στην Αλεξανδρούπολη, την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο στο Διδυμότειχο, ενώ την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 θα παρουσιαστεί στο θερινό δημοτικό περιφερειακό θέατρο στην Κομοτηνή, κλείνοντας την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 στο θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Πειραιώς στο Σουφλί.

Γεμάτη η πλατεία με Ξανθιώτες που παρακολούθησαν όλο το πρόγραμμα

Οι Ξανθιώτες έδειξαν να ‘’αγκαλιάζουν’’ αυτή την πρωτοβουλία του στρατού και αποζημιώθηκαν με το παραπάνω. Η παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα μιας δωρεάν συναυλίας ένα βράδυ του καλοκαιριού, αλλά και το γεγονός ότι οι μπάντες του Δ΄ ΣΣ από την Ξάνθη έως το Διδυμότειχο συναντήθηκαν καλλιτεχνικά για πρώτη φορά. Το ρεπερτόριο που παρουσίασαν περιλάμβανε διαχρονικά τραγούδια του ποιοτικού αλλά και πιο λαϊκού ρεπερτορίου, φτάνοντας μέχρι και νεώτερες συνθέσεις καθώς και παραδοσιακά της Θράκης, όλα δοσμένα με επαγγελματισμό και άψογο συντονισμό. Η δυναμική ενορχήστρωση παρέσυρε και τον κόσμο που παρακολουθούσε, ο οποίος φάνηκε να το διασκεδάζει ιδιαίτερα, αφού οι μελωδίες ώθησαν πολλούς να χορέψουν ή να τραγουδούν μαζί με τις παρέες τους. Παρών και ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος απόλαυσε την βραδιά με πολιτική αμφίεση και την δική του παρέα, εμφανώς ικανοποιημένος από την απόδοση των στρατιωτικών μουσικών αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…