Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξεκίνημα με λευκή ισοπαλία (0-0) για την Ξάνθη κόντρα στη Λαμία

Ξεκίνημα με λευκή ισοπαλία (0-0) για την Ξάνθη κόντρα στη Λαμία

0
bala-podia

Καλή αμυντικά – ασύνδετη επιθετικά η ξανθιώτικη ομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Ράσταβατς: «Χρειάζεται χρόνος για να βελτιωθούμε»

«Πρεμιέρα» με ισοπαλία έκανε η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League «Σουρωτή» 2017-2018 καθώς στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (19/08) έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία, στην παρθενική εμφάνιση της φιλοξενούμενης ομάδας στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν προσέχοντας κυρίως τα αμυντικά τους καθήκοντα, με τους Ξανθιώτες να έχουν δύο καλές φάσεις, με ένα σουτ του Λισγάρα από τα 35 μέτρα στο α΄ ημίχρονο (32’) που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας να διώξει σε κόρνερ με δυσκολία, ενώ και στο β’ μέρος η καλύτερη ευκαιρία ανάμεσα στις ελάχιστες που σημειώθηκαν εκατέρωθεν ήταν το σουτ του Λουσέρο (65’) επίσης από μακρινή απόσταση που κατέληξε άουτ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από τα δοκάρια.

Η Ξάνθη αν και είχε πολύ καλή εικόνα αμυντικά, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική μιας και δεν υπήρχε ο παίκτης που θα αναλάμβανε τη δημιουργία του παιχνιδιού, λόγω και της καλής αμυντικής διάταξης των παικτών της Λαμίας που έμεινε ικανοποιημένη από το βαθμό της ισοπαλίας.

Στα θετικά του σαββατιάτικου ματς στο «Xanthi FC Arena» η παρουσία περίπου 1400 φιλάθλων στις κερκίδες του σταδίου, με την εικόνα να είναι ενθαρρυντική σε σχέση και με τις προηγούμενες χρονιές και με τους οργανωμένους «xanthifans» να δίνουν καλό παλμό με τις φωνές και τα συνθήματα τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Π. Ορφανίδης (63′ Τριάδης), Λουσέρο (87′ Κάστρο), Κασάδο, Μπρίτο, Καμαρά, Γέντρισεκ.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (84′ Κουτρουμάνος), Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Ασιγκμπα, Όμο, Ακόστα, Πίτι (57′ Μπουλούλης), Βουό (68′ Τσούκαλος).

Διαιτητής: Σέζον (Κιλκίς), α’ βοηθός: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας), 4ος Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Επόμενο παιχνίδι της Ξάνθης το ερχόμενο Σάββατο, εκτός έδρας με τον Πλατανιά, ενώ στη συνέχεια θα μεσολαβήσει κενό στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων κι έπειτα οι ομάδες θα επιστρέψουν στη δράση με την Ξάνθη να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις αρχές Σεπτεμβρίου στα Πηγάδια.

Ράσταβατς: «Χρειάζεται χρόνος για να βελτιωθούμε»

Το χρόνο που χρειάζεται η Ξάνθη για να «δέσει» και να δείξει την αξία της ως ομάδα ζήτησε ο Μίλαν Ράσταβατς μετά το 0-0 με τη Λαμία για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως έγινε «σφιχτό» ματς και πως είχαν τον έλεγχο και προσπάθησαν να πιέσουν τους αντιπάλους τους, ζητώντας περισσότερη ταχύτητα και συμπάγεια, όπως και καλύτερη αμυντική τακτική και κάποιον επιθετικό που θα μπορεί να «διασπάσει» τις κλειστές άμυνες.

Αναλυτικά: «Σήμερα το παιχνίδι ήταν το πρώτο μας και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο αυτό που θα βλέπαμε. “Σφιχτό” παιχνίδι, αργό με την μπάλα στην επίθεση. Είχαμε τον έλεγχο, με καλές τοποθετήσεις και προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα στην περιοχή.

Η διαχείριση στα τελευταία 30 μέτρα δεν ήταν όπως ήθελα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε την Λαμία μακριά από την εστία μας. Στόχος μας να παίξουμε πιο γρήγορα και να είμαστε συμπαγείς τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην επίθεση, δύο παίκτες του κέντρου σε νέο ρόλο.

Θέλουμε χρόνο για να βελτιωθούμε. Πρέπει να αυξήσουμε την ποιότητά μας στο παιχνίδι και να φέρουμε την μπάλα πετυχημένα στο απέναντι τέρμα. Είναι πρόβλημα η αμυντική διάθεση της αντίπαλης ομάδας, αυτό συμβαίνει πάντα στο ποδόσφαιρο. Η Λαμία με πληθώρα παικτών στην άμυνα, μας δυσκόλεψε.

Το αν χρειαζόμαστε έναν επιπλέον παίκτη έχει να κάνει με το μπάτζετ της ομάδας και το αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτεροι σύντομα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές, τόνισε πως η σωστή αμυντική τακτική δεν άφησε τους Ξανθιώτες να τους απειλήσουν ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης «Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα, πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, που μέσα στην Ξάνθη αποκτά ιδιαίτερη αξία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Τεννές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …