Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το Κέντρο Πρόληψης «Έκφραση» υπενθυμίζει τις δράσεις του ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης «Έκφραση» υπενθυμίζει τις δράσεις του ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

0
skini kallitexniki

Στις 26 Ιουνίου

Η 26η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με σκοπό να αφυπνίσει, καθώς και να προστατεύσει τον κόσμο από τους κινδύνους της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση», συνεχίζει τις δράσεις πρωτογενούς πρόληψης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το πρόβλημα της χρήσης ουσιών, αποσκοπώντας στη μη έναρξη χρήσης ουσιών, ενισχύοντας τους παράγοντες προστασίας (αυτοεκτίμηση, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, διαχείριση συναισθημάτων, αντίσταση σε αρνητικές επιρροές, δυνατότητα λήψης αποφάσεων για υγιείς τρόπους ζωής).

Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης, σε γονείς παιδιών παιδικής και εφηβικής ηλικίας, σε εφήβους, και σε κάθε εθελοντικά προσερχόμενο άτομο.

Επίσης, πληροφόρηση-ενημέρωση για τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα σε εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειες τους

Ο αγώνας κατά των εξαρτήσεων είναι συνεχής και δύσκολος. Το πρόβλημα όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν όλοι μας συμβάλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…