Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατατόπιτα με μελιτζάνες

Πατατόπιτα με μελιτζάνες

0
patatopita-melitzana

1 φύλλο σφολιάτας

1 κρεμμύδι

1 πράσο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. θυμάρι

2 σκ. σκόρδο

1 μελιτζάνα

600 γρ. πουρέ πατάτας

μοσχοκάρυδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. τυρί τριμμένο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας τα σκόρδα σε λεπτές φετούλες, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.

Τις ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα, κόβουμε με μαχαίρι στις μεγάλες πλευρές του φύλλου 15-20 λωρίδες, πάχους 2 εκ. και μήκους περίπου 10 εκ. Απλώνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες στο κέντρο του φύλλου. Στρώνουμε από πάνω τον πουρέ πατάτας με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και 1 στρώση από τα ψητά λαχανικά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά που χρειαστήκαμε για τη γέμισή μας. Κλείνουμε τις λωρίδες χιαστί καλύπτοντας τη γέμισή μας έτσι ώστε η πίτα μας να μοιάζει με στρούντελ. Αλείφουμε 1 κρόκο με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 30×40 και ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…