Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τον Πρύτανη του ΔΠΘ στηρίζουν οι Βουλευτές της ΝΔ στην ΑΜ-Θ

Τον Πρύτανη του ΔΠΘ στηρίζουν οι Βουλευτές της ΝΔ στην ΑΜ-Θ

0
dimosxakis

Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου Αν. Δημοσχάκη προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κάνει λόγο για στοχοποίηση του Δημοκριτείου

Γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Κοντονή κατέθεσε στις 7 Ιουνίου ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τη στοχοποίηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μετά τους συνεχόμενους ελέγχους, κατόπιν σχετικής εντολής του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσθένη Κασσαβέτη. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, το ΔΠΘ βρέθηκε στο ‘’μάτι του κυκλώνα’’ εξαιτίας των συνεχιζόμενων ελέγχων επί μια διετία αναφορικά με διαγωνιστικές διαδικασίες σίτισης. Το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημ. Διοίκησης χαρακτηρίζεται επιβαρυντικό για τον Πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία του 2007 που αφορούσε ανάθεση υπηρεσιών σίτισης για τους φοιτητές του ΔΠΘ. Καταγράφοντας την ιστορία της υπόθεσης, τονίζει ότι η εμμονή αυτή πλήττει εν γένει το κύρος του Πανεπιστημίου, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προόδου για τη Θράκη, και καταθέτει τέσσερεις ερωτήσεις προς τους Υπουργούς. Οι τρεις ερωτήσεις που αφορούν τον κ. Γαβρόγλου αναφέρουν: Για ποιο λόγο ο Υπουργός Παιδείας δεν έλαβε υπόψη του την έκθεση ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων αλλά και τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών και δημοσιονομικών φορέων πριν υιοθετήσει το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. εις βάρος του Πρύτανη του ΔΠΘ; Γιατί ο κ. Γαβρόγλου δεν έχει δείξει την ίδια ευαισθησία και δεν έχει απαντήσει στο σχετικό έγγραφο του ΔΠΘ για λήψη μέτρων σχετικά με δύο καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα; Για ποιο λόγο ο Υπουργός Παιδείας, σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το ΔΠΘ δεν το υπερασπίζεται και προβαίνει σε πολιτικές πράξεις που είναι αντίθετες με το λαϊκό αίσθημα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και με την πρόοδο και την ανάπτυξή του Πανεπιστημίου; Η ερώτηση προς τον κ. Κοντονή αφορά τον κ. Κασσαβέτη, για τον οποίο ερωτάται αν γνωρίζει ότι έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του Δ.Ε.Π. για σοβαρά αδικήματα ζητώντας να πληροφορηθεί τις ενέργειες του Υπουργού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…