Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τρομοκρατική επίθεση με 22 νεκρούς και 59 τραυματίες στο Μάντσεστερ μετά από συναυλία

Τρομοκρατική επίθεση με 22 νεκρούς και 59 τραυματίες στο Μάντσεστερ μετά από συναυλία

0
safi-rouse

Έφηβοι και παιδιά τα περισσότερα θύματα – Η 8χρονη Κύπρια Σάφι-Ρόουζ Ρούσος το νεαρότερο θύμα

Τραγικός είναι ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης από τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά το τέλος συναυλίας στο Manchester Arena του Μάντσεστερ στην Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας. Η έκρηξη δημιούργησε πανικό στους θεατές που προσπαθούσαν να βγουν άρον άρον από το κτήριο, με την αστυνομία να βοηθά στην απομάκρυνση του κόσμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ, υπάρχουν αρκετά επιβεβαιωμένα θύματα, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τα 22, αλλά και τουλάχιστον 59 τραυματίες. Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το BBC, αυτόπτες μάρτυρες που παρακολουθούσαν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μετέφεραν ότι άκουσαν μια τεράστια έκρηξη στο Μάντσεστερ Αρένα.

Η έκρηξη σημειώθηκε αφού η τραγουδίστρια είχε αποχωρήσει από τη σκηνή. Αργότερα η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι είναι συγκλονισμένη, ενώ παράλληλα ακυρώθηκε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των εμφανίσεών της.

Τεράστια ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αρχών. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το πρωί ανακοινώθηκε ότι ο δράστης ήταν ένα άτομο, που επίσης έχασε τη ζωή του. Επιβεβαιώθηκε ότι κουβαλούσε εκρηκτικά.

Οι Αρχές έκαναν επίσης γνωστό ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους του Μάντσεστερ και άλλων μεγάλων πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά, αλλά στην πλειοψηφία τους ήταν άτομα νεαρής ηλικίας, έφηβοι και παιδιά, με νεαρότερο θύμα την 8χρονη Ελληνοκύπρια Σάφι-Ρόουζ Ρούσος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…