Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ατρόμητος Αθ. – Ξάνθη 2-1

Ατρόμητος Αθ. – Ξάνθη 2-1

0
atromitos xanthi web 2017

Άδικη ήττα στο Περιστέρι και εκνευρισμός Λουτσέσκου για τη διαιτησία

Συνέχεια στο κυνήγι της 5άδας για την ξανθιώτικη ομάδα που υποδέχεται το Σάββατο (25/02-19:30) τον Παναθηναϊκό

Αδικεί την Ξάνθη η ήττα με 2-1 από τον Ατρόμητο Αθηνών στο σαββατιάτικο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Περιστερίου, καθώς σε μία μοιρασμένη αναμέτρηση όπου η ξανθιώτικη ομάδα είχε στα περισσότερα διαστήματα την υπεροχή, δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ματς έγινε στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της όπου η Ξάνθη γνώρισε την 6η φετινή της ήττα. Η 4η εκτός έδρας ήττα της ξανθιώτικης ομάδας ήρθε από τα γκολ που επιτεύχθηκαν στο φινάλε των δύο ημιχρόνων και τα σημείωσαν οι Πλατέλλας (42’) και Τόνσο (85’) ενώ η ξανθιώτικη ομάδα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το πέναλτι του Γιουνές στο 56’. Στο 94’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Καρασαλίδης που χάνει το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής όπου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό της.

Ατρόμητος Αθ. – Ξάνθη 2-1

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 3’ ο Βασιλακάκης έκανε το γύρισμα και ο Λουσέρο επιχείρησε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 27’ την ψηλοκρεμαστή σέντρα σουτ του Πλατέλλα από δεξιά, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Στο 33’ το νέο σουτ του Λουσέρο πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα ο Γιουνές έκλεψε την μπάλα από τον Φυτανίδη και από δεξιά έκανε την δυνατή σέντρα με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία. Στο 39’ ο Συλλά με τον Βασιλακάκη έκλεψαν την μπάλα με τον δεύτερο να πιέζει και τον Γκορμπούνοφ που έχασε το κοντρόλ αλλά στη συνέχεια μπλόκαρε. Στο 42’ ο Ντάουντα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πλατέλλας με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Στο 44’ ο Βασιλακάκης δεν έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη νέα ευκαιρία να χάνεται. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Συλλά επιχείρησε το μακρινό σουτ που δεν είχε στόχο. Στο 54’ ο Γιουνές ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκορμπούνοφ και καταλογίστηκε πέναλτι με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας να φτάνει τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και την 1η θέση. Στο 72’ από πλάγια ο Λημνιός αστόχησε στο πλάγιο σουτ του. Στο 79’ το σουτ του Πλατέλλα μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς. Στο 85’ ο Τόνσο μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-1. Στο 93’ την κεφαλιά του Λάζιτς μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών) με βοηθούς τους κ.κ. Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Ιορδάνη Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Σπυρίδων Σελίμος (ΕΠΣ Λακωνίας).

Κίτρινες κάρτες: 40’ Ντε Λούκας, 52’ Γκορμπούνοφ, 72’ Ορφανίδης Λ., 81’ Καρασαλίδης, 83’ Λε Ταλέκ.

Κόκκινη κάρτα: 93’ Καρασαλίδης

Ατρόμητος(Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάγκα (64’ Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ουμπίδες, Λημνιός, Πλατέλλας (79’ Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87’ Κυβρακίδης).

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβτς, Ορφανίδης Λ., Συλλά, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Λουσέρο, Καμαρά (59’ Τριάδης), Ντε Λούκας (75’ Πιτσέλι), Λάζιτς, Βασιλακάκης (84’ Λισγάρας), Γιουνές.

Ξέσπασμα Λουτσέσκου κατά διαιτητή Παπαπέτρου!

Έντονα παράπονα από την διαιτησία του Παπαπέτρου είχε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που με τη λήξη του ματς έτρεξε προς το μέρος του εκφράζοντας σε έντονο ύφος τις αντιρήσεις του για ορισμένες λανθασμένες αποφάσεις, ενώ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα (2-1) από τον Ατρόμητο ο Ρουμάνος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σεβασμός στην Ξάνθη».

Ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Το παιχνίδι είχε δύο ομάδες με καλή νοοτροπία και θέληση αλλά και με πολλά λάθη. Είχαμε στιγμές που ελέγχαμε εμείς το παιχνίδι και άλλες ο Ατρόμητος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος και δώσαμε την μπάλα στον Ντάουντα που δημιούργησε το γκολ στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία των γηπεδούχων. Θέλαμε να επιστρέψουμε το παιχνίδι στο β’ ημίχρονο. Είχαμε πιθανότητες να παίξουμε στην πλάτη του Ατρόμητου και εκεί βρεθήκαμε σε μια καθαρή φάση πέναλτι στην οποία καταφέραμε να σκοράρουμε. Αλλά και το δεύτερο γκολ προήλθε από δικό μας λάθος και ο Ατρόμητος πήρε το παιχνίδι. Αυτή είναι η ανάλυση του καθαρού ποδοσφαίρου.

Υπήρχε δεύτερο ξεκάθαρο πέναλτι για μας τη στιγμή που ήμασταν πολύ καλύτεροι και ελέγχαμε το παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα που έχει πλεονέκτημα όταν βγαίνουμε στην αντεπίθεση και όχι μόνο δεν κερδίσαμε, αλλά δεν πήραμε και τον βαθμό και φυσιολογικά να αισθανόμαστε ότι δεν μας αντιμετωπίζουν χωρίς σεβασμό.

Δεν θέλω να κρίνω τη δεύτερη κάρτα που είναι τελείως λανθασμένη. Αλλά στα τελευταία ματς έχουμε συνεχόμενα εναντίον μας λάθη. Αφήστε μας να χάσουμε τα παιχνίδια με δικά μας λάθη. Παίξαμε με την ΑΕΚ και ενώ ήμασταν με αριθμητικό πλεονέκτημα, το μοναδικό λάθος του διαιτητή μας άφησε με 10 παίκτες. Χάσαμε δίκαια με τον Πανιώνιο και εκεί μείναμε με 10 παίκτες, αλλά και πάλι στο 1-0 μας δίνεται ένα εναντίον μας πέναλτι που δεν υπήρχε. Είναι πολύ δύσκολο να ξεπερνούμε και τα λάθη των διαιτητών. Δεν υπάρχει σεβασμός στην Ξάνθη, ειδικά στην Αθήνα κόντρα σε μια καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος».

SUPER LEAGUE

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ατρόμητος Αθ. – Ξάνθη 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα 1-0

Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός 0-5

Πανιώνιος – Ηρακλής 1-0

Π.Α.Ο.Κ. – Βέροια 4-0

Παναιτωλικός – Πλατανιάς 1-2

Α.Ε.Κ. – Ολυμπιακός (χθες)

Λάρισα – Λεβαδειακός (20/02-19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 51

2. Πανιώνιος 41

3. Π.Α.Ο.Κ. 39

4. Παναθηναϊκός 38

5. Α.Ε.Κ. 33

6. Ξάνθη 33

7. Πλατανιάς 32

8. ΠΑΣ Γιάννινα 31

9. Ατρόμητος Αθ. 29

10. Παναιτωλικός 22

11. Κέρκυρα 22

12. Αστέρας Τρ. 20

13. Λάρισα 17*

14. Λεβαδειακός 14*

15. Ηρακλής 14

16. Βέροια 13

* Η αναμέτρηση Λάρισα – Λεβαδειακός είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

ΕΠΟΜΕΝΗ (22η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Πλατανιάς – Αστέρας Τρ. (NS2)

17.15: Κέρκυρα – Παναιτωλικός (NS1)

19.30: Ξάνθη – Παναθηναϊκός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Α.Ε.Κ. – Λάρισα (NS2)

17.15: Ηρακλής – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)

17.15: Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NS4)

19.30: Ολυμπιακός – Πανιώνιος (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

19.30: Βέροια – Ατρόμητος Αθ. (NS1)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …