Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έβλεπε το σπίτι του να καίγεται…

Έβλεπε το σπίτι του να καίγεται…

0
pyrkagia

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς σπίτι στο Νεοχώρι. Έβαλε ξύλα στην σόμπα και πήγε απέναντι στο καφενείο για καφέ όταν είδε τους καπνούς…

Αμέριστη βοήθεια στην κατάσβεση και αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη από τους συγχωριανούς του. Θα κάνουν έρανο για να φτιάξουν την στέγη

Αναστατωμένη είναι η μικρή κοινωνία του Νεοχωρίου, οικισμού της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης με το «κακό» που βρήκε τον συγχωριανό τους Χασαπάκη Αναστάσιο ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά είδε το σπίτι του να καίγεται και κυριολεκτικά έχει μείνει άστεγος καταμεσής του χειμώνα αφού η πυρκαγιά του το κατέστρεψε εντελώς!

Έβαλε ξύλα στην σόμπα και πήγε απέναντι στο καφενείο για καφέ

Μια καθημερινή κίνηση του κυρ Αναστάση έμελε να είναι μοιραία αυτή την φορά για το σπίτι του που το έφτιαξε πέτρα – πέτρα με πολύ κόπο μόνος του. Μετανάστης χρόνια στην Γερμανία – όπως μάθαμε από συγχωριανούς του – ο 60χρονος κυρ Αναστάσης γύρισε στον τόπο του με αναπηρική σύνταξη και έφτιαξε το πατρικό του με κόπο τα τελευταία δύο χρόνια και έμενε μόνιμα σ’ αυτό. Όπως κάθε πρωί έβαλε ξύλα στην σόμπα και πήγε να πει καφέ απέναντι στο καφενείο 50 μέτρα από το σπίτι του. Μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από το σπίτι του και μάλιστα στο καφενείο τους είδαν και τον πείραξαν λέγοντάς του: «καίγεται το σπίτι σου» για να αποδώσουν τον καπνό σε φωτιά σε ξερά χόρτα, μόνο που λίγο αργότερα κατάλαβαν ότι βγήκαν αληθινοί! Το πιο πιθανό είναι να έπεσε κάποιο αναμμένο κάρβουνο στην βελέντζα που ήταν στο πάτωμα χωρίς να το αντιληφθεί ο κ. Αναστάσης. Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά φούντωσε έκαψε τα έπιπλα του καθιστικού και της κουζίνας και έφτασε στην κεραμοσκεπή.

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι του κυρ Αναστάση

Στις 9.20 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Σταυρούπολης όπου άμεσα μετέβη στο Νεοχώρι με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 5 άνδρες και άρχισε η επιχείρηση κατάσβεσης. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Σταυρούπολης κ. Τζάνης που συντόνιζε την επιχείρηση η πυρκαγιά σβήστηκε και από τους άνδρες έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για να περισωθεί κάτι ωστόσο η οικία έκτασης 120 τ.μ. και η κεραμοσκεπή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς καθώς όταν έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική ήδη είχε καταστραφεί ο εξοπλισμός εντός της οικία και η φωτιά έφτασε στην στέγη.

Αμέριστη βοήθεια στην κατάσβεση και αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη από τους συγχωριανούς του

Όπως τόνισε ο κ. Τζάνης μεγάλη ήταν η συνδρομή των κατοίκων του χωριού στην κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς βοηθούσαν τους πυροσβέστες να μεταφέρουν τις αντλίες, κρατούσαν τις σκάλες για να ανέβουν στην στέγη και γενικά έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν να σωθεί το σπίτι του συγχωριανού τους. Όμως δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό!

Θα κάνουν έρανο για να φτιάξουν την στέγη

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κ. Αναστάσης έχει υποστεί ζημιά της τάξης των 80.000 – 90.000 ευρώ καθώς καταστράφηκαν όλη η οικοσκευή του και η κεραμοσκεπή και απέμειναν οι τοίχοι. Όμως οι συγχωριανοί του είναι αποφασισμένοι να μην τον αφήσουν άστεγο! Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας αποφάσισαν να κάνουν έρανο μαζεύοντας χρήματα και με την βοήθεια της Εκκλησίας και του συλλόγου του αλλά και με προσωπική εργασία να μπορέσουν τουλάχιστον να φτιάξουν την στέγη για να μπορέσει να κατοικήσει ο άτυχος κυρ Αναστάσης, που πλέον το μόνο που του απέμεινε είναι η αλληλεγγύη των συγχωριανών του… Κι αυτό, μα την αλήθεια είναι μεγάλο αποκούμπι… Κι ο κυρ Αναστάσης μες στην ατυχία του είναι τυχερός που έχει τέτοιους συγχωριανούς!!!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…