Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Οι ημιτελικοί

Οι ημιτελικοί

0

Από καιρό τώρα έχει τεθεί το ζήτημα της τελικής επικράτησης. Οι περισσότεροι δεν αμφισβητούν την υπεροχή και την υπεροπλία της Αμερικής. ΄Εχει τα καλλίτερα τάνκς, τα δραστικότερα φυτοφάρμακα αλλά και τους πυραύλους με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν εξολόθρευση. Κανείς ακόμη δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τις παραγωγές του Χόλυγουντ σε ταινίες μεγάλου μήκους και ικανού αριθμού πτωμάτων είτε σε καιρό πολέμου είτε εν καιρώ ειρήνης. Προσπάθησαν και οι Γάλλοι να τους συναγωνισθούν αλλά όταν έχεις να συγκριθείς με τις Αμερικανικές ταινίες σίγουρα θα έχεις έλλειψη νεκρών ανδρών τε και γυναικών είτε από βομβαρδισμούς, είτε από δολοφονικές ενέργειες. Οι Αμερικανικές παραγωγές είναι μακράν σε τραυματίες και σφαγιασθέντες.

Τελευταία όμως έχουν φανεί δειλά-δειλά και κάποιοι που κάνουν λόγο για συμφωνίες όχι του Μπετόβεν αλλά για συνεννοήσεις μεταξύ των Ρώσων και των Κινέζων. Αχνοφαίνεται στον ορίζοντα μια μελλοντική συμμαχία ανάμεσα σε αυτές τις δύο φιλειρηνικές κυβερνήσεις. Κάποιοι κάνουν λόγο για συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων που θα μπορούν εύκολα να πλήξουν μεγάλα αστικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του Καναδά. Κάποιοι καλά πληροφορημένοι δημοσιογράφοι μιλούν ακόμη και για δυνατότητα της Κίνας να πλήξει και κάποια υπολείμματα αποστολών του προγράμματος Απόλλων στη Σελήνη. Τόση ακρίβεια και τόση καλή θέληση υπάρχει από μέρους του Κινεζικού λαού. Ευγενείς προθέσεις, σωστή εκπαίδευση αλλά και ακμαίο ηθικό από μέρους του Κινεζικού στρατού. Πάνω απ όλα το καθήκον, πριν απ όλα η συντριβή του δορυφόρου μας. Και που τον έχουμε δηλαδή τόσα χρόνια τι καταλάβαμε, σε μπελάδες μας έβαζε πάντα. Να, και ο ΄Αρης που έχει τους δύο δορυφόρους, τον Φόβο και τον Δήμο τι συμπέρασμα έβγαλε. Μηδέν εις το πηλίκον. Ούτε νερό, ούτε φυτό, ξεραϊλα και των γονέων. ΄Αχρηστοι δορυφόροι σου λέω. ΄Όταν κάτι δεν σου χρειάζεται το τουφεκάς, όπως τα σκυλιά όταν δεν φερμάρουν καλά τις πέρδικες!

Βέβαια και οι Ρώσοι δεν κάθονται πάλι στα αυγά του, τους τρώει ο πωπός τους. Να κάτι διηπειρωτικούς πυραύλους, να κάτι Σουχόϊ, να κάτι τεράστια ελικόπτερα που σημαδεύουν νύχτα ακόμη και νεογέννητο παιδί μέσα στη θερμοκοιτίδα, να γλείφεις τα δαχτυλά σου, ούτε μέλι θυμαρίσιο να ήταν, πολύ προχωρημένος λαός και οι Ρώσοι. ΄Εχουν σαρώσει τα βραβεία σε όλες τις εκθέσεις πολεμικών συστημάτων, ένα κύπελλο δεν τους ξέφυγε.

Αν τώρα συμμαχήσουν Ρώσοι και Κινέζοι δεν τους βλέπω καλά τους Αμερικάνους, θα μείνουν μεταξετασταίοι και τους βομβαρδισμούς θα τους κάνει μόνη της η συμμαχία Ρωσίας-Κίνας. Η Αμερική δεν θα περάσει στους ημιτελικούς και δεν θα πάρει κανένα βραβείο. Όλα θα τα σαρώσουν οι Κινεζορώσοι γεμάτα φρεσκότατο αίμα ανεξαιρέτως ομάδας και ρέζους. Και δικαιωματικά βεβαίως όσον αφορά τους Ρώσους καθ ότι και ομόδοξοί μας. Μάλιστα αν περισσέψουν κάποια κιλά κάτι θα πιούμε κι εμείς, δεν θα μείνουμε με σχέτο νεράκι Γοργοποτάμου.

Το δικό μας πρόβλημα όμως είναι δυσεπίλυτο, να πάς με τους ομόδοξους ή να πάς με τους πατρογονικούς συμμάχους? Ιδού το ερώτημα: Θρησκεία ή συμμαχία. Το δικό μας συμφέρον πάντως είναι να περάσουν οι Αμερικάνοι στους ημιτελικούς βομβαρδισμούς και να φθάσουν πρώτοι στους τελικούς. Εκεί θα κερδίσουν όποιος κι αν βρεθεί απέναντί τους. Στις βόμβες δεν πιάνει κανένας τους από ετών επιστήθιους φίλους μας. Διαθέτουν τεχνολογία, τεχνογνωσία και κλίβανους άμεσης αποτέφρωσης νεκρών και ζωντανών. Εγώ γι αυτό είμαι με τους Αμερικάνους, κλείνω προς την μεριά της αποτέφρωσης. Με τους Κινέζους και τους Ρώσους, πέραν του ότι είναι κακοί κομμουνιστές, δεν έχουν και την αποτελεσματικότητα αποτέφρωσης του πλανήτη που έχει ο φιλοσοφημένος λαός του Ντόναλντ Τράμπ.

Ευτυχώς πάντως που η ανθρωπότητα προόδευσε μετά τον Μεσαίωνα και οι καύσεις ανθρώπων και ζώων γίνονται πλέον στον μισό ίσως και λιγότερο χρόνο. Καμία καθυστέρηση, κανένα ημιτελές

αποτέλεσμα. Όταν λέμε στάχτη, εννοούμε στάχτη, αλυσίβα των οκτώ δράσεων για το καλλίτερο πλύσιμο των ρούχων.

Ο αγαπημένος μου Ντοστογιέφσκι λέει: Κανένας καθωσπρέπει άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει σ’ αυτόν τον σιχαμερό κόσμο.

Φοίβος Ιωσήφ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…