Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μονοπάτι» για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού

«Μονοπάτι» για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού

0
pezoporia dec16

Συνάντηση εργασίας με συλλόγους και φορείς του ειδικού εντεταλμένου Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη. – Ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις για διαδρομές

Στόχος να συμπεριληφθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τον πεζοπορικό τουρισμό που δημιουργεί η περιφέρεια

Συνάντηση εργασίας είχε στις 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ο ειδικός εντεταλμένος Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα του πεζοπορικού τουρισμού. Συγκεκριμένα συμμετείχε ο δασάρχης Σταυρούπολης, ο ορειβατικός σύλλογος Ξάνθης και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού.Να σημειώσουμε πως ο πεζοπορικός τουρισμός είναι μια μορφή τουρισμού που προσελκύει πολλούς ευρωπαίουςεπισκέπτες ενώ παρουσιάζει αύξηση και στην χώρα μας και η περιφέρειά μας καθώς και ο νομός μας ειδικότερα έχει δυνατότητες να αναπτύξει αυτή την μορφή τουρισμούαν αναδειχθούν και προβληθούν τα μονοπάτια και οι διαδρομές.

Ενημέρωση για τις δράσεις της περιφέρειας για ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού

Κι αυτός ήταν και ο στόχος της σύσκεψης, να δημιουργηθεί μια δομή που θα εμπεριέχει μια βάση δεδομένων με προτεινόμενες διαδρομές με την συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται σ’ αυτό. Η Περιφέρεια θα αναλάβει τον συντονισμό της προσπάθειας όπως επεσήμανε ο κ. Αμοιρίδης καθώς επίσης την ανάδειξη και την προβολή τους και την τουριστική τους αξιοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αμοιρίδης κάλεσε όλους τους παριστάμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να δημιουργηθεί η βάση δεδομένων για τις επιλέξιμες διαδρομές. Επίσης προτάσεις μπορούν να κατατεθούν και ηλεκτρονικά στο mail: pezoporikos.emp@gmail.com.

Μια ηλεκτρονική εφαρμογή για τον πεζοπορικό τουρισμό από την ΑΜΘ

Επιπρόσθετα για να βοηθηθεί η προβολή των πεζοπορικών διαδρομών η περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει την δημιουργία μιας εφαρμογής που θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2016. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή που θα μπορούν να κατεβάζουν οι ενδιαφερόμενοι στο κινητό τους και να έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για όλα τα χαρτογραφημένα μονοπάτια της περιφέρειας καθώς επίσης και για τα μνημεία που μπορούν να επισκεφτούν. Η εφαρμογή αυτή θα μπορεί ν’ αποτελέσει προωθητικό εργαλείο σε Ελλάδα και εξωτερικό», σημείωσε ο κ. Αμοιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…