Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κάμπινγκ Μυρωδάτου»: Σίριαλ με πολλά επεισόδια

«Κάμπινγκ Μυρωδάτου»: Σίριαλ με πολλά επεισόδια

0
campig myrodatou-empros

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Ο πλειοδότης έκανε προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 – Μετά 2 μήνες η απόφαση – Δεν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός – Πολιτικό ζήτημα εγείρει η αντιπολίτευση

Τραγελαφικές διαστάσεις εκλαμβάνει η υπόθεση της προσπάθειας εκμίσθωσης του κάμπινγκ Μυρωδάτου από τον δήμο Αβδήρων μετά την νέα εξέλιξη της ακύρωσης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αβδήρων που κατακύρωσε τον διαγωνισμό στο πλειοδότη του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη.

Ακύρωσε την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού για το κάμπινγκ Μυρωδάτου η Αποκεντρωμένη

Κατά τον έλεγχο νομιμότητας που διενήργησε η Αποκεντρωμένη διαπίστωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – πως τα δικαιολογητικά του πλειοδότη δεν πληρούν όλους τους όρους της Διακήρυξης με βάση τους οποίους διενεργήθηκε ο διαγωνισμός. Να σημειώσουμε πως ο επιλαχών κατέθεσε ένσταση για 4 σημεία μεταξύ των οποίων και η αρίθμηση των δικαιολογητικών ωστόσο αυτό η Οικονομική Επιτροπή απέρριψε την ένσταση και κατακύρωσε τον διαγωνισμό στον πλειοδότη. Σημειώνεται πως η Διακήρυξη – η οποία καταρτίστηκε από τις υπηρεσίες του δήμου και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή – αναφέρει ότι τα δικαιολογητικά των υποψηφίων του Διαγωνισμού πρέπει είναι μονογραμμένα και αριθμημένα και όπως προέκυψε από τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης τα δικαιολογητικά του πλειοδότη δεν ήταν για τυπικούς λόγους σωστά. Έτσι η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής που κατακύρωσε το κάμπινγκ στον πλειοδότη, κάνοντας αποδεκτά 2 σημεία της ένστασης του επιλαχόντα. Ωστόσο η απόφαση της αποκεντρωμένης δεν ακυρώνει και τον διαγωνισμό. Αυτό που προβλέπει η διαδικασία είναι η Οικονομική Επιτροπή να εξετάσει τα δικαιολογητικά του επιλαχόντα επιχειρηματία που συμμετείχε στον διαγωνισμό εκτός αν ο πρώτος πλειοδότης προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» έχει κατατεθεί ήδη η προσφυγή.

Ο πλειοδότης έκανε προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152

Αν η προσφυγή του πλειοδότη επιχειρηματία γίνει δεκτή από την Επιτροπή του άρθρου 152 – κι αυτό θα γνωστοποιηθεί μετά από 2 μήνες το λιγότερο – τότε θα προχωρήσει η επένδυση από τον ίδιο διαφορετικά θα εξεταστεί ο επιλαχών.

Πολιτικό ζήτημα εγείρει η αντιπολίτευση

Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι απλά διαδικαστικό αλλά έχει και πολιτικές διαστάσεις και ως ένα σημείο εκθέτουν τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο. Ειδικότερα πως είναι δυνατόν οι υπηρεσίες να θέτουν αυτούς τους συγκεκριμένους όρους και στην συνέχεια αφού αξιολογήθηκαν οι προσφορές και εξετάστηκαν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων με εισήγηση του δημάρχου κατακυρώνεται ο διαγωνισμός σ’ αυτόν που πλειοδότησε χωρίς όμως να πληροί όλους τους όρους της Διακήρυξης έστω και στο tυτικό μέρος. Κανείς δεν υπολόγισε ότι αυτό μπορεί να απορριφθεί και να καθυστερήσει και άλλο η υπόθεση όπως και έγινε. Επιπρόσθετα αυτό που καταδεικνύεται είναι ότι παρούσα δημοτική αρχή επί 2,5 χρόνια τώρα παρά τις προσπάθειές της δεν κατάφερε να κάνει έναν διαγωνισμό που θα φέρει ένα αποτέλεσμα και όχι να …σέρνεται από επιτροπή σε επιτροπή και φτου και απ’ την αρχή! Και βέβαια γι αυτό την τεχνική ευθύνη έχουν οι υπηρεσίες του δήμου και την πολιτική η δημοτική αρχή και όχι …η κακοδαιμονία του κάμπινγκ! Αυτό ακριβώς πιστεύει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης ο οποίος εγκαλεί τον δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη για «βαριά αμέλεια και ανικανότητα που ζημιώνει τον δήμο», όπως είπε στο «Ε» και επιφυλάσσεται να τον καταγγείλει για παράβαση καθήκοντος. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, που ήταν παρών στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε στο «Ε» πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά του δημάρχου ο οποίος εισηγήθηκε να μην γίνουν δεκτοί οι λόγοι της ένστασης του επιλαχόντα και ουσιαστικά παραβιάζοντας του όρους της Διακήρυξης του διαγωνισμού. Κι όπως σημειώνει: «Εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα από το γεγονός ότι επί 2,5 xr;onia η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να μισθώσει τον κάμπινγκ με αποτέλεσμα να έχει απώλεια εσόδων ο δήμος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…