Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κέντρο Πολιτισμού: 1,25 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το 2017

Κέντρο Πολιτισμού: 1,25 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το 2017

0
kentro polit proyp12-16

4.700 ευρώ για φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο 13 μέτρων και φέτος στην Κεντρική Πλατεία – Το καταψήφισε η αντιπολίτευση

Απόρριψη χορηγίας για το Καρναβάλι Ξάνθης – Μπένης: «Δεν θα πουλάμε τόσο φθηνά έναν θεσμό με πανελλαδική εμβέλεια»

Τον προϋπολογισμό του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης για το 2017 κλήθηκε να εγκρίνει το ΔΣ του Κέντρου χθες το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση στο κτήριο της πλατείας Ματσίνη. Χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες, αφού το ποσό πλέον παρουσιάζεται κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με προηγούμενα έτη, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός ύψους 1,25 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού. Όπως αναφέρθηκε, στο ποσό αυτό κινήθηκαν σε παλιότερες χρονιές τα χρήματα που δαπανήθηκαν μόνο για την διοργάνωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Απόρριψη πρότασης χορηγίας από την Pizza FUN

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Πασχάλης Λύρατζης, παρουσίασε την χορηγική πρόταση της αλυσίδας Pizza FUN, η οποία ζητά να μπει χορηγός του Καρναβαλιού παρέχοντας την εκτύπωση 80.000 εντύπων που θα διανεμηθούν σε πελάτες των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα προβάλλουν από την μία το Καρναβάλι, ενώ από την άλλη πλευρά θα έχουν εκπτωτικά κουπόνια της εταιρείας, μαζί με την διοργάνωση του catering για τρία γεύματα 200 ατόμων. Το κόστος των ανωτέρων υπολογίστηκε από την εταιρεία στα 5.000 και αρχικά φάνηκε να υπάρχει θετική άποψη για την υιοθέτηση της πρότασης. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπένης, ανέφερε ότι η πρόταση αυτή δεν έχει κόστος ουσιαστικά μεγαλύτερο από 2.000 ευρώ, τονίζοντας ότι η εν λόγω εταιρεία θα οικειοποιηθεί την αίγλη του Καρναβαλιού χωρίς να προσφέρει κάτι σημαντικό. «Δεν έχει ανάγκη το Καρναβάλι από τέτοια έντυπα με εκπτωτικά κουπόνια. Όποιος προβάλλεται στο Καρναβάλι έχει όφελος, γι’ αυτό και η μπύρα Amstel δίνει 12.000 ευρώ για να είναι μεγάλος χορηγός», είπε χαρακτηριστικά. Την άποψη συμμερίστηκαν τελικά όλοι μετά από μακρά συζήτηση και αποφασίστηκε να απορριφθεί η πρόταση, αφού δεν προσφέρει κάτι στον θεσμό, παρά τον εκμεταλλεύεται.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα χωρίς το Λύκειο Ελληνίδων

Στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων το Κέντρο Πολιτισμού ήταν συνδιοργανωτής με το Λύκειο Ελληνίδων της Γειτονιά του Άη Βασίλη και των εκδηλώσεων που έγιναν στο κέντρο της πόλης. Φέτος δεν υπήρξε παρόμοιο αίτημα από το Λύκειο Ελληνίδων, γι’ αυτό και το Κέντρο αποδέχθηκε τα αιτήματα διαφόρων συλλόγων για συνδιοργάνωση από κοινού. Έτσι προγραμματίζεται μια εκδήλωση δύο περίπου ωρών με επίκεντρο την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία, στην οποία θα συμμετέχουν ο ποδηλατικός σύλλογος Πήγασος με μία άμαξα που θα σέρνουν ποδηλάτες ντυμένοι τάρανδοι με μικρούς ποδηλάτες του Συλλόγου προπορευόμενους, πολιτιστικός σύλλογος από την Δράμα με 40 περίπου ‘’βασιλίτσες’’, ομάδα ξωτικών που θα διασκεδάσει τα παιδιά και η χορωδία του Ωδείου Ξάνθης. Στις εκδηλώσεις των ημερών θα πάρουν μέρος ακόμη το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύλλογος Εβριτών. Μετά από χθεσινή πρόταση της Θρακικής Σκηνής για εκδήλωση με μουσικούς της περιοχής την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εγκρίθηκε η συνδιοργάνωση από πλευράς Κέντρου, ενώ θα εξεταστεί, κατόπιν αιτήματος του κ. Τσέπελη, η αύξηση των πυροτεχνημάτων για την υποδοχή του νέου έτους, καθώς πολύς κόσμος βρίσκεται εκείνη την ώρα στην πλατεία.

Και φέτος φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία

Το μόνο ίσως θέμα στο οποίο υπήρξαν αντιδράσεις και εν τέλει καταψηφίστηκε από τα μέλη της αντιπολίτευσης, ήταν το 13 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο που προορίζεται και φέτος για την Κεντρική Πλατεία, για το οποίο τόσες αντιδράσεις υπήρξαν φέτος. Το συνολικό κόστος για την αγορά του δέντρου, την μεταφορά και την τοποθέτησή του ανέρχεται σε 4.700 ευρώ.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…