Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Λευκός καπνός» στην Περιφέρεια ΑΜΘ

«Λευκός καπνός» στην Περιφέρεια ΑΜΘ

0
metios

Νέος περιφερειάρχης ο Χρήστος Μέτιος. Αναδείχθηκε μετά τη δεύτερη ψηφοφορία. Υπερίσχυσε του Κ. Ζαγναφέρη με 16-20

proedrio-eklogiperifereiarxi1Μια πρωτόγνωρη διαδικασία έζησε η Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Παυλίδη. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου οι 36 περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες της Περιφερειακής Αναγέννησης κλήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση για να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη.

Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Την υποψηφιότητά τυο απέσυρε στην αρχή της δικασίας ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Παρακάκης, ενώ την πρόθεσή του να μην υποβάλει υποψηφιότητα γνωστοποίησε και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης.

Στην πρώτη ψηφορορία του αποτέλεσμα ήταν Μέτιος 17, Ζαγναφέρη και Πέτροβιτς από 7 και Μαρκόπουλος 5, ενώ στη δεύτερη και αφού αποσύρθηκαν οι δύο τελευταίοι νικητής αναδείχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χ. Μέτιος που υπερίσχυσε έναντι του Κ. Ζαγναφέρη με 20-16.

simvouloi-eklogiperifereiarxi2«Μαζί με τη χαρά διαισθάνομαι την ευθύνη», σήλωσε μετά την εκλογή του ο Χ. Μέτιος. Τον νέο περιφερειάρχη συνεχάρη ο Κ. Ζαγναφέρης που δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, αφού, όπως ήρθε, «ήρθε σε κόντρα με όλο τον κομματικό μηχανισμό».

Δηλώσεις περί ενότητας και συλλογικής προσπάθειας για το καλό της ΑΜΘ έκαναν και οι άλλοι υποψήφιοι.

Εντός της επόμενης εβδομάδας τα μέλη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» θα κληθούν να εκλέξουν τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Το παρών δήλωσε ήδη ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Νικόλαος Τσαλικίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…