Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σεμιφρέντο βανίλια -πραλίνα

Σεμιφρέντο βανίλια -πραλίνα

0
semifredo

-2 κρόκοι αυγών

-8 κ.σ. ζάχαρη

-500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη

-20 γρ. φουντούκια

-400 γρ. πραλίνα φουντουκιού

-1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

Σε μπολ στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για περίπου 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κρύο μείγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος απαλά με μια μαρίζ.

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Δημιουργούμε τις στρώσεις του σεμιφρέντο. Ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από το μείγμα. Συνεχίζουμε με πραλίνα και φουντούκια. Ισιώνουμε κάθε στρώση με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.

Δημιουργούμε όσες στρώσεις επιθυμούμε, αφήνοντας το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος για την τελευταία στρώση. Αποθηκεύουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά το σεμιφρέντο για για 6-8 ώρες. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα και αναποδoγυρίζοντας το σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας σερβίρουμε. Το σεμιφρέντο διατηρείται στην κατάψυξη, μέσα στη φόρμα για κέικ τυλιγμένο με μεμβράνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…