Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μέχρι σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών για τις θέσεις στην Κατασκήνωση Αβδήρων

Μέχρι σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών για τις θέσεις στην Κατασκήνωση Αβδήρων

0
ergasia-jun164

Στο αέρα είναι η προκήρυξη γι την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ενός μήνα) , για την κάλυψη εποχικών αναγκών των μαθητικών κατασκηνώσεων «ΑΡΧΑΙΑ ΑΒΔΗΡΑ», για το καλοκαίρι 2016 για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Αναλυτικά οι θέσεις:

ΚΩΔ.ΘΕΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

01

ΜΑΓΕΙΡΑΣ (ΔΕ)

ΔΕ (Απόφοιτος ή τελειόφοιτος Σχολής Μαγείρων ή Υ.Ε., με εμπειρία στην ειδικότητα που να αποδεικνύεται και ελλείψει αυτών χωρίς εμπειρία)

1 ΜΗΝΑΣ

02

ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ(ΥΕ)

ΥΕ (Χωρίς ιδιαίτερα προσόντα)

1 ΜΗΝΑΣ

03

ΕΡΓΑΤΗΣ (ΥΕ) ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ

ΥΕ (Χωρίς ιδιαίτερα προσόντα)

1 ΜΗΝΑΣ

04

ΕΡΓΑΤΡΙΑ WC(ΥΕ)

ΥΕ (Χωρίς ιδιαίτερα προσόντα)

1 ΜΗΝΑΣ

05

ΕΡΓΑΤΕΣ (ΥΕ) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ

ΥΕ (Χωρίς ιδιαίτερα προσόντα)

1 ΜΗΝΑΣ

06

ΦΥΛΑΚΑΣ

ΥΕ (Χωρίς ιδιαίτερα προσόντα)

1 ΜΗΝΑΣ

07

ΛΑΤΖΕΡΕΣ (ΥΕ)

ΥΕ (Χωρίς ιδιαίτερα προσόντα)

1 ΜΗΝΑΣ

08

ΝΟΣΟΚΟΜΑ (ΤΕ)

ΤΕ(Πτυχιούχος Σχολής Νοσοκόμων με άδεια άσκησης επαγγέλματος ή τελειόφοιτος Σχολής Νοσοκόμων)

1 ΜΗΝΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης ( Διοικητήριο, 5ος όροφος, γραφείο 518) μέχρι και 22/06/2016 και ώρα 15:00.

Δεν αναφέρεται ο αριθμός των θέσεων καθότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από το υπουργείο. Το αίτημα της Πρωτοβάθμιας αφορούσε σε 12 προσλήψεις ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εγκριθούν 8.

Ξεκινά το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με 3.737 οκτάμηνες συμβάσεις για ανέργους

Αιτήσεις για εργάτες, φύλακες, οδηγούς και διοικητικούς σε 17 δήμους

Ξεκινούν στο τέλος της εβδομάδας οι αιτήσεις πρόσληψης 3.737 ανέργων με οκτάμηνες συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους που εμφανίζουν υψηλή μακροχρόνια ανεργία. Οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αφορούν τους δήμους: Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρινίου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αργους – Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορδελιού – Ευόσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνας, Σιντικής, Φυλής.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι ηλικίας έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στροφή στη βιολογική καλλιέργεια με πριμ 600 εκατ. ευρώ

Στο νέο 3ετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων η επιδότηση φτάνει έως και τα 270 ευρώ ανά στρέμμα

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύεται η μετατροπή των καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων παραγωγής από συμβατικές σε βιολογικές

Kίνητρα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για τη μεγάλη στροφή του πρωτογενούς τομέα στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, ενώ εισόδημα υψηλότερο κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους καλλιέργειας μπορεί να αποφέρει η ενασχόληση με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας. Το νέο τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα για νέους και υφιστάμενους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων, με την επιδότηση να φθάνει έως και 270 ευρώ το στρέμμα, και έναν οδηγό με τις πέντε κορυφαίες καλλιέργειες βιολογικών προϊόντων, βάσει της ζήτησης που γνωρίζουν στην εγχώρια και στην εκτός ελληνικών συνόρων αγορά. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία στη χώρα μας στοχεύει στην ενθάρρυνση των αγροτών να εφαρμόσουν τις αρχές και τις μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας, καθώς και να διατηρήσουν αυτές τις μεθόδους μετά την αρχική περίοδο της μετατροπής.

Το μέτρο περιλαμβάνει δύο υπομέτρα:

• Ενισχύσεις για τη διατήρηση βιολογικών πρακτικών και μεθόδων παραγωγής

• Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους

Οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν να εντάξουν στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας τα αγροτεμάχια με τις καλλιέργειες ή τις εκτροφές ζώων που επιθυμούν και συνάπτουν σύμβαση με εγκεκριμένο Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

Γεωργία

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύεται η μετατροπή των καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων παραγωγής στη γεωργία από συμβατικές σε βιολογικές, σε δικαιούχους που εφαρμόζουν τον Κανονισμό 834/2007. Οι δικαιούχοι δεσμεύονται να συνάψουν σύμβαση με εγκεκριμένο Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων. Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα. Το ελάχιστο μέγεθος της εκμετάλλευσης ανέρχεται σε 2 στρέμματα για ετήσιες καλλιέργειες, 3 στρέμματα για μόνιμες φυτείες και για μεικτές εκμεταλλεύσεις.

Κτηνοτροφία

Στο πλαίσιο της δράσης για τους Έλληνες κτηνοτρόφους ενισχύεται η μετατροπή πρακτικών και μεθόδων παραγωγής στην κτηνοτροφία από συμβατικές σε βιολογικές. Οι δικαιούχοι δεσμεύονται να συνάψουν σύμβαση με εγκεκριμένο Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων. Ο ενταγμένος βοσκότοπος θα πρέπει να κατέχεται νόμιμα κατ’ έτος και για όλη την περίοδο της δέσμευσης. Η δέσμευση είναι τριετούς διάρκειας. Ο δικαιούχος δεσμεύεται να καταρτιστεί στις βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία στο πλαίσιο του μέτρου 1 «Μεταφορά γνώσης και δράσεις πληροφόρησης» του ΠΑΑ 2014-2020. Γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής αποτελεί όλη η χώρα, ενώ τομείς παρέμβασης για τη βιολογική κτηνοτροφία: βοοτροφία (αγελαδοτροφία – βουβαλοτροφία), προβατοτροφία και αιγοτροφία.

Βιολογικές ελιές – βιολογικό έλαιο

Η βιολογική παραγωγή ελαιοκάρπου είναι δυνατή σε διάφορους τύπους ελαιώνων, δηλαδή μπορεί να ενταχθεί ένας ελαιώνας βιολογικής γεωργίας του οποίου η πρώτη συγκομιδή μπορεί να πιστοποιηθεί. Επίσης μπορεί να ενταχθεί ένας συμβατικός ή ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιώνας αφού μετατραπεί σε βιολογικής γεωργίας, εφόσον βέβαια περάσει ένα μεταβατικό στάδιο τριών ετών.

Βιολογικό σταφύλι – βιολογικό κρασί

Η παραγωγή και η ζήτηση κρασιών που παράγονται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας βρίσκονται σε αυξητική πορεία. Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή βιολογικών σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν στη λίπανση και τη φυτοπροστασία.

Βιολογική ρίγανη

Η ρίγανη αυτοφύεται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας, της Β. Αφρικής. Στη χώρα μας αυτοφύεται σε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Καλλιεργείται σε πολλούς νομούς όπως Καρδίτσας, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης. Η ελληνική ρίγανη θεωρείται από πλευράς ποιότητας η καλύτερη στον κόσμο.

Βιολογική πιπεριά

Η πιπεριά μπορεί να καλλιεργηθεί σε έδαφος που μπορεί να είναι αμμώδες, αμμοπηλώδες ή πηλοαμμώδες. Είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε νερό. Η λίπανση πρέπει να γίνεται με επιτρεπτά λιπάσματα από τη βιολογική καλλιέργεια, επειδή είναι φυτό που έχει μεγάλες ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία.

Βιολογική ντομάτα

Ανάμεσα στα λαχανικά που καλλιεργούνται βιολογικά στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό είναι η τομάτα. Ο λόγος είναι ότι συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, τόσο λόγω της μεγάλης ζήτησης του προϊόντος όσο και για τον τρόπο παραγωγής του. Στη βιολογική γεωργία δεν επιτρέπεται η χρήση συνθετικών χημικών ουσιών για τη θρέψη των φυτών και την προστασία τους.

Παράταση στο ΕΣΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις

Στις 4 Ιουλίου η νέα καταληκτική ημερομηνία για ενισχύσεις από 6.000 έως 60.000 ευρώ

Mία ακόμη παράταση δόθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις προκειμένου να ανανεώσουν τις υποδομές τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην παροχή των υπηρεσιών τους. Στις 4 Ιουλίου ορίστηκε η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύεις από 6.000 έως και 60.000 ευρώ. Η δράση αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες από 131 δραστηριότητες του τουριστικού κλάδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…