Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη πρωτοστατεί στην Ρομποτική και εκπροσωπεί την ΑΜ-Θ

Η Ξάνθη πρωτοστατεί στην Ρομποτική και εκπροσωπεί την ΑΜ-Θ

0
robotiki-mpalafoutis

Πέντε ομάδες της Ξάνθης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αθήνα τον επόμενο μήνα, ο οποίος θα κρίνει τα εισιτήρια για την Ολυμπιάδα στην Ινδία

Παλιότεροι και μικροί ρομποτιστές διαγωνίστηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπίδας και απέδειξαν ότι «το όριο στην φαντασία σου είναι η δύναμη του μυαλού σου»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO στην Ξάνθη. Το απόγευμα του Σαββάτου το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Ασπίδας γέμισε μικρούς ρομποτιστές, χιλιάδες κομμάτια Lego, γονείς και συγγενείς των μαθητών, ελπίδες αλλά και αγωνία. Τα ειδικά κουτιά-εργαλειοθήκες με τα κομμάτια έμοιαζαν χαοτικά, αλλά στα χέρια των μαθητών άρχισαν σταδιακά αν παίρνουν μορφή και να μεταμορφώνονται στα ρομπότ που θα προγραμμάτιζαν για τον αγώνα τους. Θέμα και μότο του φετινού διαγωνισμού είναι: «το όριο στην φαντασία σου είναι η δύναμη του μυαλού σου». Οι μαθητές του Δημοτικού, παρά την ηλικία τους, απέδειξαν ότι έχουν φαντασία αλλά και γνώσεις. Στην κριτική επιτροπή ήταν οι Ξανθιώτες αργυροί ολυμπιονίκες της περσινής Ολυμπιάδας στο Κατάρ, οι οποίοι δεν… χαρίστηκαν σε κανέναν. Μάλιστα, όταν κάποιοι γονείς τους παρότρυναν να είναι πιο ελαστικοί και λιγότερο αυστηροί με τους μικρούς μαθητές, αντέταξαν ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου θα είναι ακόμη πιο αυστηρός και πολύ περισσότερο η Διεθνής Ολυμπιάδα, κάτι που έζησαν πρόσφατα και οι ίδιοι. Θέλοντας να προετοιμάσουν τα παιδιά των ομάδων για το επίπεδο στο οποίο θα ανταγωνιστούν, δεν επέτρεψαν την παραμικρή βοήθεια από τους προπονητές.

Πέντε ομάδες από την Ξάνθη εκπροσωπούν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Αθήνα

Η ζέστη στον χώρο του Σταδίου δεν πτόησε τους μαθητές, που επιδόθηκαν για ώρες με μεγάλο ζήλο, άγχος αλλά και άμιλλα στην κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ τους, ανακαλώντας όσα έμαθαν τους προηγούμενους μήνες από τους προπονητές τους. Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε μια επίδειξη από την ομάδα των Ολυμπιονικών και των δικών τους ρομπότ-ποδοσφαιριστών, ενώ στον αγώνα που ακολούθησε ανάμεσα στους Robospecialists και τους RoboMasters από το 1ο ΓΕΛ, νικητές αναδείχθηκαν οι πρώτοι με σκορ 7-2. Την φετινή ομάδα των Robospecialists, που κατέρχεται με αξιώσεις στην Αθήνα, αποτελούν οι: Αλέξανδρος Πανταζίδης (περσινός Ολυμπιονίκης), Δημήτριος Παρασκευόπουλος και Σονέρ Χασάνογλου. Στον μαθητικό διαγωνισμό της κατηγορίας Δημοτικού, πρώτη ήρθε η ομάδα του Συλλόγου Robospecialists filONEs (Αλέξανδρος Πανταζίδης, Ηλίας Μπαλαφούτης, Λεωνίδας Φελεκίδης). Στην δεύτερη και τρίτη θέση ήρθαν δύο ομάδες του Κοινωνικού Κέντρου Σ. Χαλιορής, οι ΡομποΤριδυμούλες (Αργυρώ Κυλίτση, Μαρία Μπαλαφούτη, Χριστίνα Χατζηκυριάκου) και οι ΡομποΤιούστερ (Παναγιώτης Ζευκίδης, Ντεφνέ Χόμκο, Όλγα-Μαρία Παπαδοπούλου) με προπονητή των τεσσάρων εκ των πέντε ομάδων τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη, ενώ προπονητής των νικητών filONEs είναι ο Παναγιώτης Πανταζίδης.

 

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …