Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Στον «αέρα» η προκήρυξη για τις 14 προσλήψεις του Δήμου Ξάνθης

Στον «αέρα» η προκήρυξη για τις 14 προσλήψεις του Δήμου Ξάνθης

0
ergasia-may162

Μέχρι της 23 Μαΐου η υποβολή δικαιολογητικών – Πρόσληψη προσωπικού με 2 μήνες συμβάσεις

Ο Δήμος Ξάνθης ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού δεκατεσσάρων 14 ατόμων, προς κάλυψη των εποχικών –επειγουσών αναγκών για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των περιαστικών δασών σε δύο χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Α’ περίοδος: Ιούνιος Ιούλιος 2016 και Β΄ περίοδος: Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2016.

Ειδικότητες

Αναλυτικά οι θέσεις:

Κατηγορία

Ειδικότητα

Αριθμός θέσεων

ΔΕ

Μηχανημάτων Έργων

2

ΔΕ

Μηχανημάτων Έργων

2

ΔΕ

Φορτηγών Αυτοκινήτων

2

ΥΕ

Εργατών

8

Εγκρίθηκαν 4 θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα στον Δ. Τοπείρου

Μέσα στο καλοκαίρι θα εκδοθεί η προκήρυξη

Οι θέσεις είναι 8μηνης διάρκειας

Εγκρίθηκε, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών η σύναψη 763 προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθμού, για χρονικό διάστημα έως οκτώ μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως για φέτος ο αριθμός των εποχικών προσλήψεων στους δήμους θα φτάσεις τους 3.900 υπαλλήλους.

Οι νέες θέσεις θα καλύψουν τα κενά σε υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, η αποχέτευση, η ύδρευση, ο φωτισμός κ.λπ. Η πρόσληψη του νέου προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, από τον κάθε δήμο ξεχωριστά που θα δημοσιεύσει τις προκηρύξεις του μέχρι το καλοκαίρι.

Από τον νομό μας εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ το αίτημα του Δήμου Τοπείρου για 4 θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα

• Πέραν των εποχικών προσλήψεων, οι δήμοι θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να προχωρούν και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού (κατηγορίας Υποχρεωτικής -Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μόνον για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, αποχέτευση, ύδρευση-άρδευση, κοιμητήρια κ.λπ.) χωρίς να προηγείται απόφαση κατανομής προσωπικού από το υπουργείο Εσωτερικών.

Προτεραιότητα για διορισμό θα έχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που είχαν συμμετάσχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς για την κάλυψη θέσεων σε δήμους.

Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν μόνο τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και θα πρέπει να καλύπτονται από ιδίους πόρους.

Υπ. Εργασίας: Τέλος Μαΐου ξεκινά η Κοινωφελής Εργασία σε 17 δήμους

Στον Δ. Ξάνθης θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες

Έως το τέλος Μαΐου αναμένονται οι προκηρύξεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους πρώτους 17 δήμους που έχουν επιλεγεί και αναμένεται να απορροφήσουν 6.918 ανέργους. Τους επόμενους μήνες ακολουθούν οι 34 δήμοι και από Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας. Oι τρεις βασικοί άξονες του κοινωφελούς προγράμματος 8μηνης διάρκειας, πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινούνται οι αιτήσεις των δήμων για εργαζομένους. Οι προσληφθέντες αναμένεται να απασχοληθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κτηριακές υποδομές δήμων, πάρκα, δημοτικές βιβλιοθήκες, έργα περιβάλλοντος και ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών. Όπως διευκρινίστηκε μάλιστα, δεν αποκλείονται ειδικότητες, αλλά θα επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου. Μέσω του προγράμματος όσοι προσληφθούν θα εργάζονται τέσσερις ημέρες και την πέμπτη ημέρα θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν ένα ενημερωτικό σεμινάριο εκμάθησης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και σεμινάριο κατάρτισης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τότε θα εργάζονται και την πέμπτη ημέρα.

Διορίζονται επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 18 χρόνια μετά!

Κάλλιο αργά παρά πoτέ….

Τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της προκήρυξης για την πλήρωση 2.135 θέσεων στο δημόσιο. Από τις θέσεις που προκηρύσσονται από το υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατανέμονται: α) 300 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΠΕ Γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ Γραμματέων και 4 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ Διοικητικού –Λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων από τις 1043 θέσεις ΔΕ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 20η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή. Το υπουργείο επισημαίνει ότι, σε άμεσο χρόνο. πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας

Τρία προγράμματα ΕΣΠΑ λήγουν μέσα στον Μάιo

Τα προγράμματα απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, όπως οι ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής, αλλά και σε αυτές που ανήκουν στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων

Ευκαιρίες για επιδοτήσεις από 6.000 έως 200.000 ευρώ για μικρές, νεοφυείς και τουριστικές επιχειρήσεις κρύβουν τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ, που λήγουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν για την υποβολή των προτάσεων τους.

Η πρώτη είναι η δράση με την επωνυμία «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών» και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν προτάσεις μέχρι τις 17 Μαΐου. Το εύρος των επιδοτήσεων που μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ενταχθούν κυμαίνεται από τις 6.000 έως τις 60.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 70 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» χρηματοδοτεί εταιρείες από οκτώ κλάδους της οικονομίας. Οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν ενισχύσεις από 6.000 έως 80.000 ευρώ και μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 20 Μαΐου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 78 εκατ. ευρώ. Και στις δύο δράσεις οι επιδοτήσεις προσαυξάνονται κατά 10% αν οι επενδυτές προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Η τρίτη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. Με το πρόγραμμα ενισχύονται άνεργοι και φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή και συνεργασίες αλλά και ενώσεις αυτών, προκειμένου να ιδρύσουν νέα επιχείρηση. Ο προϋπολογισμός του πρώτου κύκλου υποβολής των προτάσεων είναι 72 εκατ. ευρώ και όσοι υπαχθούν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν κατά 100% για δαπάνες που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…