Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουβλάκια σολομού με μανιτάρια

Σουβλάκια σολομού με μανιτάρια

0
solomos-souvlaki1

-1 κιλό φιλέτο σολομού

-20 ντοματίνια κομμένα στην μέση

-20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

-μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Για τη μαρινάδα

-1 φύλλο δάφνης

-θυμάρι ή ρίγανη

-1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

-λίγο άνηθο

-χυμό από 2 λεμόνια

-ελαιόλαδο

-αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους

Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε. Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.

Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…