Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις ‘’Ζωντάνεψε’’ μουσικά η «μαγική πόλη» του Μάνου

‘’Ζωντάνεψε’’ μουσικά η «μαγική πόλη» του Μάνου

0
xatzidakeio-16plateia

Περπάτησαν στα σοκάκια οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων και τραγούδησαν μπροστά στο σπίτι όπου έμαθε τις πρώτες νότες

Το μελωδικό πανηγύρι στους δρόμους της πόλης κορυφώνεται σήμερα το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία με την σύμπραξη όλων των νεαρών μουσικών

Το απόγευμα της 21ης Απρίλη έκρυβε μια υπέροχη έκπληξη για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, «την διατηρητέα». Εκατοντάδες μαθητές από δεκάδες μουσικά σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με τους συνοδούς και καθηγητές τους έκαναν την πλατεία Μητροπόλεως να μοιάζει μικρή για να χωρέσει την νέα γενιά του Πολιτισμού. Νεανικό σφρίγος και ενθουσιασμός για τον ‘’αιώνιο έφηβο’’ Μάνο Χατζιδάκι, προς τιμήν του οποίου πραγματοποιείται η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των Μουσικών Σχολείων, κάνοντας την Ξάνθη να μοιάζει πράγματι με «Πόλη Ονείρων». Ο Δήμαρχος Ξάνθης υποδέχθηκε τους καλεσμένους μικρούς μουσικούς, που περπάτησαν τα σοκάκια της Ξάνθης για να φτάσουν μπροστά στην οικία του David Isaac στην οδό Βενιζέλου. Έξω από το σπίτι όπου έζησε ως παιδί ο Μάνος Χατζιδάκις και έμαθε τις πρώτες νότες στο πιάνο στήθηκε μια μικρή γιορτή. Η αυλή πίσω από το Ιερό του Αη-Βλάση έγινε η εξέδρα για μια συναυλία αλλιώτικη, με τον κόσμο να γεμίζει τον δρόμο και τον Πολυχώρο, σιγοτραγουδώντας τις συνθέσεις του «μεγάλου ερωτικού».

Μουσικές ‘’εστίες’’ σε όλη την πόλη – Σήμερα το απόγευμα η μεγάλη γιορτή

xatzidakeio polyxorosΑπό το πρωί της Παρασκευής σε όλη την Ξάνθη αντηχούσαν μουσικές. Αγαπημένες μελωδίες του Μάνου ξεχύθηκαν από την πλατεία Ελευθερίας, στον πεζόδρομο της Δαγκλή και από εκεί στην Κεντρική Πλατεία και την πλατεία Διοικητηρίου. Ένας μουσικός κλοιός που επεκτάθηκε μέχρι το Δημοτικό Αμφιθέατρο και το αμφιθέατρου του 3ου Λυκείου, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους που σταματούσαν, τραγουδούσαν, χόρευαν και καταχειροκροτούσαν τα παιδιά που κίνησαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για να τιμήσουν τον θεσμό της πόλης μας. Σήμερα το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία είμαστε όλοι καλεσμένοι του Μάνου. Να τραγουδήσουμε μαζί διαχρονικές επιτυχίες του βραβευμένου συνθέτη, που βρήκε τελικά την θέση που του αρμόζει στην γενέτειρά του δια μέσου των νεαρών μουσικών.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…