Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άναψε στην Ξάνθη η φλόγα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Ρίο 2016»

Άναψε στην Ξάνθη η φλόγα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Ρίο 2016»

0
olimbiaki-floga16

Με μία μεγαλοπρεπή τελετή υποδέχθηκε χθες η πόλη μας την ολυμπιακή φλόγα

«Από την Ξάνθη να στείλουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της λαμπαδηδρομίας και των ολυμπιακών αγώνων»

olimbiaki-floga-ipodoxiΚομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» αποτελεί από τη Δευτέρα (25/04) η Ξάνθη, καθώς από την πόλη μας πέρασε χθες το πρωί η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Αύγουστο (05-21/08) τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αθλητική διοργάνωση.

Η λαμπαδηδρομία συνεχίζοντας το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη του Ρίο Ντε Τζανέιρο έκανε στάση χθες στην Ξάνθη που την υποδέχθηκε με μία μεγαλοπρεπή τελετή στην κεντρική πλατεία.

lampadidromoi-xanthisΟι τέσσερις Ξανθιώτες λαμπαδηδρόμοι Γιάννης Στεφανίδης (τζούντο), Μιχάλης Αλεξιάδης (τζούντο), Βασίλης Κόκκινος (Robospecialists) και Άρμεν Μπαμπαχανιάν (ελληνορωμαϊκή πάλη), μετέφεραν την δάδα με τη φλόγα μέσα σε χειροκροτήματα από εκατοντάδες συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ την ίδια στιγμή η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ξάνθης έπαιζε εμβατήρια και τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων και η μικτή χορωδία του γηροκομείου απήγγειλε τον ύμνο του Ολυμπισμού.

Μετά την αφή της φλόγας στο βωμό που είχε στηθεί μπροστά από το ρολόι της κεντρικής πλατείας ακολούθησε το τελετουργικό με χαιρετισμούς του δημάρχου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλου, ο οποίος αφού καλωσόρισε την πομπή της λαμπαδηδρομίας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από την Ξάνθη να στείλουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της λαμπαδηδρομίας και των ολυμπιακών αγώνων που είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ειρήνης. Η παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ξάνθη θα ενεργοποιήσει τους νέους μας προς τον αθλητισμό που περισσότερο από κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώνει τους ανθρώπους στο πνεύμα της φιλίας και του σεβασμού».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του Ρίο, Μάρκος Ελίας, που συνοδεύει την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους κι έπειτα θα την παραλάβει για να τη μεταφέρει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο χαιρετισμό του τόνισε:

«Για πρώτη φορά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενούνται σε χώρα της Νότιας Αμερικής. Το Ρίο ντε Τζανέιρο, με τη στήριξη όλων των Βραζιλιάνων, θα αποτελέσει μία φαντασμαγορική σκηνή που θα προβάλει το καλύτερο του ανθρώπινου πνεύματος. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι ένα μήνυμα ελπίδας σε δύσκολους καιρούς – και η Φλόγα θα μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλες τις γωνιές της Βραζιλίας και όλο τον κόσμο. Για τους Βραζιλιάνους, θα είναι στιγμή εθνικής υπερηφάνειας. Για τη Νότια Αμερική, θα είναι ιστορία».

Τέλος στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιάννης Καρράς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Φλόγα διαχρονικά έχει περίοπτη θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Νιώθουμε ότι μεταφέρει κάθε φορά στο μακρινό της ταξίδι κι ένα κομμάτι της πατρίδας μας.

Τα ξεχωριστά μηνύματά της θα σταλούν και με τη Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από στην Ελλάδα και θα συνεχίσει στη Βραζιλία. Να τονίσω ότι για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία οι Έλληνες δεν θα επιβαρυνθούν ούτε με ένα Ευρώ, καθώς το συνολικό κόστος του τελετουργικού, της λαμπαδηδρομίας και όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και χορηγούς».

Μετά την τελετή αφής του βωμού, ακολούθησαν ανταλλαγές δώρων μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου και του επιμελητηρίου Ξάνθης με τα μέλη της λαμπαδηδρομίας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολιτιστικό πρόγραμμα με χορευτικά από τους συλλόγους Μικρασιατών, Ποντίων και Σαρακατσάνων, πριν παραδοθεί η φλόγα στους συνοδούς της για να συνεχίσει το ταξίδι της.

Δ.Κ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…