Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ετοιμάζεται νέος σχεδιασμός για τους κάδους απορριμμάτων της πόλης

Ετοιμάζεται νέος σχεδιασμός για τους κάδους απορριμμάτων της πόλης

0
oikonomiki-mar16

44.000 ευρώ μόνο για τους σάκους των υπόγειων κάδων και τα διάφορα καλαθάκια απορριμμάτων δαπανά ο δήμος

Προχωρά η διαδικασία για την αγορά νέων φωτιστικών για Κεντρική Πλατεία και άλλα σημεία της πόλης παρά την νέα ένσταση για ‘’φωτογραφικό’’ διαγωνισμό

Νωρίτερα από ότι συνήθως συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαρτίου και για τον λόγο αυτό κάποια από τα μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή που τους δυσκολεύει στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, εξήγησε ότι η αλλαγή έγινε μόνο για την εν λόγω συνεδρίαση καθώς στις 14:00 είχε προγραμματιστεί η δημοπρασία για τα δημοτικά ακίνητα στην οδό Π. Τσαλδάρη, στην Δημοτική Αγορά και αλλού.

Νέα ένσταση για τα φωτιστικά, που τελικά απορρίφθηκε

Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης την νέα ένσταση που κατέθεσε μία από τις ενδιαφερόμενες εταιρείας για την αγορά νέων φωτιστικών λαμπτήρων για την Κεντρική Πλατεία της πόλης και άλλες τρεις οδούς του κέντρου. Σε προηγούμενη συνεδρίαση, και κατόπιν ένστασης της ίδιας εταιρείας για ‘’φωτογραφικό’’ διαγωνισμό, που παραπέμπει σε προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας, ο διαγωνισμός είχε χωρισθεί σε δύο κωδικούς, με τον πρώτο να περιλαμβάνει το κύριο μέρος και τα φωτιστικά της Κεντρικής Πλατείας, ύφους 134.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο αφορούσε μεμονωμένα φωτιστικά σε τρεις οδούς, ύψους 20.000 ευρώ. Όπως εξήγησε η αρμόδια υπάλληλος του δήμου, η ένσταση δεν έχει κάποιο έρεισμα, αφού οι προδιαγραφές τέθηκαν ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και τα σαφή χαρακτηριστικά που έχουν δοθεί μπορούν να βρεθούν σε περισσότερες από μία εταιρείες. Μάλιστα, όπως εξήγησε, η εν λόγω εταιρεία δεν κατασκευάζει τέτοιου τύπου φωτιστικά, γι’ αυτό και προσπαθεί να αλλάξει τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την υπηρεσία. Αρχικά ο κ. Βασιλούδης ζήτησε να έρθει το θέμα εντός ημερήσιας διάταξης, ώστε να μπορέσουν να το μελετήσουν, αλλά οι πιεστικές προθεσμίες του διαγωνισμού στις αρχές Απριλίου δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος. Τελικά η ένσταση απορρίφθηκε με καταγεγραμμένο το ‘’λευκό’’ του κ. Βασιλούδη και του κ. Μπαντάκ Σιαμπάν.

44.000 ευρώ για σακούλες σκουπιδιών χρειάζεται ο δήμος σε ένα χρόνο

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την κατάρτιση όρων, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και επιλογή του πρόχειρου διαγωνισμού ως τρόπου ανάθεσης της προμήθειας διαφόρων σάκων απορριμμάτων για το 2016. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι σάκοι αφορούν κυρίως τους υπόγειους κάδους, που φτάνουν τους 50, αλλά και τα μικρά καλαθάκια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης, με το ποσό της προμήθειας να ανέρχεται σε 44.000 ευρώ. Σε ερώτηση του κ. Βασιλούδη αν λειτουργούν όπως θα έπρεπε οι υπόγειοι κάδοι, ο κ. Δημαρχόπουλος παραδέχθηκε ότι είναι στην λογική μιας άλλης εποχής, ενώ σε συζήτηση που ακολούθησε επί του θέματος έκανε γνωστό ότι εκπονείται μελέτη για νέου τύπου υπόγειους κάδους, που δεν θα παρουσιάζουν τα προβλήματα των εν χρήσει. Όπως σημείωσε, σε πρώτη φάση η μελέτη επικεντρώνεται στην απομάκρυνση των επίγειων κάδων από το κέντρο της πόλης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλατεία Ελευθερίας, όπου υπάρχει πληθώρα μεταλλικών κάδων απορριμμάτων.

Εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση προμήθειας τροφίμων για το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ομόφωνα εγκρίθηκε και η απευθείας ανάθεση της προμήθειας τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Λόγω της ένταξής τους σε ενιαίο διαγωνισμό του δήμου, υπάρχει η πιθανότητα να προκύψουν έκτακτες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, για παράδειγμα στους παιδικούς σταθμούς όπως ανέφερε ο κ. Χατζηεφραιμίδης, γι’ αυτό τον λόγο και εγκρίθηκαν σε περίπτωση που χρειαστούν τα ποσά των 8.543 ευρώ για τρόφιμα, 7.686 ευρώ για πουλερικά και 3.701 ευρώ για γαλακτοκομικά προϊόντα. Ομόφωνα εγκρίθηκε και το θέμα της προμήθειας αναλώσιμων για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δήμου για το 2016, ύψους 23.999 ευρώ, αφορώντας κυρίως αναλώσιμα εκτυπωτών. Αποφασίστηκε, επίσης, η κατάρτιση των όρων εκμίσθωσης του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Γ. Σταύρου 20Δ, εμβαδού 30 τ.μ. με το μίσθωμα να ορίζεται στα 200 ευρώ μηναίως. Στο θέμα των προτάσεων ανάληψης υποχρεώσεων τρέχοντος έτους, οι κύριοι Βασιλούδης και Μπαντάκ ψήφισαν και πάλι λευκό, αφενός γιατί εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του προϋπολογισμού που δεν έχουν ψηφίσει, αφετέρου γιατί δεν αναφέρονται αναλυτικά τα όσα περιλαμβάνονται αλλά δίνονται γενικόλογες περιγραφές, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλούδης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…