Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στόχος επετεύχθη στο τουρνουά «Fire Cup»

Στόχος επετεύχθη στο τουρνουά «Fire Cup»

0
fire-cup2015

Συγκέντρωσαν βοήθεια για το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης οι πυροσβέστες

Νικήτρια ομάδα του ποδοσφαιρικού τουρνουά του Πυροσβεστικού Σώματος η Κομοτηνή

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Fire Cup» που διοργάνωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικής ΑΜΘ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και το Δήμο Ξάνθης, το τριήμερο 16-18/12 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

Το τουρνουά είχε διπλό σκοπό, καθώς πέρα από τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, το σημαντικότερο ήταν ότι υπήρξαν παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο τη βοήθεια προς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Τις ημέρες των αγώνων συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και χρήματα που διατέθηκαν στο Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, ενώ υπήρξε και αιμοδοσία από τους Πυροσβέστες στην οποία σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, την 1η θέση του τουρνουά κατέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής που κέρδισε στον μεγάλο τελικό την Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδας με 3-0, ενώ Θρακιώτικη υπόθεση ήταν και ο μικρός τελικός με την Αλεξανδρούπολη να κερδίζει με 2-0 την οικοδέσποινα Ξάνθη και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Μετά το τέλος των αγώνων πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και η απονομή των επαίνων σε όλους τους μετέχοντες και τους διαιτητές της ΕΠΣ Ξάνθης που σφύριξαν τα παιχνίδια και τις τρεις ημέρες. Επίσης απονεμήθηκε έπαινος και ειδικό βραβείο στην ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδας τα μέλη της οποίας ταξίδεψαν από την Αθήνα για να μετέχουν στους αγώνες, αλλά και στον εμπνευστή και άνθρωπο που έτρεξε για όλη την διοργάνωση τον Τάσο Κωνσταντινίδη, Πυροσβέστη και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ξάνθης.

Στην τελετή λήξης οι απονομές έγιναν από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο προς την πρωταθλήτρια ομάδα της Κομοτηνής, από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Ξάνθης κ. Λομβαρδέα προς τη 2η ΑΕΠΕ και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικής ΑΜΘ Καρυοφύλλη Λιολιοσίδη προς την 3η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ξάνθης «Δημόκριτος» τίμησε τον Τάσο Κωνσταντινίδη για το τουρνουά και την προσφορά του στον ξανθιώτικο αθλητισμό.

Έτσι μέσα σε χειροκροτήματα απ’ όλους τους παρευρισκόμενους έπεσε η αυλαία της διοργάνωσης με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το τουρνουά του επόμενου έτους. Να σημειώσουμε ότι συνολικά συμμετείχαν οκτώ ποδοσφαιρικές ομάδες από τις ΠΥ Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, ΒΙΠΕ Βόλου, Λάρισας και η ΑΕΠΕ με τον αριθμό πυροσβεστών/ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν να ξεπερνάει τους 140! Οι φιλοξενούμενοι επισκέπτες μάλιστα με τη συνοδεία μελών της ΠΥ Ξάνθης επισκέφθηκαν αξιοθέατα του Νομού (Πόρτο Λάγος, Σταυρούπολη, Κομνηνά κ.α.) γνωρίζοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

Να σημειώσουμε ότι αρκετοί ιδιώτες και φορείς στήριξαν τη διοργάνωση όπως ο Δήμος Ξάνθης, το Δ’ΣΣ και η Λέσχη Αξιωματικών, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, ο Ερυθρός Σταυρός, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, ο ιατρικός σύλλογος και ο σύλλογος φυσιοθεραπευτών Ξάνθης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κ.α.

«Πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει για τη διοργάνωση»

Ο «εμπνευστής» και διοργανωτής του τουρνουά, Τάσος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο «Ε» έκανε τον απολογισμό της διοργάνωσης:

Τ.Κ.: «Θεωρώ ότι πετύχαμε τους βασικούς στόχους που είχαμε θέσει εξ’ αρχής, καθώς μαζεύτηκαν χρήματα και τρόφιμα για τα δύο ιδρύματα (Γηροκομείο, Ψ.Κ.Ξ.) και καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο, ενώ ο 2ος στόχος μας ήταν να έρθουν συνάδελφοι απ’ όλη την Ελλάδα ώστε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και να αναπτύξουμε τη συναδελφικότητα μας. Τα σχόλια που εισπράξαμε εξάλλου ήταν πολύ θετικά καθώς όλοι οι επισκέπτες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παραμονή τους στην Ξάνθη αλλά και από τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού τουρνουά. Αυτό πιστεύω ήταν ένα ακόμη κέρδος που είχαμε ως πόλη, το ότι με τη φιλοξενία μας κάναμε πολλούς να θέσουν ως στόχο να ξαναεπισκεφθούν την Ξάνθη».

Για το εάν θα επαναληφθεί ανάλογη προσπάθεια ο κ. Κωνσταντινίδης συμπλήρωσε:

Τ.Κ.: «Λόγω της μεγάλης επιτυχίας σκεφτόμαστε να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο την επόμενη χρονιά όμως είναι νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι σίγουρα. Εξάλλου ως υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος στεκόμαστε καθημερινά και συνέχεια κοντά στον πολίτη και όχι μόνο με τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά μέσα από αυτές θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας όχι μόνο λόγω επαγγέλματος αλλά και στον ελεύθερο χρόνο μας».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…