Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τα capital controls “άλλαξαν τα φώτα”… στον δήμο Ξάνθης

Τα capital controls “άλλαξαν τα φώτα”… στον δήμο Ξάνθης

0
oikonmiki noe15

«Γρίφος» η προπληρωμή της ΔΕΗ για το έργο αύξησης ισχύος του Δημαρχείου – Στην Οικονομική βρήκαν τελικά τον τρόπο

Ασφάλιση και για αστική ευθύνη και σε δημόσια κτήρια«Η πλατεία μας είναι σκοτεινή», παραδέχτηκε ο δήμαρχος

Με τον έντονο προβληματισμό του δημάρχου κ. Δημαρχόπουλου ως προς πως θα βρεθεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με την πληρωμή της ΔΕΗ για το έργο αύξησης της ισχύος του ηλεκτροφωτισμού στο Δημαρχείο και πως θα διασφαλιστεί να μην γίνει κανένα μπλακ άουτ μέρες που είναι ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι. Προηγουμένως όμως άκουσε τα παράπονα του επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» Σωτήρη Τσιακίρογλου για έλλειμμα ενημέρωσης για τα θέματα της Οικονομικής δεδομένου ότι τα παραλαμβάνει ηλεκτρονικά και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση λόγω πεπαλαιωμένου συστήματος που διαθέτει – όπως υποστήριξε. Έτσι ζήτησε να του αποστέλλονται σε έντυπη μορφή. Όμως ο δήμαρχος έθεσε οικονομικούς λόγους και ζήτησε από την υπηρεσία να αποστέλλονται ένα ένα τα θέματα ώστε να καταστεί δυνατή η προσβασιμότητα. Ο κ. Τσιακίρογλου καθώς και ο κ. Κολλάρος παρακολούθησαν την συνεδρίαση ως παρατηρητές.

Γρίφος η προπληρωμή της ΔΕΗ για το έργο αύξησης ισχύος του Δημαρχείου

«Σπαζοκεφαλιά» για τον δήμαρχο Ξάνθης και τις υπηρεσίες του δήμου πως θα μπορέσουν να πληρώσουν την ΔΕΗ για το έργο αύξησης της ισχύος στο δημαρχείο αφού η ΔΕΗ θέλει προπληρωμή του έργου ενώ ο δήμος για να κόψει ένταλμα πληρωμής θέλει ολοκλήρωση και οριστική παραλαβή, την έγκριση από τον Επίτροπο και όλα αυτά μέχρι τις 30/11/2015. Το πρόβλημα πήρε μορφή γρίφου από τα capital controls καθώς το ποσό που πρέπει να καταβληθεί είναι 500 ευρώ και ο αρμόδιος υπάλληλος που έχει εξουσιοδοτηθεί να τα καταβάλλει δεν μπορεί να κάνει ανάληψη αυτού του ποσού. Προσέφυγαν λοιπόν στην λύση της έκδοσης επιταγής που όμως η ΔΕΗ δεν δέχεται γιατί είναι της Τράπεζας Πειραιώς και η ΔΕΗ δέχεται μόνο επιταγές της Εθνικής. Για να ξεπεραστεί κι αυτό το πρόβλημα πρέπει ο υπάλληλος να ανοίξει έναν ειδικό λογαριασμό στο όνομά του όμως αυτό ενέχει κινδύνους για τον ίδιο καθώς υπάρχει το πόθεν έσχες. Υπήρξε έντονος προβληματισμός για το θέμα και ο δήμαρχος έδωσε εντολή στην αρμόδια υπάλληλο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να εξετάσουν στην υπηρεσία τρόπους επίλυσής του και να προτείνουν. Έτσι και έγινε. Στο πέρας της συνεδρίασης η αρμόδια υπάλληλος αφού επικοινώνησε την Επίτροπο που είχε εγκρίνει το ένταλμα πληρωμής, πρότεινε να αναλάβει η ταμίας αντί του υπαλλήλου καθώς ούτως ή άλλως είναι εξουσιοδοτημένη και να γίνει ακύρωση του εντάλματος πληρωμής και επανέκδοσή του με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου οπότε θα έχει εγκριθεί απ την νέα Οικονομική επιτροπή που θα γίνει αρχές Δεκέμβρη.

Ασφάλιση και για αστική ευθύνης και σε δημόσια κτήρια

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το θέμα της ασφάλισης κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου Ξάνθης. Ο κ. Σιαμπάν Μπαντάκ διαφώνησε με το γεγονός ότι είναι απευθείας ανάθεση και όχι ηλεκτρονικός διαγωνισμός ενώ ο κ. Φανουράκης ζήτησε να γίνει ασφάλιση και για αστική ευθύνη εκτός της πυρκαγιάς σε δημόσια κτήρια. Ο δήμαρχος δέχτηκε να επεκταθεί η ασφάλιση του δημαρχείου Ξάνθης και Σταυρούπολης και των δημοτικών καταστημάτων Ευμοίρου – Κιμμερίων καθώς και τα κτήρια της Δόμησης και των τεχνικών υπηρεσιών.

«Η πλατεία μας είναι σκοτεινή», παραδέχτηκε ο δήμαρχος

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τον ηλεκτροφωτισμό της πλατεία και εκεί ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως η κεντρική πλατεία είναι σκοτεινή γι αυτό και ζήτησε έγκριση των τροποποιημένων όρων της διακήρυξης μελέτης για την προμήθεια φωτιστικών led για να ενισχυθεί ο φωτισμός στην πλατεία, στην Λ. Στρατού και σ άλλες περιοχής που έχει διαπιστωθεί ελλειμματικός. Ο κ. Βασιλούδης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σημειώνοντας πως έτσι όπως είναι οι προδιαγραφές ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός. Ο δήμαρχος τόνισε πως στόχος είναι η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και του απάντησε πως τίθενται κάποιες προδιαγραφές αναφορικά με το σχήμα της λάμπας ή των τεχνικών της δεδομένων ώστε να διασφαλιστεί ότι θα συνάδουν με την αισθητική των χώρων που θα τοποθετηθούν. Ο κ. Μπαντάκ προέβαλλε την ένστασή του λέγοντα πως και στα Κιμμέρια υπάρχουν σκοτεινές περιοχές έχουν γίνει πολλά αιτήματα προς τον δήμο όμως δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι τώρα. Ο δήμαρχος ζήτησε από την υπηρεσία να εξεταστεί το θέμα ωστόσο ο κ. Μπαντάκ καταψήφισε το θέμα όπως και οι κύριοι Βασιλούδης και Φανουράκης.

Τα έσοδα από τους μικροπωλητές και από το λούνα πάρκ κάλυψαν το 70% των εξόδων του καρναβαλιού!

Τέλος το θέμα με την κατάρτιση όρων για την εκμίσθωση του υπαίθριου χώρου μπροστά από το Κολυμβητήριο για λειτουργία λούνα πάρκ απασχόλησε την Οικονομική επιτροπή. Ο κ. Φανουράκης έθιξε το θέμα των μικροπωλητών και κατέθεσε την πρόταση να μεταφερθούν στο χώρο απέναντι από το γήπεδο της Ασπίδας. Ο δήμαρχος όμως είπε πως το λούνα πάρκ είναι κράχτης για τους μικροπωλητές και ότι ο δήμος έχει έσοδα από αυτούς. Συγκεκριμένα ανέφερε πως πέρσι μαζί με τα 40.000 ευρώ του μισθώματος για το λούνα πάρκ και επειδή υπήρχε ο όρος της εξόφλησης των χρεών προηγούμενων ετών για τους μικροπωλητές προκειμένου να πάρουν άδεια καλύφθηκε το 70% των εξόδων για το καρναβάλι! Το θέμα πέρασε ομόφωνα με 35.000 ευρώ τιμή έναρξης της δημοπρασίας για το λούνα πάρκ και την σημείωση να δοθεί 2 μήνες παράταση στους μικροπωλητές ώστε να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας πριν την έναρξη δραστηριοποίησή τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…