Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δήμος Ξάνθης: Συνάντηση δημάρχου Ξάνθης με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Δήμος Ξάνθης: Συνάντηση δημάρχου Ξάνθης με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

0

Κύριο θέμα συζήτησης το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς


Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης συναντήθηκε, έπειτα από αίτημά τους, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό για να πάρει επίσημη απάντηση σχετικά με τα δημοσιεύματα που ανακοίνωναν πως την Κυριακή της Αποκριάς έχει παρθεί απόφαση από τον Δήμο Ξάνθης να είναι ανοιχτά τα εμπορικά μαγαζιά.

Όπως σημειώνουν «αναδείξαμε από την πλευρά μας την κάθετη αντίθεση του σωματείου μας και των εμποροϋπαλλήλων να αναγκαστούν να εργαστούν σε συνθήκες εορταστικές που και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη την ψυχαγωγία την διασκέδαση αλλά και την ξεκούραση. Αναφέραμε επίσης ότι συνολικά οι εργαζόμενοι γίνονται στόχος όλων των αντεργατικών νόμων και ουσιαστικά έχει γίνει λάστιχο το ωράριο και η ζωή των εμποροϋπαλλήλων και των οικογενειών τους, υποχρεώνοντας τους να δουλέψουν τρεις Κυριακές τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Πως ουσιαστικά το κυριακάτικο άνοιγμα των μαγαζιών πέρα από τους εμποροϋπαλλήλους θίγει με τον ίδιο τρόπο και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που εξοντώνονται κι αυτοί από τη φορολεηλασία και την ακρίβεια».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Ένωση ότι η απόφαση πάρθηκε από την απερχόμενη Δημοτική αρχή και τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον Σεπτέμβρη του 2023. Δήλωσε έμμεσα ότι αντιτίθεται στην εφαρμογή της απόφασης και πως η νομική υπηρεσία του Δήμου αναζητά τρόπο για να την αλλάξει.

Τόνισαν ότι «εμείς θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και θα οργανώσουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις για να μην μαυρίσει για μια ακόμη Κυριακή η ζωή των συναδέλφων. Για να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή της Αποκριάς».

Τέλος, καλούν όλους στην απεργιακή κινητοποίηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 στην κεντρική πλατεία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…