Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Πήρε φόρα και… ανεβαίνει

Skoda Ξάνθη: Πήρε φόρα και… ανεβαίνει

0
skoda-panionios152

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-0 νίκησε τον Πανιώνιο στα Πηγάδια

Συνέχεια στο σερί θετικών αποτελεσμάτων και 7η θέση για την ξανθιώτικη ομάδα

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση η Skoda Ξάνθη νίκησε το απόγευμα της Κυριακής τον Πανιώνιο με σκορ 2-0 στα Πηγάδια, συνεχίζοντας έτσι το σερί των θετικών αποτελεσμάτων, γεγονός που την οδήγησε στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Η επικράτηση της ξανθιώτικης ομάδας επί των Νεοσμυρνιωτών σημειώθηκε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-0, καθώς σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να παρουσιάσουν κάτι θετικό στον αγωνιστικό χώρο. Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν οι Νιέτο (17’) και Ράνος (42’).

Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος 2-0

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 16’ ο Βιγιάλμπα βγήκε σε θέση βολής αλλά ο Τσέναμο έδιωξε σε κόρνερ. Στο 17’ ο Έλτον έκανε την πάσα στον Νιέτο κι αυτός από πλάγια με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στο 33’ το σουτ του Καραμάνου πέρασε άουτ. Στο 40’ η σέντρα του Τριάδη κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου. Στο 42’ ο Ράνος σκόραρε με προβολή μετά τη σέντρα του Ντιμιτρόφ κάνοντας το 2-0. Στο 45’ το πλασέ του Κόρμπου κατέληξε στα χέρια του Τσέναμο.

Στο 47’ το σουτ του Έλτον μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Ένα λεπτό αργότερα ο Ερέα βρέθηκε σε θέση για γκολ μετά την πάσα του Ράνου αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 56’ το σουτ του Ντιμιτρόφ μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στο 65’ το σουτ του Ανσαριφάντ μπλόκαρε ο Τσέναμο ενώ ο Τριάδης στο 70ό λεπτό καθυστέρησε μετά την πάσα του Ντιμιτρόφ και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 76’ η κεφαλιά του Λισγάρα δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα και στο 78’ το σουτ του Μητρόπουλου μπλόκαρε ο Τσέναμο. Στο 87’ την κεφαλιά του Ρισβάνη μετά τη σέντρα του Μητρόπουλου μπλόκαρε ο Τσέναμο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τριτσώνης (Αθηνών) με βοηθούς τους κ.κ. Καρατζίκα (Αθηνών) – Απτόσογλου (Αθηνών) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης της ΕΠΣ Σερρών. Ο Τριτσώνης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Βλάχο (3’), Κόρμπο (38’), Ράνο (41’), Μπακασέτα (50’), Οικονόμου (83’), Ερέα (88’).

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας (21’ λ.τρ. Ντιμιτρόφ), Φλίσκας, Λισγάρας, Λουσέρο, Έλτον (77’ Φάρκας), Μπαξεβανίδης, Ερέα, Ράνος, Νιέτο (37’ λ.τρ. Τριάδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Καραμάνος (52’ Μητρόπουλος), Μπουμάλ (63’ Μασούρας), Οικονόμου, Μπακασέτας, Σιώπης (46’ Αλσαριφάντ), Βιγιάλμπα, Βλάχος, Ρισβάνης.

Ικανοποιημένος ο Λουτσέσκου

Ικανοποιημένος από την γενική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του σε όλη την διάρκεια του αγώνα παρουσιάστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε αντίθεση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη που ήταν απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του, έπειτα από την επικράτηση με 2-0 της Skoda επί του Πανιωνίου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης ανέφερε αρχικά: «Ένα καλό παιχνίδι, μια καλή νίκη σε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί σκοράραμε δύο γκολ, προσπαθήσαμε να έχουμε ανάλογο ρυθμό και στο δεύτερο, χωρίς να οπισθοχωρήσουμε χωρίς να χάσουμε την κατοχή. Καταφέραμε να το κάνουμε αυτό δημιουργώντας και τρείς καλές στιγμές. Ύστερα λογικά καθώς δεν πετύχαμε τρίτο γκολ, οπισθοχωρήσαμε χωρίς να απειληθούμε πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη. Διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τα άλλα με διαφορετικό αντίπαλο, με την ομάδα να δείχνει πως έχει πολύ καλή νοοτροπία. Και η σειρά των θετικών αποτελεσμάτων μας συνεχίζεται δείχνοντας συνεχώς καλύτερα στοιχεία».

Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν τραυματίες είπε: “Είχαμε ένα σκληρό γήπεδο για να προπονούμαστε είναι κάτι φυσιολογικό, που θα το ελέγξουμε».

Για την εμφάνιση του Έλτον: «Δεν έχω να πω κάτι, έπαιξε ένα καλό παιχνίδι, έχει καλή ποιότητα, το πρόβλημα του είναι ότι δεν είχε προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, και μέσω πολύ σκληρής ατομικής δουλειάς κατάφερε να κερδίσει την θέση του στην ενδεκάδα σήμερα. Το έχουμε πει αρκετές φορές ότι οι καινούριοι παίκτες χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, το ίδιο συμβαίνει και με τον Νιέτο που όπως βλέπετε σιγά – σιγά προσαρμόζεται στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Δική μου δουλειά είναι να κρίνω μέσα από την συνεχή δουλειά, καθώς τους ζω καθημερινά πότε ο κάθε παίκτης είναι έτοιμος να πάρει την ευκαιρία του».

Από την πλευρά του ο Εβρίτης τεχνικός του Πανιωνίου και πρώην της Ξάνθης Μαρίνος Ουζουνίδης ανέφερε: “Συγχαρητήρια στην Ξάνθη για τη δίκαιη νίκη της, εμείς δεν δικαιούμαστε τίποτα από το παιχνίδι και είναι φυσιολογικό γιατί όταν έχεις όλους τους παίκτες σε κακή μέρα δεν μπορείς να πάρεις κάτι. Το κακό για μας δεν είναι η ήττα αλλά η πολύ κακή εικόνα μας, κυρίως τακτικά καθώς δεν βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια. Χρειάζεται συνεχή δουλειά, το σημερινό αποτέλεσμα νομίζω θα μας κάνει καλό, να προσγειωθούμε και να κοιτάξουμε την συνέχεια».

SUPER LEAGUE

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστέρας τρ. – Ατρόμητος Αθ. 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ Καλλονής 2-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (δ.δ.)

Π.Α.Ο.Κ. – Παναιτωλικός 0-0

Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος 2-0

Πλατανιάς – Λεβαδειακός 2-1

Πανθρακικός – Α.Ε.Κ. 1-2

Βέροια – Ηρακλής (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 30**

2. Παναθηναϊκός 22**

3. Αστέρας Τρίπολης 21

4. Α.Ε.Κ. 20

5. Πανιώνιος 19

6. Π.Α.Ο.Κ. 16

7. Skoda Ξάνθη 15

8. ΠΑΣ Γιάννινα 14

9. Πλατανιάς 14

10. Παναιτωλικός 12

11. Λεβαδειακός 12

12. Βέροια 12*

13. Ηρακλής 10*

14. Ατρόμητος Αθ. 9

15. ΑΕΛ Καλλονής 7

16. Πανθρακικός 4

* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Βέροια – Ηρακλής.

** Ο αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν διεξήχθη λόγω επεισοδίων και η τύχη του θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

ΕΠΟΜΕΝΗ (12η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Ατρόμητος Αθ. – Πανθρακικός (NS3)

17.15: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1)

19.30: Ηρακλής – Παναθηναϊκός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Α.Ε.Κ. – Παναιτωλικός (NS2)

17.15: Λεβαδειακός – Skoda Ξάνθη (NS2)

17.15: Πλατανιάς – Βέροια (NS4)

19.30: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

19.30: ΑΕΛ Καλλονής – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …