Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Απαρχαιωμένο το δίκτυο ύδρευσης στην Ξάνθη

Απαρχαιωμένο το δίκτυο ύδρευσης στην Ξάνθη

0
plimmira parking

Συνεχείς βλάβες σε όλη την πόλη – Νέα διαρροή στην οδό Ελπίδος πλημμύρισε το υπόγειο parking

Προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ για αντικατάσταση του δικτύου σε οδούς που εμφανίζουν συνεχή προβλήματα

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης επεφύλασσε μια έκπληξη για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, Μαρίνο Σδρέβανο και Θωμά Ηλιάδη, αφού ακριβώς μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ενημερώθηκαν για σοβαρή βλάβη στο εμπορικό κέντρο της Μ. Καραολή. Και οι δύο έσπευσαν στο σημείο για να ενημερωθούν από τα συνεργεία για το πρόβλημα που υπήρχε, και εκεί έμαθαν ότι από νωρίς το πρωί υπήρχε διαρροή, με τους ιδιοκτήτες του υπόγειου χώρου στάθμευσης να ενημερώνουν την υπηρεσία στις 9 το βράδυ. Από τα νερά που έτρεχαν πλημμύρισε μέρος του δευτέρου υπόγειου ορόφου, με την συνεχόμενη ροή να κατέρχεται και στον τρίτο όροφο.

Έρευνες στα ‘’τυφλά’’ με συνεχή σκαψίματα και μπαλώματα

Αφού έγιναν προσπάθειες χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αν το πρόβλημα οφειλόταν στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ ή αφορούσε στις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου, οι τεχνικοί της δημοτικής επιχείρησης αποχώρησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Την επομένη, με την διαρροή να συνεχίζεται, ξεκίνησε η έρευνα σε τμήμα του πεζοδρόμου της Ελπίδος. Χρειάστηκε να σκαφτούν 10 μέτρα σε μήκος του πεζοδρόμου και να αφαιρεθούν κυβόλιθοι και τμήμα του μαρμάρου που υπάρχει για να εμφανιστεί το νερό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εντοπιστεί το ακριβές σημείο της βλάβης. Μετά από πολύωρη εκσκαφή σε βάθος βρέθηκε το σημείο του αγωγού προς την οδό Μ. Καραολή που ευθυνόταν για το πρόβλημα.

Σε καθημερινή βάση πλέον οι βλάβες σε κάποιες οδούς

Έχει φτάσει να μην αποτελεί πλέον είδηση το γεγονός της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης της Ξάνθης και τα όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται. Οι τεχνικές υπηρεσίες βρίσκονται συνεχώς επί ποδός πρωί και βράδυ, προσπαθώντας να θεραπεύσουν την κατάσταση, που απαιτεί πλέον δραστική παρέμβαση και όχι μόνο επιμέρους λύσεις. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Μαρίνος Σδρέβανος, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στο «Ε» πως οι βλάβες είναι καθημερινό φαινόμενο και πως το δίκτυο κυρίως στις οδούς Αγ. Ελευθερίου, Δράμας , Κανάρη, Χατζησταύρου, Κλεμανσώ και στην Χρύσα είναι σχεδόν κατεστραμμένο από την φθορά του χρόνου και χρειάζεται αντικατάσταση. Όπως ανέφερε, έχει εκπονηθεί μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο, που εστιάζει σε κάποιους δρόμους, όπου τα προβλήματα είναι συνεχή. «Η αντικατάσταση απαιτεί πολλά χρήματα, τα οποία η ΔΕΥΑΞ δεν μπορεί να διαθέσει, αλλά και οι συνεχείς επιδιορθώσεις των βλαβών κοστίζουν σε υλικά και εργατοώρες», δήλωσε ο ίδιος. Η μελέτη που αφορά την μερική αντικατάσταση του δικτύου, προϋπολογισμού ύψους 1 εκατ. ευρώ, γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, που αναμένονται. Στην προετοιμασία που απαιτείται και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ έχει αρωγό τον δήμο Ξάνθης και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία από αντίστοιχα προγράμματα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…