Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου της ΕΦΑ Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου της ΕΦΑ Ξάνθης

0
sunthrhsh vivliou

Τρεις ομιλίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ήταν αρκετά για την προβολή της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και συγκεκριμένα στην Καπναποθήκη ‘Π’, η παρουσίαση του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, μέσα από τις ομιλίες της προϊσταμένης της ΕΦΑ Ξάνθης, κ. Καλλιντζή, η οποία αναφέρθηκε στη διαδικασία διάσωσης και επιστημονικής έρευνας των μνημείων και της αρχαιολόγου, κ. Σκουλαρίκη, στο πλαίσιο της προβολής του πολυσχιδούς έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Η πρώτη εισήγηση έγινε από την κ. Μαρία Χρυσάφη, η οποία μίλησε για τα μνημεία της Συρίας, μιας και η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Khalid alAsaad, Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων της μυθικής Παλμύρας, και του Qassem Abdallh Yehya, υπεύθυνου συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας, οι οποίοι ταγμένοι στην προστασία των αρχαιοτήτων, δολοφονήθηκαν άγρια από αμείλικτους ισλαμιστές.

Οι ομιλίες πλαισιώνονταν και από έκθεση με φωτογραφικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται η καθημερινότητα μιας εφορείας αρχαιοτήτων.

Το «Ε» παρευρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης και συνομίλησε με την κ. Καλλιντζή, η οποία μας ενημέρωσε πως τα προηγούμενα χρόνια αντίστοιχες εκδηλώσεις διεξάγονταν στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων, ενώ φέτος για πρώτη φορά διοργανώνουν την εκδήλωση στην πόλη της Ξάνθης, για να προβάλουν το πολυδιάστατο έργο της υπηρεσίας σε πιο ευρύ κοινό.

Μάλιστα σε ερώτησή μας για τις ανασκαφικές δραστηριότητες του αρχαίου θεάτρου Αβδήρων, η κ. Καλλιντζή ανέφερε πως η ανασκαφική διαδικασία έχει σταματήσει, καθώς η έλλειψη φυλάκων για τον αρχαιολογικό χώρο εμποδίζει τη συνέχιση της. Αντί αυτού, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας αναμένουν προγράμματα του ΕΣΠΑ για την προβολή και την παρουσίαση του μέχρι στιγμής έργου.

Χ.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…