Σχόλια 24/07/15

0
meimarakis4
Να το θυμάστε, στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο θα δοθεί μάχη για το ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το Μνημόνιο! Ευρώπη γίναμε…


Περί Δροσερού
Η παραβατικότητα μερίδας των κατοίκων του γνωστού οικισμού Δροσερού, είναι γνωστή. Όπως γνωστό είναι πως η πρόσβαση εκεί ακόμη και της Αστυνομίας είναι δύσκολη. Οι κάτοικοι εκεί απέκτησαν μια ελευθεριάζουσα συμπεριφορά, δεν υπολογίζουν τις αρχές, όπως το Δήμο, τη ΔΕΗ, την Αστυνομία.
Πολλές ευθύνες για το Δροσερό και όπως τα πράγματα εκεί έχουν παγιωθεί, οφείλονται σε λάθη της ελληνικής πολιτείας τόσο τοπικής όσο και κεντρικής.
Κανείς δεν έσκυψε σοβαρά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Όσα γίνονται οφείλονται σε πρωτοβουλίες ιδιωτών, φορέων και ελάχιστα του κράτους. Αυτή δε η απουσία του συντεταγμένου κράτους έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ελευθεριότητας στους κατοίκους που ενισχύεται και από το πολύ χαμηλό μορφωτικό τους επίπεδο.
Γ.Δ.


Να γίνει κοινότητα
Κατά καιρούς γράφτηκαν πολλά και εκτοξεύτηκαν υποσχέσεις. Φυσικά ελάχιστα υλοποιήθηκαν κι αυτά κατά τις προεκλογικές περιόδους, για την εξαγορά των ψήφων. Σήμερα λοιπόν, για ν’ απαλλαγεί ο δήμος από το πρόβλημα και να αναλάβουν να το λύσουν μόνοι τους οι κάτοικοι, προτείνουμε να γίνει αυτόνομη Κοινότητα. Με δικό της Πρόεδρο και Κοινοτικό Συμβούλιο. Που θα έχει την αντιπροσωπευτικότητα και θα επιλαμβάνεται για τη λύση και προώθηση των αιτημάτων για επίλυσή τους στις ανώτερες υπηρεσίες.
Βέβαια, η πρόταση αυτή δεν είναι πανάκεια του προβλήματος. Διότι εκεί στο Δροσερό, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα κάποια πράγματα. Διαφορετικά τόσο η παραβατικότητα όσο και άλλα αρνητικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο.
Το Δροσερό έστειλε το μήνυμά του. Μένει να το λάβουν αυτοί που πρέπει.
Γ.Δ.


Χαμηλές προσδοκίες
Τι καλό μπορούμε να περιμένουμε από έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, συνδικαλιστή μάλιστα, ο οποίος το μόνο που έκανε και αξιολογήθηκε για να γίνει υφυπουργός Οικονομικών, ήταν ότι κατά καιρούς έχει αντιταχθεί σε προσπάθειες στοχοποίησης του κλάδου για θέματα διαφθοράς;
Ήταν δε υπεύθυνος στον τομέα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος για τη φορολογία.
Ομολογούμε πως μ’αυτά τα δεδομένα ως στοιχεία, λίγα θα δούμε από τον κύριο Τρύφωνα Αλεξιάδη ως προς την αύξηση των εσόδων.
Γ.Δ.


Υπέρ παραμονής Μεϊμαράκη
Εξήντα βουλευτές μέχρι στιγμής υπέγραψαν κείμενο για την παραμονή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το συνέδριο που θα γίνει το 2016. Οι βουλευτές ζήτησαν την παραμονή Μεϊμαράκη τόσο γιατί εκτιμούν θετική την έως τώρα στάση και συμπεριφορά του στη βουλή, όσο και ότι δεν θα ήταν σωστό εν μέσω θερινής περιόδου να γίνονται διαδικασίες ψηφοφορίας.
Ανάμεσα στους 60 υπογράφοντες βουλευτές είναι και ο δικός μας Αλέξανδρος Κοντός.
Γ.Δ.


Η σύγκρουση δεδομένη πλέον
Δηλώσεις από πλευράς πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, αλλά και από πλευράς Λαφαζάνη και υπολοίπων του μπλοκ της δραχμής. Καθαρά και κατανοητά, οι δύο πλευρές στήσαν τα οχυρά τους και πάνε πλέον για δεδομένη σύγκρουση η οποία είναι θέμα ημερών για να εκδηλωθεί. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ανένδοτος για συμφωνία με τους δραχμιστές, οι οποίοι ως γνωστόν επέμειναν και χθες στο «ΟΧΙ» για τα προαπαιτούμενα.
Μετά τα παραπάνω είναι θέμα χρόνου του διαζυγίου των δύο πλευρών. Ποιος θα κάνει την αρχή, σύντομα στις οθόνες μας…
Γ.Δ.


Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.
Ουδεμία περίπτωση υπάρχει για επανένωση του ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, παρότι διακινείται μια τέτοια ρητορική επειδή ακριβώς θεωρείται ότι οι δυο τους έχουν καλές σχέσεις και μπορούν να συνεννοηθούν τώρα που έφυγε από την μέση ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κι αυτό μου το διαβεβαίωσε ευθέως και ξεκάθαρα ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης που ως γνωστόν είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Κι αυτό γιατί – όπως είπε – είναι εσφαλμένη η εντύπωση αυτή καθώς η κα Γεννηματά έκανε πάντα την δική της προσωπική πολιτική και είχε την δική της «παράγκα» (Πολυζωγόπουλο , Παπαϊωάνου, Όθωνα) και ακόμη και όταν ο Παπανδρέου εκπαραθυρώθηκε – όπως είπε χαρακτηριστικά – από το ΠΑΣΟΚ δεν βρήκε την παραμικρή στήριξη αντίθετα τον «άδειασε» και μάλιστα στεγνά συμπαρατασσόμενη με τον Βενιζέλο.
Τι τα θες τι τα γυρεύεις… Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ κατάντησε ένα κόμμα του 3.5% και γι αυτό ευθύνονται τα Μνημόνια και οι πολιτικές επιλογές των προέδρων του. Αλλά ποιος νοιάζεται πια… Είναι γεγονός και αποδείχθηκε περίτρανα στο Δημοψήφισμα. Τα παλιά κόμματα ξόφλησαν πια…
Μ.Ξ.


Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα!
Με 230 “ναι”, και 36 διαρροές πέρασε στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Και μπορεί η πτέρυγα Τσίπρα να κέρδισε 3 ψήφους από τους διαφωνούντες της πτέρυγας Λαφαζάνη μεταξύ των οποίων και του κ. Βαρουφάκη ωστόσο σ’ αυτή την δεύτερη ψηφοφορία οριστικοποιήθηκε πλέον το ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και έγινε φανερό ότι δεν υπάρχει …συγκολλητική διάθεση. Βέβαια συστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι συγκλίνουσες συνιστώσες όμως τώρα είναι αποκλίνουσες αυτές οι συνιστώσες και μάλιστα τόσο που όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθούν σε απόσχιση. Ο Λαφαζάνης βέβαια απέκλεισε την δημιουργία κόμματος και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος παρά τη διαφορετικότητά του αλλά ως πότε θα αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και ως πότε θα κλείνουν τα μάτια; Αφού είναι δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα!
Μ.Ξ.


Τραγικό συμβάν με τραγική κατάληξη
Την τελευταία του πνοή άφησε, τελικά, ο 15χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά μετά από σύγκρουση με ΙΧ έξω από το Στρατιωτικό Πρατήριο Ξάνθης στις 14 Ιουλίου. Ο νεαρός μαθητής, γιος στρατιωτικού από τον Πετεινό Ξάνθης, ολοκλήρωσε προχθές με θλιβερό τρόπο την περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στην οδό Πραξιτέλους. Οι γονείς του άτυχου νέου βρίσκονταν την ώρα του ατυχήματος στο Αναψυκτήριο του Στρατιωτικού Πρατηρίου, ενώ ο 15χρονος έπαιζε αμέριμνος μαζί με άλλα παιδιά. Σε μια υποφωτιζόμενη περιοχή και ενώ ο μικρός επιχείρησε να διασχίσει την οδό Πραξιτέλους, βγήκε ξαφνικά πίσω από τον κάδο απορριμμάτων που υπάρχει στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην γίνει άμεσα αντιληπτός από την 30χρονη κοπέλα που εκείνη την στιγμή διερχόταν με το αυτοκίνητό της. Παρά την μικρή ταχύτητα το χτύπημα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και ο 15χρονος έδινε μάχη την τελευταία εβδομάδα για να κρατηθεί στην ζωή. Μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας υπό καταστολή στο Νοσοκομείο Καβάλας, δεν κατάφερε να επανέλθει λόγω των εκτεταμένων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και υπέκυψε στα τραύματά του. Βαρύ το πένθος για τους γονείς και τον 13χρονο αδελφό του, για συγγενείς και φίλους, που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη. Οι ευχές μας προς τους οικείους του για δύναμη και παρηγοριά είναι το λιγότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Χ.Δ.


Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας και οι οχλήσεις προς την δημοτική αρχή φαίνεται ότι εισακούστηκαν στην περίπτωση της οδού Καπνεργατών. Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τον δρόμο, που μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν στους εκατοντάδες οδηγούς που διέρχονται καθημερινά από εκεί. Πρόκειται για έναν από τους κεντρικούς κόμβους εισόδου στην πόλη μας, γεμάτο με λακκούβες, φθορές στο οδόστρωμα, μπαλώματα και κακοτεχνίες. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης ανήγγειλαν ότι προγραμματίζεται η ασφαλτόστρωση της οδού Καπνεργατών από την Δευτέρα 27 μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου, κατά τις πρωινές ώρες, που θα προκαλέσει ασφαλώς και κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις στην κυκλοφορία της πόλης. Οι δημότες, βέβαια, δεν δυσανασχετούν από τις λίγες μέρες ταλαιπωρίας, όταν γνωρίζουν ότι θα έχουν στην διάθεσή τους ένα σωστό και ολοκληρωμένο έργο. Εκεί που αγανακτούν, είναι στην αδιαφορία και μάλιστα στην συνεχιζόμενη και προκλητική αδιαφορία. Όταν κάναμε το ρεπορτάζ για τα προβλήματα του οδοστρώματος σε κάποιες από τις πολλές προβληματικές οδούς της πόλης, ένας αστυνομικός που μας είδε να φωτογραφίζουμε ζήτησε να μάθει τον λόγο. Όταν τον πληροφορήσαμε, είχε μια πολύ δηκτική ‘’ατάκα’’ να μας προσφέρει: «Εγώ νόμιζα ότι ο δήμος έχει σύμβαση με τα συνεργεία, γι’ αυτό αφήνει έτσι τους δρόμους». Και ο νοών νοείτω.
Χ.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…