Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο περίμενε 1 χρόνο για δουλειά 5 μηνών!

Στο περίμενε 1 χρόνο για δουλειά 5 μηνών!

0
koinofelis pinakes

Εν αναμονή οι 250 του δήμου Ξάνθης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Σε εξέλιξη ο έλεγχος των τίτλων σπουδών και των δικαιολογητικών από τους δήμους – Μπέρδεμα με τα απολυτήρια δημοτικού και γυμνασίου στον δήμο Μύκης

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα των ανέργων καθώς ακόμη και αν επιλεγούν για ένα πρόγραμμα ούτε πότε θα δουλέψουν είναι ξεκάθαρο, ούτε αν θα δουλέψουν δεδομένο, ούτε πότε θα πληρωθούν! Παρόλα αυτά κάνουν πως και πως για να γλυτώσουν από τον εφιάλτη της ανεργίας έστω προσωρινά καθώς όπως λέει και ο λαός το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτε!

Νευρική κρίση με το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας

Έχουν εξαντληθεί τα όρια της υπομονής των ανέργων ειδικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας το οποίο το περιμένουν 1,5 χρόνο τώρα. Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση όμως «πάγωσε» με τις εκλογές και όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση επανεξετάστηκε και έγιναν κάποιες αλλαγές από το υπουργείο Εργασίας γι αυτό και σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην επανενεργοποίηση του προγράμματος.

Εν αναμονή των ελέγχων οι 250 του δήμου Ξάνθης

Στο στάδιο των ελέγχων των τίτλων σπουδών δικαιολογητικών βρίσκεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Ξάνθης. Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπασταματίου η αρμόδια υπηρεσία του δήμου επεξεργάζεται και ελέγχει τα δικαιολογητικά των επιτυχόντων ώστε να πιστοποιήσει τον αριθμό των μορίων τους. Σε περίπτωση που βρεθούν ανακριβή ή ελλιπή τα δικαιολογητικά βάση τα οποίων κρίθηκαν επιτυχόντες συγκεντρώνοντας ένα επιλέξιμο αριθμό μορίων τότε ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ ο οποίος και θα στείλει νέο παραπεμπτικό στον αμέσως επόμενο από τον πίνακα επιτυχόντων κόβοντας τον προηγούμενο. Να σημειώσουμε ότι όσοι περάσουν τον έλεγχο επιτυχώς αφού κάνουν κάποιες υγειονομικού χαρακτήρα εξετάσεις θα υπογράψουν συμβάσεις για πεντάμηνη απασχόληση. Να σημειώσουμε ότι οι 250 που θα προσληφθούν στον δήμο Ξάνθης θα στελεχώσουν όλες τις υπηρεσίες του δήμου και είναι όλων των ειδικοτήτων και των κατηγοριών. Ο δήμος ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος δεν έχει ευθύνη για την μισθοδοσία τους την οποία έχει ο ΟΑΕΔ.

Μπέρδεμα με τα απολυτήρια δημοτικού και γυμνασίου στον δήμο Μύκης

Στο στάδιο του ελέγχου των τίτλων σπουδών και των λοιπών δικαιολογητικών είναι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Μύκης και ήδη όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος κ. Στέλιος Παπουτζόγλου ήδη είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβάσεις 18 από τους 58 συνολικά που θα προσληφθούν στον δήμο Μύκης. Όμως εκεί έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση με τους τίτλους σπουδών. Σημειωτέον ότι οι 46 απ τους 58 επιτυχόντες είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και σύμφωνα με τον νόμο αυτοί που τέλειωσαν το δημοτικό πριν το 1980 πρέπει να προσκομίσουν απολυτήριο δημοτικού ενώ μετά το 1980 απολυτήριο Γυμνασίου καθώς θεωρείται σύμφωνα με τον νόμο υποχρεωτικό το Γυμνάσιο. Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα καθώς αρκετοί δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου. Αυτοί κόβονται από το πρόγραμμα καθώς έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχονται τους όρους του προγράμματος. Να σημειώσουμε ότι στον δήμο Μύκης περιμένουν στην σειρά 670 επιλαχόντες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…