Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην Ξάνθη το μοναδικό πεντάρι του Τζόκερ!

Στην Ξάνθη το μοναδικό πεντάρι του Τζόκερ!

0
praktoreio arseni

Κέρδη 339.000 ευρώ κλήρωσε σε κάτοικο της περιοχής με μόνο… 2,5 ευρώ

«Παράδοση» στα τυχερά δελτία φαίνεται να δημιουργεί το πρακτορείο Αρσένη στην Ανδρέου Δημητρίου

Η θεά Τύχη, προσωποποίηση της ευτυχίας, της χαράς, του πλούτου, της ευδαιμονίας και της ελπίδας, τιμήθηκε υπερβολικά από τους αρχαίους, που ήθελαν να τα «έχουν καλά» μαζί της. Οι νεότερες παραδόσεις αναφέρουν ότι η Τύχη είναι τυφλή και είναι ευτυχισμένος αυτός που θα σκοντάψει πάνω του. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι τυφλή ή όχι, πάντως το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ρίχνει αρκετές ματιές προς την πόλη μας. Το βράδυ της Πέμπτης ‘’χαμογέλασε’’ για άλλη μια φορά σε κάτοικο της Ξάνθης, ο οποίος, κυριολεκτικά στο παρά ένα… νούμερο, θα γινόταν πολυεκατομμυριούχος. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ειρωνικό το χαμόγελο της θεάς ή ένα ελαφρό μειδίαμα, πάντως ο συμπολίτης μας, που συμπλήρωσε το τυχερό δελτίο, κέρδισε τα 339.521,44 ευρώ που μοίρασε το μοναδικό πεντάρι του Τζόκερ. Ως γνωστόν, στην τελευταία κλήρωση του Τζόκερ στις 23 Ιουλίου σημειώθηκε ακόμη ένα τζακ ποτ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν τυχεροί που αν και δεν κατάφεραν να μαντέψουν σωστά όλα τα νούμερα της κλήρωσης, κερδίζουν όμως μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην Ξάνθη το μοναδικό πεντάρι

Σε ολόκληρη την χώρα βρέθηκε μόνο ένα δελτίο, στο οποίο υπήρχαν συμπληρωμένα σωστά τα 5 νούμερα του Τζόκερ, καθώς έλειπε μόνο το +1. Ο ιδιοκτήτης του τυχερού δελτίου του Τζόκερ, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, σίγουρα δεν θα πίστευε στα μάτια του το βράδυ της Πέμπτης, όταν συνειδητοποιούσε πως με τα μόλις 2,5 ευρώ που κατέβαλε για την αξία ενός απλού τυχαίου δελτίου πέντε στηλών που συμπλήρωσε, κατάφερε να κερδίσει σχεδόν 340.000 ευρώ. Το δελτίο αυτό κατατέθηκε σε πρακτορείο της Ξάνθης, αφού ο τυχερός είναι Ξανθιώτης. Πρόκειται για άλλη μια φορά για το πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στην συμβολή των οδών Ανδρέου Δημητρίου και Καβάλας, ιδιοκτησίας του κυρίου Γεωργίου Αρσένη. Το εν λόγω πρακτορείο φαίνεται ότι αποβαίνει… ‘’γουρλίδικο’’ για τους λάτρεις των παιγνίων αυτών, αφού στις 30 Μαΐου είχε κατατεθεί εκεί το μοναδικό εξάρι του ΛΟΤΤΟ, αυτή την φορά, το οποίο κλήρωσε το ποσό του 1.564.409,77 ευρώ για έναν υπερτυχερό συμπολίτη μας. Μια ευνοϊκή παράδοση που σίγουρα λαμβάνουν υπόψη τους οι δεισιδαίμονες και προληπτικοί ‘’τζογαδόροι’’, που συρρέουν πλέον στο εν λόγω πρακτορείο.

Και τώρα πώς εισπράττουμε τα λεφτά;

Οι νέες συνθήκες που μπήκαν στην ζωή μας μέσω των capital controls δημιούργησαν νέα δεδομένα σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Ένας από αυτούς είναι και η είσπραξη των υπέρογκων ποσών που κληρώνουν τα τυχερά παιχνίδια. Για να μην αναφερθούμε σε ποσά όπως τα περίπου 8.000.000 ευρώ που κληρώνει αυτό το διάστημα το Τζόκερ, ας δούμε τι γίνεται στην περίπτωση του συμπολίτη μας που κέρδισε τις 340.000 ευρώ. Ως γνωστόν, άμεσα φορολογείται βάσει νομοθεσίας το 20%, οπότε το τελικό ποσό κατέρχεται στις 272.000. Από το πρακτορείο κάθε νικητής μπορεί να εισπράξει μέχρι και 800 ευρώ, εφόσον το κατάστημα διαθέτει το ποσό. Όπως και να έχει, οι νικητές παίρνουν από το πρακτορείο μία εντολή πληρωμής και πηγαίνουν σε τράπεζες που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΠ. Εκεί, το ποσό θα διατεθεί από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΠΑΠ. Τι γίνεται όμως με την ανάληψη των χρημάτων; Με τον ισχύοντα έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, και αν υποθέσουμε ότι το ποσό ημερήσιας ανάληψης παραμείνει για… χρόνια στα 60 ευρώ, ο τυχερός συμπολίτης μας θα χρειαστεί μόλις 4.533 μέρες ή αλλιώς 12,5 χρόνια περίπου για εισπράξει το ποσό που κέρδισε. Με την ευχή αυτά να παραμείνουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όλα να αλλάξουν προς το καλύτερο σύντομα, ευχόμαστε στον τυχερό συμπολίτη μας, όποιος και αν είναι, υγεία και σύνεση στην διαχείριση των χρημάτων που τόσο απρόσμενα κέρδισε σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…