Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
syriza grafeia

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Ξάνθη

Την επίθεση καταδίκασαν οι ΑΝΕΛ ΑΜ-Θ και ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των Βουλευτών του κόμματος στην Ξάνθη, το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου. Οι δράστες πέταξαν κόκκινη μπογιά στην πόρτα αλλά και τους τοίχους των διαδρόμων, καθώς και χαρτάκια με συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και της πολιτικής που αυτή εφαρμόζει. Τα γραφεία, που συστεγάζουν την Νομαρχιακή Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καθώς και τα πολιτικά γραφεία των δύο βουλευτών Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη, βρίσκονται στον 3ο όροφο οικοδομής στην Στοά Νούση, στο κέντρο της Ξάνθης. Η επίθεση έγινε αντιληπτή από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία για πιθανά αποτυπώματα, χωρίς να έχει αναληφθεί η ευθύνη της επίθεσης από κάποιον. Τα συνθήματα που διασκορπίστηκαν στο πάτωμα των διαδρόμων ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Εθνική είναι η ενότητα των κανιβάλων», καθώς και συνθήματα που εξομοιώνουν Αριστερά και Δεξιά «στο κράτος και τα αφεντικά», κάτι που χαρακτηρίζει τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στελέχη του κόμματος στην Ξάνθη αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται τέτοιου είδους επίθεση.

Αιχμηρή ανακοίνωση από την Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αντέδρασε στην επίθεση με μια εξίσου ‘’επιθετική’’ ανακοίνωση, που εκδόθηκε το Σάββατο το πρωί από τα γραφεία του κόμματος στην Ξάνθη, αποδίδοντας την ενέργεια στον φόβο που δημιουργήθηκε σε «καναλάρχες και μεγαλοεργολάβους» από τις πρόσφατες ενέργειες της Κυβέρνησης, με χαρακτηριστική αναφορά στο άνοιγμα του φακέλου των Συνεταιριστικών και του σκανδάλου της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και των δανείων που αυτή είχε παραχωρήσει.

Το κείμενο της ανακοίνωσης

«Η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καταδεικνύει τον τρόμο και τον φόβο αυτών που έχουν να χάσουν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους καναλάρχες και μεγαλοεργολάβους που σφετερίστηκαν τον δημόσιο πλούτο. Οι δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας είναι προϊόν διαπλοκής και διαφθοράς 40 χρόνων. Σήμερα όμως τελειώνει το πάρτυ. Μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στις άδειες των συχνοτήτων και καλούνται να πληρώσουν τα μεγάλα κανάλια. Ανοίγουν οι λίστες των φοροφυγάδων, πληρώνουν και μπαίνουν φυλακή οι ‘’έντιμοι επιχειρηματίες’’, που τόσα χρόνια είχαν την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας, ανοίγουν οι φάκελοι των συνεταιριστικών και της ΑΤΕ. Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι επώδυνη, αφόρητη, ξεπερνά τις ‘’κόκκινες γραμμές’’ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνείδησής μας. Υπήρχε εναλλακτική επιλογή ή άλλος δρόμος; Ναι, το σχέδιο Σόιμπλε. Δηλαδή, η συμφωνημένη χρεοκοπία, με έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, που θα συνοδευόταν από μνημόνιο ανθρωπιστικής βοήθειας και λιτότητα εντός δραχμής πλέον, με τις καταθέσεις όσων εμπιστεύτηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν τα έβγαλαν στο εξωτερικό, να εξαϋλώνονται», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της 25ης Ιουλίου.

«Η κακή συμφωνία μας δίνει βασικά εργαλεία»

Δίνοντας το στίγμα των όσων θα επιχειρήσει να επιτύχει η Κυβέρνηση βάσει της νέας συμφωνίας, το κείμενο της ανακοίνωσης συνεχίζει: «Στη ζωή πάντα υπάρχει το μείζον και το έλασσον. Η κακή αυτή συμφωνία όμως μας δίνει κάποια βασικά εργαλεία. Όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί, ως συμφωνία τριετούς διάρκειας, μας δίνει χρόνο και χώρο. Μας δίνει τη δυνατότητα: α) να κατανείμουμε τα βάρη με κοινωνικά δικαιότερο τρόπο (ισοδύναμα), β) να προχωρήσουμε στο ξήλωμα της εγχώριας διαπλοκής, γ) να ανασυνταχθούμε και να αντεπιτεθούμε από καλύτερες θέσεις και συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι δεν τρομοκρατείται ούτε αυτή, ούτε τα στελέχη της. Αντιθέτως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το λαό της Ξάνθης, τον οποίο καλούμε σε κινηματική εγρήγορση για να φράξουμε οριστικά το δρόμο στη χυδαιότητα, την αυθαιρεσία, τις παρανομίες, τη συκοφαντία και την υποβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών», καταλήγει το κείμενο της ανακοίνωσης.

Μαύρες μπογιές και στο Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού Kardelen

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επίθεση με μαύρη, αυτή την φορά, μπογιά δέχθηκε και η είσοδος από το Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού Kardelen, που λειτουργεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Μαυρομιχάλη. Εξάλλου, οι δράστες, αποχωρώντας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξαν κόκκινες μπογιές και σε κατάστημα τροφίμων στη στοά Νούση, μια πράξη που δεν φαίνεται να έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Ανακοίνωση ΑΝ.ΕΛ ΑΜ-Θ για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ανακοίνωση εξέδωσε στις 25 Ιουλίου και το κόμμα της συγκυβέρνησης, καταδικάζοντας την επίθεση: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ΑΜ-Θ και ο υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης καταδικάζουμε την χθεσινή βραδινή επίθεση στα γραφεία του Σύριζα Ξάνθης. Τέτοιες πράξεις τρομοκρατίας δεν τιμούν κανέναν και προσβάλλουν την δημοκρατία!

Τα πολιτικά γραφεία είναι ανοικτά για συζήτηση σε όλο τον κόσμο, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν με τις πολιτικές εξελίξεις. Οι δειλές όμως πράξεις βίας, όπως η χθεσινή, το μόνο που δηλώνουν είναι πόσο επικίνδυνοι είναι οι εμπνευστές της και τι κλίμα θέλουν να διαμορφώσουν για την χώρα».

Δήλωση του Υφυπουργού ΥΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Την επίθεση καταδίκασε άμεσα και ο Ξανθιώτης υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Σγουρίδης: «Καταδικάζω απερίφραστα τους χτεσινούς βανδαλισμούς από αγνώστους στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Σε μια Δημοκρατία τέτοιου είδους πράξεις μόνο στόχο έχουν να οδηγήσουν στη διαίρεση και δεν μπορούν να είναι ανεκτές. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τον εθνικό διχασμό, που επιθυμούν να σπείρουν οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται απέναντι από αυτές τις καταστροφικές ενέργειες γιατί τορπιλίζουν την εθνική προσπάθεια της χώρας για αναγέννηση».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…