Σχόλια 10/06/15

0
Διαπραγματευόμαστε τώρα για να πείσουμε τους εταίρους ότι ο σεισμός ήταν 8,3R μήπως και μας δώσουν λεφτά ως ανθρωπιστική βοήθεια!


Τόσο παλιά μα τόσο επίκαιρα

Ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο συνήθιζε να λέει ότι «το μόνο που μας μαθαίνει η Ιστορία είναι ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τίποτε από την Ιστορία». Δεν μάθαμε, για παράδειγμα, αυτό που φώναζε από το 1975 στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Η πολεμική εναντίον της Δύσεως, Αμερικανών και Ευρωπαίων, γίνεται με το επιχείρημα ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι διά την πτώσιν της Δημοκρατίας στον τόπο μας και την τραγωδία της Κύπρου. Αι κατηγορίαι όμως αυταί, κατά την γνώμην μου, δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι και πολιτικώς ύποπτοι. Υπεύθυνοι δι’ όλες αυτές τις συμφορές του Έθνους μας είμαστε εμείς και μόνον εμείς οι Έλληνες, οι οποίοι προσπαθούμε να φορτώσουμε στους ξένους τις ευθύνες μας διότι δεν έχουμε το θάρρος να τις αναλάβουμε. Δεν λέγω ότι δεν μπορούν ξένες χώρες διά της πολιτικής των να βλάψουν ή να ωφελήσουν. Αλλά η ευθύνη η βασική, η ευθύνη η πρωταρχική, η ευθύνη η εθνική βαρύνει εμάς τους Ελληνες. Αυτό είναι ελληνικό φαινόμενον: να φορτώνουμε πάντοτε στους ξένους τις δικές μας ευθύνες, τα δικά μας σφάλματα. Είναι μόνιμο φαινόμενο στην ιστορία του τόπου μας. Και κάποτε θα πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνην των πράξεών μας, των σφαλμάτων μας, και κατόπιν να αναζητούμε εκείνους που τα ενθαρρύνουν».
Π.Μ.


Νέα επίθεση
Άλλο ένα κρούσμα επίθεσης σκύλου σε συμπολίτη μας. Συνέβη χθες στην οδό Ανδρέου Δημητρίου μπροστά στη Σχολή Οδηγών Σελένιου. Θύμα της επίθεσης, ευτυχώς ελαφρά, ο πρώην πρόεδρος της Γαλάνης. Ο οποίος και διαμαρτυρήθηκε μεν, υπέστη ταλαιπωρία με εμβολιασμό, αλλά προσετέθη κι αυτός στο μεγάλο κατάλογο των ανθρώπων που υπέστησαν επίθεση από σκύλο.
«Ε»


Τα πουλιά
Τρία είναι τα είδη των πουλιών που έχουν κυριεύσει την πόλη μας. Τα αναφέρουμε με τη σειρά του πληθυσμού τους. Πρώτα είναι τα περιστέρια. Ακολούθως οι καρακάξες και τέλος οι γλάροι.
Έχουν εγκατασταθεί στην πόλη και την έχουν κάνει δική τους. Τα περιστέρια βρωμίζοντας τα πάντα, οι καρακάξες που κράζουν με απαίσιο τρόπο και καταλαμβάνουν μπαλκόνια και ταράτσες, ενώ οι γλάροι ζουν μεταξύ μας τρώγοντας από τα σκουπίδια.
Μάλιστα η αιτία που πληθαίνουν τα πουλιά αυτά μέσα στην πόλη είναι το ότι βρίσκουν εύκολα τροφή.
«Ε»


Προσοχή στις τουρκικές λίρες
Υπάρχουν τουρκικά και βουλγαρικά μεταλλικά νομίσματα που μοιάζουν αρκετά με τα ευρώ, κυρίως 1 και 2. Κι επειδή μοιάζουν, κάποιοι επιτήδειοι φροντίζουν να τα πλασάρουν με τρόπο, ανάμεσα με άλλα γνήσια. Το κόλπο παλιό μεν, αλλά επειδή δεν προσέχουμε τα κέρματα ιδιαίτερα και τα βάζουμε στην τσέπη, μας πασσάρουν και τα ψεύτικα, τα οποία βέβαια έχουν τη μισή και πιο κάτω ονομαστική αξία από τα ευρώ.
-Προσοχή λοιπόν στα κέρματα.
«Ε»


Το παραμύθι τελειώνει…
Κάποιοι στην κυβέρνηση εξακολουθούν να ονειρεύονται ή και να πιστεύουν ότι αρκούν οι επιθυμίες τους και οι καφενειακές αναζητήσεις τους για να τρομοκρατηθούν οι Ευρωπαίοι και να σπεύσουν να αποδεχθούν μια συμφωνία που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους. Δεν έχουν καταλάβει οι αφελείς, ή δεν θέλουν να αντιληφθούν, ότι κάθε φορά που βάζουμε το… πιστόλι στο τραπέζι η απειλή μας γυρίζει μπούμερανγκ.
Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας, μετά τους αλλεπάλληλους εναγκαλισμούς με Μέρκελ και Ολάντ, θα είχε αντιληφθεί ότι το παιχνίδι στην Ευρώπη δεν παίζεται με αυτούς τους όρους. Η συζήτηση όμως στη Βουλή έδειξε ότι επιμένει να πατά σε δύο βάρκες. Θέλουμε τη συμφωνία, αλλά μόνο με τους δικούς μας όρους. Διαπραγματευόμαστε με τους Ευρωπαίους, αλλά χανόμαστε μονίμως στη μετάφραση. Και κυρίως αυτό που πρωτίστως μας απασχολεί είναι πώς να χαϊδέψουμε τα αφτιά του κομματικού μας ακροατηρίου, προσπαθώντας ματαίως να ισορροπήσουμε μεταξύ πραγματικότητας και ουτοπικών υποσχέσεων που έχουμε μοιράσει.
Το παιχνίδι των υπεκφυγών και της μετάθεσης ευθυνών από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του φτάνει στο τέλος. Και θα είναι τραγικό για τη χώρα, αλλά και για τον ίδιο, να μείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που μετέτρεψε μια ευρωπαϊκή χώρα σε Ζάμπια…
Π.Σ.


Στον εισαγγελέα η υπόθεση σίτισης του Δ.Π.Θ.
Στην δικαιοσύνη οδηγήθηκε η υπόθεση με την σίτιση του Δ.Π.Θ. μετά και το δεύτερο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που καταγγέλλει διαπλοκή και αδιαφάνεια στο διαγωνισμό για τη σίτιση εμπλέκοντας τον νυν πρύτανη κ. Καραμπίνη καθώς και τον πρώην πρύτανη κ. Σιμόπουλο, αποκαλύπτοντας στοιχεία και για διάφορες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με συνεταίρο τον ιδιώτη επιχειρηματία που έχει αναλάβει την σίτιση εδώ και 10 χρόνια στο ΔΠΘ. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Παιδείας που έστειλε την Παρασκευή τον φάκελο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Κομοτηνής με κοινοποίηση προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Στο εισαγγελέα όμως προσέφυγε την Παρασκευή και ο πρύτανη κ. Καραμπίνης προκειμένου να προστατευτεί από τις επιθέσεις εναντίον του. Είναι ένα θέμα που αφορά την τοπική κοινωνία και επιβάλλεται να διαλευκανθεί για να μην μείνουν σκιές… Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση της σίτισης ήταν η θρυαλλίδα της σφοδρής αντιπαράθεσης που είχε ξεσπάσει μεταξύ φοιτητών και του κ. Καραμπίνη.
Μ.Ξ.


Πολύ… κόσμια η απάντηση του κοσμήτορα
Στην ίδια υπόθεση αλγεινή εντύπωση προκαλεί η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κοσμήτορας Χρήστος Κουκουρλής σε επιστολή του προς όλα τα μέλη ΔΕΠ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σχέση με τις εταιρείες φωτοβολταϊκών μετά από καταγγελίες σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η αριστερή φοιτητική παράταξη ΑΡΕΝ όπου αναφέρεται: «Να ρίξουμε το κατεστημένο της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, τους Κουκουρλήδες και τους Καραμπίνηδες που αντιλαμβάνονται το Πανεπιστήμιο σαν τσιφλίκι τους, τις εταιρείες που θησαυρίζουν μέσα από τα Πανεπιστήμια, εις βάρος των δικών μας αναγκών». Και ο κοσμήτορας απαντά με δημόσια επιστολή πολύ …κόσμια: «Προκαλώ το κάθε τσογλάνι που γράφει αυτά τα κείμενα να συγκρίνει τη δική μου τιμιότητα με αυτήν του πατέρα του πρώτα και ύστερα να ξαναγράψει. Και να έρθει να μου ζητήσει και τον λόγο. Μαζί με τον πατέρα του».
Μ.Ξ.


Ακούει κανείς;
«Να διακόψουμε κάθε διαπραγμάτευση, μέχρις ότου αποσυρθούν οι παράλογες απαιτήσεις», επισημαίνει το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι πρότινος υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, Γιάννης Μηλιός. Προφανώς, θα το ρίξουμε στην εναλλακτική ζωή και την στροφή στην φύση μέχρι τότε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει κίνδυνο για το στάτους κβο της Ευρώπης. Οι δανειστές επιδιώκουν να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε», δηλώνει ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Τα έχουν βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί οι ανάποδοι ευρωπαίοι, που φαντάζει σαν απειλή για την οικονομική ισορροπία όλης της Ευρώπης. Κι εσύ τώρα ακούς Λαπαβίτσα, ακούς Μηλιό, ακούς Φίλη, ακούς Ραχήλ, ακούς Ζωή, ακούς Λαφαζάνη, ακούς Στρατούλη, ακούς Σκουρλέτη, ακούς Καμμένο, ακούς Νικολόπουλο, ακούς Φλαμπουράρη, ακούς, ακούς, ακούς… και καταλήγεις στο συμπέρασμα πως μπροστά σ’ αυτούς ο Βασίλης Λεβέντης φαντάζει ως… όαση σοβαρότητας και ορθολογισμού. Κι όμως, αυτοί είναι που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και το μέλλον όλων μας.
Χ.Δ.


Εκ-παιδευτικές συμπεριφορές
Την περασμένη Παρασκευή, κυριολεκτικά, γιορτάστηκε στην Ξάνθη η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η κεντρική πλατεία γέμισε με παιδιά κυρίως της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που παρουσίασαν ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δράσεις σχετικές με το περιβάλλον. Σε πάνελ που στήθηκαν επί τούτου εξέθεσαν χειροτεχνίες και ζωγραφιές, που θαύμασαν πολλοί περαστικοί Ξανθιώτες. Οι μόνες ‘’άσχημες’’ στιγμές της όλης γιορτής ήταν δύο φορές που ο αέρας φύσηξε πολύ δυνατά και έριξε αρκετά πάνελ, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει κανείς. Μία από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς από Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης κατευθύνθηκε με πολύ έντονο ύφος να επιπλήξει τον δήμαρχο Ξάνθης, που δεν προνόησε, ώστε τα παιδιά να είναι πιο προφυλαγμένα! Ο δήμαρχος απόρησε, αφού η πλατεία παραχωρήθηκε κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών. Η ‘’κατσάδα’’ προς τον δήμαρχο (και συνάδελφο δάσκαλο) συνεχίστηκε μπροστά στον κόσμο, δημιουργώντας εύλογες απορίες. Προφανώς, λόγω του αέρα θα ήθελε ο δήμος να ‘’ντύσει’’ την πλατεία με προστατευτικά! Αρνητική ήταν επίσης και η εντύπωση από την απαξίωση της δράσης ανακύκλωσης του Χ.Ο.Ξ., λίγα μέτρα πιο εκεί, αφού η αρμόδια εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας αρνήθηκε να συνεργαστεί και να περάσουν τα παιδιά για μία απλή βόλτα, ρίχνοντας στους κάδους κουτάκια και μπουκάλια νερού και να ενημερωθούν για τον σκοπό. Τουλάχιστον, από ανθρώπους που έχουν αποστολή να διαπαιδαγωγήσουν, θα περιμέναμε άλλη συμπεριφορά.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…