Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 280 θέσεις στην Περιφέρεια Α-ΜΘ!

280 θέσεις στην Περιφέρεια Α-ΜΘ!

0

70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης – Έτοιμη η προκήρυξη για 11.083 προσλήψεις στα Υπουργεία

Πότε αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για 11.083 προσλήψεις στα υπουργεία. Οι θέσεις και ειδικότητες. Όσα πρέπει να ξέρετε

Tο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 11.083 θέσεις σε εννέα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς τους για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή όπως έχει αναφέρει η Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Σε υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς κατανέμονται 16.415 θέσεις για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ.

H κατανομή στα υπουργεία είναι η κάτωθι:

Οι θέσεις απασχόλησης, ύστερα από διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους φορείς, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, κατανέμονται ως εξής:

* 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

* 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

* 470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 60 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, 40 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση της προκήρυξης θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, η οποία είναι υποχρεωτική, για να γίνει η τελική επιλογή των δικαιούχων.

234 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στην ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

Από το ΑΣΕΠ η πρώτη προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις μόνιμων στα νοσοκομεία

Μέσω του ΑΣΕΠ θα εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις μόνιμων στα νοσοκομεία της χώρας ώστε να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται στην Υγεία και το υπουργείο Υγείας έχει θέσει ως προτεραιότητα να καλυφθούν

Ο επικείμενος διαγωνισμός του υπουργείου Υγείας θα αφορά 906 θέσεις νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Συνολικά θα προσληφθούν 2.000 επαγγελματίες Υγείας αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να λειτουργήσουν τουλάχιστον 100 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εκτός των νοσηλευτών θα προκηρυχθούν περίπου 1.100 θέσεις γιατρών (νοσοκομειακοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και οικογενειακοί γιατροί), διοικητικών υπαλλήλων, φαρμακοποιών και νομικών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο του ΕΣΥ, αλλά και του ΕΚΑΒ, του ΠΕΔΥ και των Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών και 600 νοσηλευτών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες

234 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στην ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

Σε προσλήψεις-εξπρές 906 μόνιμων νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού προχωρά το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η κατανομή (βλ. πίνακα) των 906 θέσεων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας περιλαμβάνει 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα τις παραϊατρικές ειδικότητες.

Όσο για τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες, δεν είναι άλλες από τις ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Μαιών, ΤΕ Ραδιολογίας, ΔΕ νοσηλευτών και Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων και ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό.

234 προσλήψεις στην ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

35

ΥΕ Πλυντών

2

ΥΕ Τραπεζοκόμων

8

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

10

ΔΕ Ηλεκτρολόγων

1

ΔΕ Ηλεκτρονικών

4

ΔΕ Θερμαστρών

6

ΔΕ Νοσηλευτών

141

ΔΕ Υδραυλικών

5

ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας

3

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού

3

ΤΕ Πληροφορικής

5

ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού\

6

ΠΕ Πληροφορικής

5

Σύνολο

234

10 θέσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ξάνθης

7 προσλήψεις στο Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων – 3 στο Ορεινό Τμήμα της Π.Ε. Ξάνθης

Με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας – Ειδικότητες από όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης

Υποψήφιοι δεκάδων ειδικοτήτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα ωφεληθούν από τη μεγάλη προκήρυξη για 2.587 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Θέσεις και ειδικότητες

Οι θέσεις αφορούν τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας, Διευθύνσεις Αναστήλωσης, Συντήρησης και Προστασίας Αρχαίων, Βυζαντινών και Νεοτέρων Μνημείων, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), και Αρχαιολογικά και άλλα Μουσεία της χώρας. Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους όλων των κατηγοριών, εκ των οποίων 1.129 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 437 στην Πανεπιστημιακή, 420 στην Υποχρεωτική και 253 στην Τεχνολογική Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι κατηγορία ΔΕ θα επιλεγούν από την ειδικότητα Φυλάκων και Νυκτοφυλάκων, ενώ οι πολυπληθέστερες ειδικότητες της κατηγορίας ΥΕ είναι εκείνες των Καθαριστών και των Εργατών, προσφέρονται ωστόσο κάποιες -λίγες- θέσεις για Φύλακες ΥΕ, Κλητήρες και υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων.

Από την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση θα επιλεγεί προσωπικό 36 ειδικοτήτων, από τις οποίε5 την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι εξής: Αρχαιολόγων, όπου αντιστοιχούν 113 Θέσεΐ5, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με 80 θέσεις, Πολιτικών Μηχανικών με 48 θέσεις και Αρχαιολόγων- Βυζαντινολόγων με 31 θέσεις. Όσο για τους υποψηφίους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα επιλεγούν από 15 ειδικότητα, οι πολυπληθέστερες των οποίων είναι οι ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (124 θέσεις) και ΤΕ Λογιστών (49 θέσεις).

Αναφορικά με τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι Φύλακες ΔΕ -η πολυπληθέστερη από τις ειδικότητες- αυτά είναι πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα, ή απολυτήριο τίτλο ΙΕΚ ή TEE Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή TEA, ή ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας τα ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχα ειδικότητας. Ει-δικά για τους Ημερήσιους Φύλακες, απαραίτητο προσόν θεωρείται η πιστό1 ποιημένη καλή γνώση της αγγλικής , γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής ή ρωσικής γλώσσας.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα κατακλυστούν σύντομα από προσωπικό μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα διαρκέσει πέντε μήνες

4 θέσεις στο Δ.Π.Θ.

1 ερευνητή με ειδικότητα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Φυσικού

1 μεταπτυχιακού φοιτητή με ειδικότητα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.

1 με Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ στο πεδίο της Πληροφορικής ή συναφούς

1 με Πτυχίο ΑΕΙ Κοινωνικής Διοίκησης

Αιτήσεις μέχρι 8.6.2015.

Έρχονται πάνω από 20.000 προσλήψεις σε Παιδεία, υπουργεία και περιφέρειες

Προσλήψεις 14.978 ανέργων σε υπουργεία και περιφέρειες θα περιλαμβάνει η νέα πρόσκληση που αναμένεται από τον ΟΑΕΔ εντός των επόμενων ημερών για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Στις προσλήψεις αυτές θα προστεθούν άλλες 5.407 θέσεις, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά και μόνο για την Παιδεία. Με τις προσλήψεις αυτές το σύνολο του δεύτερου πακέτου κοινωφελούς εργασίας θα ανέλθει στις 20.385 θέσεις, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο Εργασίας, μετά την αναθεώρηση του προγράμματος.

Η πρόσκληση για τις 5.407 θέσεις στην εκπαίδευση θα ανακοινωθεί στο τέλος του καλοκαιριού-αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με τις προσλήψεις, θα επιδιωχθεί να καλυφθούν τα κενά τόσο σε ειδικότητες διδασκόντων που λείπουν κάθε χρόνο από τα σχολεία (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κ.λπ.) όσο και για άλλες κατηγορίες, όπως σχολικοί φύλακες αλλά και βοηθητικό προσωπικό. Οι προσλήψεις στην Παιδεία θα καλύπτουν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αλλά και τεχνικές σχολές).

Το άμεσο ενδιαφέρον όμως, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στις 14.978 θέσεις που προορίζονται για να καλύψουν τα κενά του μόνιμου προσωπικού στα υπουργεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Υγεία, αλλά και στον Πολιτισμό.

Ιδίως στον Πολιτισμό και εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης στην εφαρμογή του προγράμματος, υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς προσωπικό χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος (μνημεία, μουσεία κ.λπ.) αν δεν προχωρήσει άμεσα η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ είχαν πει ότι η κοινωφελής εργασία στα υπουργεία θα είχε μια ξεχωριστή πρόσκληση για το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία όμως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Οι 14.978 προσλήψεις κατανέμονται ανά υπουργείο ως εξής:

•Στο υπουργείο Υγείας θα προσληφθούν 2.852 άτομα.

•Στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμοί, κεντρικές υπηρεσίες) θα απασχοληθούν 2.514 άνεργοι.

•Στο υπουργείο Πολιτισμού θα προσληφθούν 2.821 άνεργοι.

•Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα απασχοληθούν 850 άτομα.

•Στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα εργαστούν 789 άνεργοι.

•Στο υπουργείο Εσωτερικών θα γίνουν 160 προσλήψεις.

•Στο υπουργείο Άμυνας έχουν εγκριθεί 228 προσλήψεις.

•Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα απασχοληθούν 752 άτομα.

•Στο υπουργείο Οικονομικών θα γίνουν 117 προσλήψεις.

•Στις Περιφέρειες θα προσληφθούν 3.500 άνεργοι.

•Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις υπουργείων θα προσληφθούν 470 άνεργοι.

3.284 προσλήψεις σε έργα ανασκαφών της ΔΕΗ

Το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την κίνηση των διαδικασιών για 3.284 προσλήψεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας 8 μήνες, σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε έργα με χρηματοδότηση ΔΕΗ.

Στην πρόσληψη 3.284 συμβασιούχων σε έξι εφορείες αρχαιοτήτων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Οι προκηρύξεις αφορούν αρχαιολόγους, μηχανικούς, συντηρητές και ειδικευμένους εργάτες, ενώ η δαπάνη που θα προκληθεί θα καλυφθεί από τη ΔΕΗ, καθώς οι ανασκαφές θα γίνουν σε έργα της επιχείρησης σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αλιβέρι, Λέσβο και Δωδεκάνησα.

Η προκήρυξη ΑΣΕΠ για 450 προσλήψεις στη ΔΕΗ

Εκδόθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 450 θέσεων προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, στην ΔΕΗ ΑΕ . Πρόκειται για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2015, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος ΑΣΕΠ αρ. φύλλου 4/3 Ιουνίου 2015 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και αφορά θέσεις κυρίως τεχνικών κλάδων – ειδικοτήτων. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την 1 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…