Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πάλη: Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων ο Ξανθιώτης Άρμεν Μπαμπαχανιάν

Πάλη: Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων ο Ξανθιώτης Άρμεν Μπαμπαχανιάν

0
iliadis-mpampaxanian

Βρέθηκαν τα χρήματα για να ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής ο αθλητής, με… αυτοκίνητο θα τον ακολουθήσει ο προπονητής

Στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί η διοργάνωση το διήμερο 27-28 Ιουνίου

Για 2η συνεχή χρονιά ο Ξανθιώτης παλαιστής Άρμεν Μπαμπαχανιάν θα αγωνιστεί σε ένα τουρνουά διεθνούς εμβέλειας καθώς κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας Πάλης, για να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο νεαρός αθλητής του συλλόγου «Ολυμπιακή Φλόγα» Ξάνθης που πέρσι αγωνίστηκε στο πανευρωπαϊκό παίδων, φέτος θα πάρει μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των εφήβων και θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε παλαιστές υψηλού επιπέδου απ’ όλη την Ευρώπη, στη διοργάνωση που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η πρόκριση για τον Μπαμπαχανιάν ήρθε μέσα από την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων πριν λίγο καιρό κι έτσι ο ταλαντούχος παλαιστής θα έχει την ευκαιρία για μία διάκριση και εκτός συνόρων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Τα γνωστά προβλήματα με τα πενιχρά οικονομικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης όμως, για ακόμη μία φορά παραλίγο να «μπλοκάρουν» τη συμμετοχή του, καθώς οι αθλητές σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες πρέπει να καταβάλλουν μόνοι τους τα χρήματα για τη μετάβαση – συμμετοχή στις εκτός Ελλάδας διοργανώσεις!

Για τον ίδιο λόγο όμως ούτε ο σύλλογος «Ολυμπιακή Φλόγα» δεν κατάφερε να καλύψει τα έξοδα του αθλητή, παρά μόνο ένα μέρος κι έτσι οι ιθύνοντες του συλλόγου απευθύνθηκαν στο Δήμο Ξάνθης και άλλους φορείς για να βρουν κάποια οικονομική ενίσχυση, ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Μπαμπαχανιάν στην Κωνσταντινούπολη και να του δοθεί έτσι η ευκαιρία να διεκδικήσει μία διάκριση στο πρωτάθλημα εφήβων, που θα διεξαχθεί το άλλο Σαββατοκύριακο (27-28/06).

Τελικά ο Δήμος βρήκε τους πόρους που χρειαζόταν για τα έξοδα του Άρμεν Μπαμπαχανιάν κι έτσι ο αθλητής ενημέρωσε την Ομοσπονδία του για να σφραγίσει την συμμετοχή του στην ελληνική αποστολή.

Την τελευταία στιγμή βρέθηκαν τα χρήματα για τη συμμετοχή»

Μπορεί να βρέθηκαν οι πόροι για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του παλαιστή, όμως τα προβλήματα δεν θα λείψουν, καθώς ο Μπαμπαχανιάν θα ταξιδέψει χωρίς τον προπονητή του, Θόδωρο Ηλιάδη. Για την ακρίβεια ο έμπειρος Ξανθιώτης προπονητής πάλης θα βρεθεί στη Κωνσταντινούπολη, όχι όμως με την αποστολή της Εθνικής αλλά θα μεταβεί εκεί με… αυτοκίνητο, μαζί με τον πρόεδρο της «Ολυμπιακής Φλόγας» Ξάνθης, κ. Φάνη Μπατζακίδη.

«Λόγω του ότι δεν γνωρίζαμε αν θα βρούμε τα χρήματα για τη συμμετοχή, καθυστερήσαμε να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια και κλείσαμε μόνο για τον αθλητή, καθώς πλέον οι τιμές τους ανέβηκαν αρκετά. Θα μπορούσαμε από την αρχή να πάμε οδικώς Ξάνθη – Κωνσταντινούπολη, κάτι που ήθελε και ο Μπαμπαχανιάν γιατί είχε μεγάλη θέληση να αγωνιστεί, όμως είναι διαδικαστικό το ζήτημα καθώς η Ομοσπονδία δεν επιτρέπει μεμονωμένη μετάβαση διεθνών αθλητών, λόγω του ότι είναι ασφαλισμένοι κι έτσι έπρεπε να πάει στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μαζί με την υπόλοιπη αποστολή (συνολικά 6 αθλητές) αεροπορικώς στην Τουρκία», τόνισε ο Ξανθιώτης προπονητής πάλης, Θόδωρος Ηλιάδης.

«Τα οικονομικά προβλήματα δυσχεραίνουν τη σωστή προετοιμασία των παλαιστών»

Ο κ. Ηλιάδης με δήλωση του στο «Ε» τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος γιατί θα δοθεί η ευκαιρία στον αθλητή του να αγωνιστεί, όμως τα προβλήματα στο άθλημα είναι αρκετά στο να χάσει μέρος της δυναμικής του. Πως γίνεται αυτό; Ο ίδιος σημειώνει:

Θ.Η.: «Δυστυχώς τα οικονομικά της Ομοσπονδίας πάλης είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, κάτι που είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια κι έτσι σε πολλές περιπτώσεις όπως στην επερχόμενη διοργάνωση, οι αθλητές και οι παράγοντες των συλλόγων καλούνται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων, ακόμη κι όταν οι παλαιστές αγωνίζονται με τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων. Έτσι και τώρα, δυσκολευτήκαμε πολύ στο να βρούμε τα χρήματα που απαιτούνταν για μία τέτοια διοργάνωση (σ.σ. το συνολικό ποσό για μεταφορά, συμμετοχή, διαμονή και έξοδα του αθλητή ανέρχεται περίπου στις 2000 Ευρώ για το πανευρωπαϊκό) και δεν μπορούσαμε να τα καλύψουμε σε καμία περίπτωση από την τσέπη μας ή από τον σύλλογο. Ευτυχώς βρέθηκε ένα σημαντικό ποσό που χορήγησε ο Δήμος Ξάνθης κι έτσι ο Μπαμπαχανιάν θα αγωνιστεί στο πανευρωπαϊκό».

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της οικονομικής… στενότητας στο άθλημα της πάλης, ο Θ. Ηλιάδης τόνισε:

Θ.Η.: «Σε πολλές περιπτώσεις βάζουμε από το υστέρημα μας για να μπορούμε να βοηθάμε τους παλαιστές ώστε να έχουν ένα κίνητρο και να μην απογοητευτούν και να τα παρατήσουν. Για παράδειγμα προσπαθούμε να κάνουμε με δικά μας έξοδα προετοιμασία για να μπορούν οι αθλητές να παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί, απέναντι σε παλαιστές που κάνουν προετοιμασία σε κατάλληλες και αποδοτικές συνθήκες. Πιστεύω ότι και κάτω από αυτές τις αντιξοότητες θα μπορέσουμε να σταθούμε ισάξια απέναντι σε μεγαθήρια απ’ όλη την Ευρώπη. Τουλάχιστον δεν ακυρώσαμε τη συμμετοχή του αθλητή κι έτσι θα το δοθεί η ευκαιρία να παλέψει και να εξαντλήσει όσες πιθανότητες έχει για να φέρει μία διάκριση στην πόλη μας και στην ελληνική πάλη», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …