Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έδωσε το «πράσινο φως» το Ελεγκτικό συνέδριο για τους ψεκασμούς

Έδωσε το «πράσινο φως» το Ελεγκτικό συνέδριο για τους ψεκασμούς

0
kounoupopsekasmoi

«Υπάρχουν άδειες, έγιναν επίγειοι ψεκασμοί» απαντά σε Φ. Καραλίδη ο θεματικός αντιπεριφερειάχης αγροτικών Σ. Παπαδόπουλος

Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας – Ξάνθης για την καταπολέμηση κουνουπιών στον δήμο Νέστου

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της διοικητικής αρχής της περιφέρειας και της μείζονος αντιπολίτευσης έχει μεταβληθεί το ζήτημα τη καταπολέμησης των κουνουπιών καθώς οι μεν υποστηρίζουν ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει ενώ οι δε ότι τίποτε δεν έχει ξεκινήσει γιατί δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες και ότι η διοίκηση της περιφέρειας παραπληροφορεί τον κόσμο γύρω από το θέμα και ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση γεγονός που μειώνει σε αποτελεσματικότητα το έργο.

«Υπάρχουν άδειες, έγιναν επίγειοι ψεκασμοί» απαντά ο Σ. Παπαδόπουλος

Στους παραπάνω ισχυρισμούς του κ. Καραλίδη απαντά ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικών κ. Παπαδόπουλος Σωτήρης ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Καραλίδη ότι δεν υπάρχουν άδειες για ψεκασμούς: «Οι άδειες για την χρήση της μεθόδου ULV έχουν σταλεί από την Ενιαία Αρχή στις 20 Απριλίου. Επίγειοι ψεκασμοί έχουν γίνει από τις Φέρρες έως και την Κεραμωτή καθ΄ό λο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Αεροψεκασμοί δεν έχουν γίνει επειδή δεν χρειάζονται προς το παρόν όπως υποστηρίζουν οι εντομολόγοι», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Εγκρίθηκαν οι νέες συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Αναφορικά με την έγκριση των νέων συμβάσεων (πλην του Έβρου που ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος ) το θέμα ήταν το υπ. 108 στην ημερήσια διάταξη του Ελεγκτικού συνεδρίου και όπως γνωστοποιεί ο κ. Παπαδόπουλος έχει εγκριθεί όμως δεν έχει ακόμη σταλεί η απόφαση επισήμως. Μετά απ’ αυτό ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος από τους νέους αναδόχους σ’ ότι αφορά του επίγειους και τους εναέριους ψεκασμούς και υπενθυμίζει «τσιμπώντας» τον κ. Καραλίδη ότι οι ψεκασμοί το 2011 όταν ήταν στην διοίκηση της περιφέρειας και ο ίδιος άρχισαν τον Αύγουστο ενώ το 2013 η απόφαση ήρθε στις 28 Ιουνίου, Τέλος για το γεγονός ότι για το 2014 ο κ. Καραλίδης ισχυρίζεται ότι οι ψεκασμοί ξεκίνησαν 20 Μαρτίου ο κ. Παπαδόπουλος το θεωρεί επιλήψιμο καθώς: «δεν χρειάζονται ψεκασμοί για τα κουνούπια τον Μάρτιο και κατά συνέπεια σπαταλιέται δημόσιο χρήμα χωρίς να απαιτείται», διατείνεται.

Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας – Ξάνθης για την καταπολέμηση κουνουπιών στον δήμο Νέστου

Παρέμβαση στο θέμα της καταπολέμηση των κουνουπιών κάνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και Ξάνθης, Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Ιωαννίδης Ηλίας , Γιαννακίδης Ευστάθιος και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υγείας με θέμα: Ελλιπής καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή του Νέστου εξαιτίας της ύπαρξης παράτυπων καλλιεργειών ρυζιού. Οι βουλευτές εκθέτουν το πρόβλημα που δημιουργείται από την άναρχη και ανεξέλεγκτη χωροθέτησης καλλιέργειας του ρυζιού στην περιοχή του δήμου Νέστου που έχει σαν συνέπεια την ελλιπή καταπολέμηση των κουνουπιών και ζητούν να πληροφορηθούν: α)Με ποιον τρόπο θα προστατευτεί η δημόσια υγεία από την ελλιπή καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή του Νέστου, λαμβανομένης υπόψιν της προαναφερθείσας απόφασης του δήμου; α) Θα εφαρμοστεί άμεσα η νομοθεσία που προβλέπει τη δημιουργία καλλιεργητικών ζωνών για ορυζώνες, ζώνες οι οποίες θα βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από οικιστικές περιοχές;

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…