Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έτοιμη η κατασκήνωση όμως λείπουν τα χρήματα

Έτοιμη η κατασκήνωση όμως λείπουν τα χρήματα

0
kataskinosi avdira

Εν αναμονή της εκταμίευσης του κονδυλίου των 50.000 ευρώ για ν’ ανοίξει τις πύλες της η κατασκήνωση «Αρχαία Άβδηρα»

Από την αρμόδια επιτροπή έχουν κινηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για να λειτουργήσει η κατασκήνωση. Εκτεταμένα μέτρα πυροπροστασίας

Στο «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία των κατασκηνώσεων του υπουργείου Παιδείας καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου και όμως ακόμη δεν έχει συσταθεί η κεντρική Επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων που έχει την αρμοδιότητα της λειτουργίας τους και την κατανομή των κονδυλίων. Ωστόσο υπάρχει ακόμη χρόνος να.. προλάβουν το καλοκαίρι με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχει η πολιτική βούληση που θα επιταχύνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την λειτουργία των κατασκηνώσεων και φυσικά το …χρήμα!

Εν αναμονή της εκταμίευσης του κονδυλίου για ν’ ανοίξει τις πύλες της η κατασκήνωση «Αρχαία Άβδηρα»
Όλα έτοιμα είναι στην πιο παλαιά κατασκήνωση του νομού μας τα «Αρχαία Άβδηρα» που κατασκευάστηκε το 1950 – 1951 στην ειδυλλιακή παραλιακή περιοχή μεταξύ Σκάλας Αβδήρων και παραλίας Αη Γιάννη. Όπως μας ενημερώνει ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Κατασκηνώσεως κ. Αναστάσιος Μάρκου έχει ήδη συσταθεί η τριμελής επιτροπή για τις διαδικασίες πρόληψης του απαραίτητου εποχικού προσωπικού (πέρσι προσλήφθηκαν 9 άτομα) καθώς και η 5μελής επιτροπή που θα κινήσει τις διαδικασίες προμήθειας τροφίμων. Επίσης έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς του εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τις θέσεις κοινοταρχών και ομαδαρχών που θα στελεχώσουν την κατασκήνωση: «Εμείς απ’ την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Κινήσαμε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την λειτουργία της κατασκήνωσης και περιμένουμε την εκταμίευση των 50.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν πέρσι και μας αρκούν για την λειτουργία της κατασκήνωσης. Ακόμη όμως δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από το υπουργείο. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες, κρίνοντας και από πέρσι που η εκταμίευση έγινε στις 12 Ιουνίου», επισημαίνει ο κ. Αναστάσιος Μάρκου.

Έκαναν το κουμάντο τους…

Και μπορεί τα χρήματα να αργούν όμως στην Διαχειριστική επιτροπή έκαναν το κουμάντο τους από πέρσι. Όπως μας επισημαίνει ο οικονομικός διαχειριστής της Επιτροπής κ. Γούναρης με τα χρήματα που περίσσεψαν έχουν αγοραστεί 50 καινούργια κρεβάτια και αντίστοιχα στρώματα, 3 ηλιακοί θερμοσίφωνες, 10 ντουλάπες, πλυντήριο πιάτων και ρούχων και κλιματιστικό για τα τρόφιμα Να σημειώσουμε ότι η κατασκήνωση λειτουργεί 2 περιόδους των 15 ημερών η μία από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο φιλοξενώντας 100 μαθητές ενώ το εκπαιδευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό είναι περί τα 20 άτομα.

Εκτεταμένα μέτρα πυροπροστασίας

Μεγάλο έργο υποδομών έχει γίνει από τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με την πυροπροστασία καθόσον η κατασκήνωση βρίσκεται μέσα σε αλσύλλιο με πεύκα. Έτσι με τη συνδρομή του δήμου Αβδήρων και του Δασαρχείου ολοκληρώνεται ο καθαρισμός, έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες και όλο το έργο της πυροπροστασίας ελέγχεται κάθε χρόνο από ειδικό συντηρητή και κατόπιν εκδίδεται η σχετική άδεια από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης. Γίνονται κατά τακτά διαστήματα ασκήσεις διάσωσης ενώ όπως μας πληροφόρησε ο κ. Μάρκου φέτος έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με το λιμεναρχείο Λάγος σχέδιο διάσωσης και από θαλάσσης. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή είναι υψηλής επικινδυνότητας το καλοκαίρι. Πέρσι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά ακριβώς απέναντι από την κατασκήνωση και εκκενώθηκε προληπτικά ενώ στη δεκαετία του 1970 είχε εκδηλωθεί επίσης μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή όπου κάηκε όλο το αλσύλλιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…