Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δεν ανανέωσε ο Μπέρτος που «ψάχνεται» για ομάδα στο εξωτερικό

Δεν ανανέωσε ο Μπέρτος που «ψάχνεται» για ομάδα στο εξωτερικό

0
mpertos-moiraios

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στις αποχωρήσεις και προσθήκες παικτών

Πρώτα θα ολοκληρωθούν οι επαφές για τις ανανεώσεις συμβολαίων και ανάλογα θα κινηθεί στο μεταγραφικό «παζάρι» η Skoda Ξάνθη

Μπορεί εδώ και λίγες ημέρες οι παίκτες της Skoda Ξάνθη να απολαμβάνουν τη θερινή τους άδεια και στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, όμως την ίδια στιγμή στο επιτελείο της ΠΑΕ η δραστηριότητα είναι έντονη καθώς εκκρεμούν πολλές υποθέσεις που αφορούν το ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν και ποιοι θα αποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, καθώς λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Δεν ανανέωσε ο Μπέρτος – ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό

Η περίπτωση του Μανώλη Μπέρτου δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές των παικτών τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον επόμενο μήνα, όμως όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ξανθιώτικη ΠΑΕ, ο 26χρονος αμυντικός πήρε το «οκ» για να ψάξει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Για το ζήτημα έβγαλε χθες ανακοίνωση η Skoda Ξάνθη όπου ανέφερε τα εξής:

«Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, όπως προανήγγειλε διά του εκπροσώπου της και Τεχνικού Διευθυντή της κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, συναντήθηκε με τον Μανώλη Μπέρτο και τον πατέρα του προκειμένου να ανανεώσει – στηρίζοντας έμπρακτα τον ποδοσφαιριστή – το συμβόλαιό του (σ.σ. λήγει το καλοκαίρι του 2016).

Η θέση τους ήταν ότι δεν θα ήθελαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αλλά να φέρουν πρόταση προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού. Ως εκ τούτου η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη δεν έκανε καμία οικονομική πρόταση στον ποδοσφαιριστή. Την ίδια θέση είχαν εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο πριν τρεις μήνες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου δεξιού μπακ. Εάν παρ’ όλα αυτά δεν υπάρξει πρόταση – προτάσεις, ώστε ο ποδοσφαιριστής να μεταγραφεί όπως επιθυμεί αυτός και το περιβάλλον του σε ομάδα του εξωτερικού, θα συνεχίσει να αποτελεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έναν από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε Skoda Ξάνθη. Η ομάδα πάντα θα συνεχίσει να είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα.

Υ.Γ.: Ουδέποτε κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού συμβολαίου του Μανώλη Μπέρτου με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη έχει υπάρξει η οποιαδήποτε προσφορά από οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας ή του εξωτερικού για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές».

Όπως φαίνεται και από τη χθεσινή ανακοίνωση, ο Μπέρτος του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2016, θα αναζητήσει άλλη ομάδα, καθώς δεν δέχτηκε την πρόταση για επέκταση του έως το 2019. Αυτό δε σημαίνει ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές διαταράχθηκαν, όμως καθώς η Ξάνθη θα αρχίσει την αναζήτηση άλλου πλάγιου αμυντικού, ακόμη κι αν ο Μπέρτος μείνει θα χάσει τη θέση του βασικού για την επόμενη σεζόν. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο παίκτης έχει ήδη δύο προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού οι οποίες κρίνονται ικανοποιητικές κι έτσι αναμένεται να δοθεί το «οκ» για τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Αρχίζουν οι συζητήσεις για ανανεώσεις

Εν τω μεταξύ επαφές με τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι σε λίγες ημέρες αναμένεται να έχει σύντομα η διοίκηση της Skoda Ξάνθη, καθώς θέλει να τελειώνει με αυτή την υπόθεση εν όψει της νέας σεζόν.

Μάλιστα, ίσως θα πρέπει να βιαστούν λιγάκι, αφού αρκετοί από αυτούς βρίσκονται ήδη στο μεταγραφικό στόχαστρο συλλόγων της Σούπερ Λίγκας.

Ο λόγος για τους Σίλβα Κλέιτον, Καρίμ Σολτάνι, Τάσο Παπάζογλου, Κριστιάν Ομπόντο, Χρήστο Λισγάρα, Κώστα Φλίσκα και Νικολά Μπέλιτς. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα συνεχίσει ο Κάρλος Κάλβο, ο οποίος είχε τεθεί σε «καραντίνα» μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του (30 Ιουνίου).

Από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι Σολτάνι, Ομπόντο, Λισγάρας πιθανότατα θα ανανεώσουν καθώς έχουν διαβεβαιώσεις ότι υπολογίζονται για τη νέα σεζόν ενώ για τους υπόλοιπους το μέλλον τους θα κριθεί ανάλογα με τις προτάσεις ανανέωσεις που θα γίνουν, αλλά και από αυτές που ήδη έχουν στα χέρια τους από άλλους συλλόγους.

Στους παραπάνω παίκτες έρχονται να προστεθούν ακόμη δύο οι οποίοι θα αποχωρήσουν, εφ’ όσον αποκτηθούν από την Ξάνθη με μορφή μεταγραφής. Ο λόγος για τους Δημήτρη Γούτα και Δήμο Μπαξεβανίδη οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων που αν καταθέσουν ικανοποιητικές προτάσεις στη Skoda Ξάνθη, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να πάρουν μεταγραφή και να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Αναμένεται σημαντική ενίσχυση

Οι πολλές αποχωρήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, θα οδηγήσουν την Skoda Ξάνθη στην απόκτηση πολλών παικτών για να καλυφθούν τα κενά. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν φύγουν οι Μπέρτος – Μπαξεβανίδης η Ξάνθη θα μείνει χωρίς δεξί μπακ οπότε θα κινηθεί για την απόκτηση δύο παικτών για την κάλυψη της θέσης. Μάλιστα ήδη έχει γίνει «κρούση» στον Ντενίζ Μπαϊκαρά ο οποίος στον Πανθρακικό έπαιξε με επιτυχία τη θέση του πλάγιου μπακ κι έτσι, ενδέχεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της Ξάνθης.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στη μεσαία γραμμή όπου σε ενδεχόμενη αποχώρηση των Ομπόντο – Φλίσκα, θα προκύψει «λειψανδρία» στα αμυντικά χαφ όπου θα απομείνουν μόνο οι Βασιλακάκης – Παπαστεριανός. Εφ’ όσον η Ξάνθη κινηθεί για αμυντικό χαφ, η πρώτη περίπτωση στην οποία θα στραφεί είναι αυτή του Μάκου, ο οποίος πριν λίγο καιρό μίλησε με εκπρόσωπο της ομάδας και ήταν θετικός στο να έρθει στην Ξάνθη.

Παράλληλα οι φήμες που θέλουν τον Κλέιτον να μετακομίζει σε ομάδα του εξωτερικού θα ανοίξουν το δρόμο και για την απόκτηση ενός «10αριού», με ανάλογα προσόντα.

Έτσι όπως όλα δείχνουν, τη νέα σεζόν θα δούμε μία αρκετά διαφορετική και «ανανεωμένη» Skoda Ξάνθη, με πολλά νέα πρόσωπα αλλά και τη «σφραγίδα» του Λουτσέσκου καθώς αρκετοί από τους παίκτες που θα αποκτηθούν θα έρθουν κατόπιν δικής του εισήγησης.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…