Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Caminos del sur: ένα 3ήμερο γεμάτο χορούς και μουσικές Latin και Tango

Caminos del sur: ένα 3ήμερο γεμάτο χορούς και μουσικές Latin και Tango

0

Τα μονοπάτια του Νότου συνάντησαν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης

Ένα ακόμη επιτυχημένο φεστιβάλ στην Ξάνθη από τα εργαστήρια της ΦΕΞ

Caminos del sur. Τουτέστι, «Τα μονοπάτια του Νότου». Δρόμοι της μουσικής, του χορού, των γεύσεων, με όλες τις αισθήσεις να μετέχουν σ’ αυτό το ξεχωριστό ταξίδι. Μια μοναδική μουσικοχορευτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ένα αριστοτεχνικό πάντρεμα του ελληνικού Βορρά με τον Αμερικανικό Νότο. ‘’Θύτες’’ και εμπνευστές, για μια ακόμη φορά, τα μέλη των εργαστηρίων latin και tango χορών της ΦΕΞ.

Τριήμερο Φεστιβάλ Tango και Latin Χορών

Από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Μαΐου, οι λάτρεις της Νοτιοαμερικανικής κουλτούρας είχαν την δυνατότητα να μυηθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κουζίνας, των χορών, των μελωδιών της Αργεντινής και της Κούβας και των συναισθημάτων που όλα αυτά μαζί γεννούν. Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στη ΦΕΞ όλη την προηγούμενη εβδομάδα, με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου σε όλες τις προβολές ταινιών, προετοίμασε το ‘’έδαφος’’ κατάλληλα γι’ αυτό που θα επακολουθούσε. Η σκυτάλη δόθηκε, λοιπόν, στο τριήμερο Φεστιβάλ Tango και Latin Χορών.

Σεμινάρια όλων των επιπέδων και βράδια γεμάτα χορό

Εμπνευστές ήταν οι καθηγητές και τα μέλη των εργαστηρίων Salsa Latin και Tango Aires της ΦΕΞ, ενώ από τα σεμινάρια παρήλασαν γνωστοί καθηγητές χορού. Συγκεκριμένα, δίδαξαν οι Maestros: Πάνος Νικολέτος – Αναστασία Γκοτσιοπούλου, Mihran Sigaher (Tango), Βασίλης Μαραπίδης – Πωλίνα Ρούλα (Salsa, Bachata), Βασίλης Ιωαννίδης (Rueda de Casino), Garo & Anelia (Kijomba Acrobatica), Κωνσταντίνα Δημητριάδου (Twins dancers), Κατερίνα Μαλούση, Χριστίνα Mperdeway (Animation). Μετά τα μαθήματα και τις πυρετώδεις προετοιμασίες, αρχάριοι, μέτριοι και προχωρημένοι ζωντάνευαν τα βράδια διασκεδάζοντας με τις μουσικές των djs: Mihran Sigaher, Vasil Adamof, Panos Nikoletos (Tango), dj anonymous, dj Hill, dj Chico Latino, dj Jimmy Sentimiento Latino (salsa-bachata, kijomba).

Μοναδική εμπειρία για όλους τους χορευτές

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ δεν αρκέστηκαν να καλέσουν καταξιωμένους καθηγητές χορού και κορυφαίους dj’s. Ήθελαν να δώσουν στους συμμετέχοντες μαθητευόμενους χορευτές κάτι πιο ολοκληρωμένο και σφαιρικό. Έτσι φρόντισαν να προσφέρουν στοιχεία για τον πολιτισμό του Αμερικανικού Νότου μέσα από συγκεκριμένες κινηματογραφικές ταινίες, ανέθεσαν στους Θρακιώτικους Φούρνους Λεχούδη την μέθεξη στις Κουβανέζικες και Αργεντίνικες γεύσεις, ενώ μετά τα στενά της Αβάνας, όπου μεταφέρονταν νοερά, ξεναγήθηκαν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, με ξεναγό τον διευθυντή του Μουσείου της ΦΕΞ, Πασχάλη Ξανθόπουλο.

Γ. Δάφνης: «Επιτυχημένη διοργάνωση με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Β. Ελλάδα»

Η συνάντηση με του Αμερικανικού Νότου με τον Ελληνικό Βορρά δεν ήταν σχήμα λόγου. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χορευτές από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και επισκέφθηκαν την πόλη μας. Εραστές του Tango και των Latin χορών από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Χρυσούπολη, την Καβάλα, την Δράμα, την Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη, έκαναν την Νοτιοαμερικανική ‘’καρδιά’’ να χτυπάει για τρεις μέρες στην Ξάνθη. Το «Ε» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του τμήματος Tango της ΦΕΞ, κ. Γιάννη Δάφνη, ο οποίος μας μετέφερε το κλίμα: «Ήταν μια απολύτως επιτυχημένη διοργάνωση, ένα φεστιβάλ γιορτή του χορού, με εκατοντάδες χορευτές διαφόρων ηλικιών και των δύο φύλων να φέρνουν την Νότια Αμερική στην Ξάνθη, που ξεχύθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης το μεσημέρι της Κυριακής, διαφημίζοντας τα όσα γίνονται στα εργαστήρια της ΦΕΞ και δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να απολαύσουν αυτή την ξεχωριστή κουλτούρα».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…