Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ξεκίνησε η ανακύκλωση στον Δήμο Τοπείρου

Ξεκίνησε η ανακύκλωση στον Δήμο Τοπείρου

0
mple kadoi-empros

Γίνεται ενημέρωση πόρτα -πόρτα και διανομή υλικού – 105 κάδοι θα τοποθετηθούν σ’ όλους τους οικισμούς – Ενδιαφέρον από τους νέους

Δόθηκε παράταση μέχρι τέλος του χρόνου για την υπογραφή παράτασης χρήσης του ΧΥΤΑ

Ξεκίνησε η ανακύκλωση και στον δήμο Τοπείρου . Ήδη από χθες Δευτέρα 18 Μαΐου οι υπάλληλοι της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Απορριμμάτων (ΕΑΑΑ) ξεκίνησαν την διανομή πόρτα – πόρτα πρώτα από το Εύλαλο , έδρα του δήμου, της ειδικής σακούλας ανακύκλωσης πολλαπλών χρήσεων καθώς επίσης και του ενημερωτικού υλικού που την συνοδεύει.

Ξεκίνησε η ενημέρωση για την Ανακύκλωση στα χωριά του δήμου Τοπείρου

Προβάδισμα στην ενημέρωση για την ανακύκλωση δίνει η ΕΕΑΑ και στη συνέχεια θα γίνει η τοποθέτηση των μπλε κάδων, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στην Ξάνθη έγινε ταυτόχρονα ανά περιοχές. Η τοποθέτηση θα γίνει από τον δήμο. Όπως αναφέρει στο «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γιουβαντζίκ θα τοποθετηθούν 105 κάδοι συνολικά σ’ όλους τους οικισμούς του δήμου. Αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθεί από τους υπαλλήλους της ΕΕΑΑ η διανομή του ενημερωτικού υλικού. Παράλληλα όμως με την ΕΕΑΑ, την ενημέρωση των δημοτών έχουν αναλάβει να κάνουν και οι αντιδήμαρχοι αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σ’ αυτό το νέο εγχείρημα.

Ενδιαφέρον από τους νέους

Όπως σημειώνει ο κ. Γιουβαντζίκ κυρίως τα νέα ζευγάρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεισφέρουν στην προσπάθεια και ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα κάνουν ανακύκλωση. Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται κυρίως στους μεγαλύτερους καθώς υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό αναλφάβητων στον δήμο Τοπείρου. Γι αυτό θα ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει στοχευμένα από τα σχολεία με επισκέψεις και ομιλίες κλιμακίου από το δήμο και την ΕΕΑΑ ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ενώ θα διευρυνθεί προς τους ενήλικες δημότες με συζητήσεις και αναφορές στα καφενεία αλλά και σε άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Δόθηκε παράταση μέχρι τέλος του χρόνου για την υπογραφή παράτασης χρήσης του ΧΥΤΑ

Στο μεταξύ στασιμότητα και υποτονικότητα παρατηρείται στο άλλο μεγάλο θέμα που αφορά τα αντισταθμιστικά που ζητά ο δήμος Τοπείρου από τον ΣΔΑΝ καθώς όπως μας πληροφορεί ο κ. Γιουβαντζίκ δόθηκε παράταση μέχρι τέλος του χρόνου προκειμένου ο δήμος Τοπείρου να υπογράψει την παράταση χρήσης του χώρου του ΧΥΤΑ ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση του μεγάλου έργου παράτασης και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Ξάνθης ύψους 5.5 εκ. ευρώ . Όπως αναφέρει θεωρεί πολύ δίκαιο να ζητά ο δήμος Τοπείρου ως αντισταθμιστικά να γίνεται δωρεάν η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον ΣΔΑΝ που τώρα του στοιχίζει 275.000 ευρώ, ένα αίτημα που ακούγεται για πρώτη φορά ως …αντισταθμιστικό του «ναυαγίου» οποιασδήποτε προσπάθειας να έλθουν σε συμφωνία οι δήμαρχοι Τοπείρου και Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…