Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 19 μόνιμες θέσεις Υγείας στην Ξάνθη

19 μόνιμες θέσεις Υγείας στην Ξάνθη

0

Αίτημα του ΕΚΑΒ για 6 θέσεις στην Ξάνθη

«Έρχονται» και 1.500 επικουρικοί

Αιτήματα για την κάλυψη χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων καταθέτουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα υπουργεία της χώρας για την κάλυψη πάγιων αναγκών τους, τόσο στις κεντρικές τους υπηρεσίες όσο και στους φορείς στους οποίους εποπτεύουν. Οι θέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της καταγραφής των αναγκών εντάσσονται σε προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών του στενού κα ευρύτερου δημοσίου τομέα και αναμένεται να καλυφθούν σταδιακά με νέο προσωπικό από την πρόσληψη επιτυχόντων από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και την επαναπρόσληψη εργαζομένων οι οποίοι απολύθηκαν είτε εντάχθηκαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας

Η κατανομή

Αναφορικά με την κατανομή των θέσεων σε 80 πόλης στην Ξάνθης αντιστοιχούν 19 θέσεις. Να σημειώσουμε επίσης ότι το ΕΚΑΒ κατέθεσε αίτημα για μόνιμο προσωπικό. Για την Ξάνθη έχει κατατεθεί αίτημα για 6 θέσεις.

«Έρχονται» και 1.500 επικουρικοί

Στον άμεσο προγραμματισμό ί και η πρόσληψη 1.500 επικουρικούς. Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Ξανθού, προβλέπεται η επιμήκυνση συμβάσεων για τους επικουρικούς που υπηρετούν σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από ένα έτος έως σήμερα σε δύο έτη, με σκοπό τη διατήρηση του προσωπικού στις θέσεις και την αποφυγή δημιουργίας νέων θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας.

Παράταση μέχρι τις 27 Απριλίου η προθεσμία για την Κοινωφελή Εργασία

412 θέσεις στους 4 δήμους του νομού μας – Η μερίδα του λέοντος με 243 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

Παράταση μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα (27/4/2015) δόθηκε στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις πρώτες 32.433 προσλήψεις μέσω κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας που έληγε σήμερα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις . Έσπασαν κάθε ρεκόρ ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως υπογράμμισαν κύκλοι του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι πολύ μεγάλο αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000! Το πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη και απασχόληση 32.433 ανέργων για χρονικό διάστημα πέντε μηνών σε θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται σε δήμους της χώρας. Η αίτηση των υποψηφίων πρέπει να είναι πληροί συμπληρωμένη και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ακριβή προσωπικά στοιχεία τους, τον ΑΦΜ τους, τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται για κάθε θέση, τη γνώση ξένων γλωσσών, τη γνώση χειρισμού Η/Υ και όποια άλλα τυπικά προσόντα τυχόν ζητούνται.

Η αμοιβή

Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27ευρώ ημερησίου και 431,75 ευρώ μηνιαίοι αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίας και 495,25 ευρώ μηνιαίως.

Η υποβολή των αιτήσεων γινόταν αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

35 θέσεις διοικητικές στην Ξάνθη

2 στα Άβδηρα και 2 στον Τόπειρο

Οι θέσεις αντιστοιχούν σε πάνω από 72 ειδικότητες όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης.

Οκτώ χιλιάδες θέσεις μόνιμου προσωπικού περιλαμβάνει το αίτημα του υπουργείου Παιδείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη στελέχωση, μεταξύ άλλων, των Γενικών Γραμματειών, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως διοικητικό και άλλο βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό, το οποίο λείπει από δεκάδες φορείς του υπουργείου, έκτων οποίων 3.700 περίπου σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και 4.300 στους λοιπούς φορείς του υπουργείου.

Ειδικότερα, 1.670 θέσεις οφείλουν να καλυφθούν για τη στελέχωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, 696 για τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 538 για τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 659 για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη και τις Δημόσιες και Τοπικές Βιβλιοθήκες ζητούνται 291 άτομα, για τη Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων (πρώην Κεντρική Υπηρεσία), 272 θέσεις, για τα ΚΕΔΔΥ, 167 και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 29 θέσεις.

Οι θέσεις αντιστοιχούν σε πάνω από 72 ειδικότητες όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης, από τις οποίες οι πολυπληθέστερες είναι οι ακόλουθες:

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Διοικητικού, 1.428 θέσεις,

ΔΕ, ΥΕ Επιμελητών /Κλητήρων, 612 θέσεις,

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού, 568 θέσεις,

ΠΕ, ΔΕ» ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού, 506 θέσεις,

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Πληροφορικής, 483 θέσεις, και

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού,

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει μεταξύ άλλων Γενικές Γραμματείες, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 35 θέσεις στην Ξάνθη

Στην κατανομή η Ξάνθη έχει 35 θέσεις και από 2 θέσεις ο δήμος Αβδήρων και ο δήμος Τοπείρου.

Τρία προγράμματα προσλήψεων για 42.000 ανέργους

Voucher και η δεύτερη προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Δύο συν ένα προγράμματα απασχόλησης που θα δώσουν δουλειά σε 42.000 ανέργους πρόκειται να «τρέξουν» εντός του Μαΐου. Το ένα είναι η νέα δεύτερη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία που θα αφορά περίπου 19.000 προσλήψεις με πεντάμηνα. Τα δύο πρώτα είναι με το συνδυασμό «κατάρτισης και απασχόλησης» και απευθύνονται σε 23.000 ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών. Με το ένα θα απασχοληθούν στον τουρισμό 8.000 άνεργοι ενώ με το δεύτερο άλλοι 15.000 άνεργοι σε επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics), λιανικού εμπορίου, πληροφορικής, καθώς και σε εταιρίες του πρωτογενούς τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία) που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό. Και τα δύο θα αρχίσουν να υλοποιούνται ταυτόχρονα.

Αρχές Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει αρχές Μαΐου και το νέο στοιχείο είναι πως θα προβλέπεται μεγαλύτερη επιδότηση για τους ανέργους. Πολύ αργότερα αναμένεται να εκδοθεί η δεύτερη προκήρυξη από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που θα αφορά σε 19.000 προσλήψεις ανέργων όλων των ηλικιών σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, περιφέρειες. Ο συνολικός προϋπολογισμός δεν αλλάζει . Εκείνο που αλλάζει είναι η διάρκεια των προγραμμάτων απασχόλησης που συνδυάζουν θεωρητική και πρακτική άσκηση για τους ωφελούμενους, η οποία δεν θα είναι πάντα 5 με 6 μήνες αλλά θα μπορεί να «προσαρμόζεται» και σε μικρότερα διαστήματα (π.χ. στους 4 αντί για 5 μήνες). Στη διάρκεια των νέων προγραμμάτων, οι άνεργοι θα αμείβονται περισσότερο σε σχέση με πριν.

Voucher Τουρισμού (8.000 άνεργοι)

Απευθύνεται σε 8.000 ανέργους ηλικίας 25-29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και απο-φοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 29.860.000 ευρώ. Με το νέο σχεδιασμό το 63% της επιδοτούμενης δαπάνης θα λαμβάνεται από τους ανέργους και το 27% από τους παρόχους κατάρτισης. Οι αποδοχές για τους ανέργους -ωφελούμενους διαμορφώνονται ως εξής: Ωφελούμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία+420 ώρες πρακτική): 2.320 € μικτά, 2.180 € καθαρά. Ωφελούμενος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία+420 ώρες πρακτική): 2.544 € μικτά, 2.390 € καθαρά. Πάροχος (θεωρητική κατάρτιση, συμβουλευτική, υποστήριξη πρακτικής άσκησης, επόπτες, διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών πιστοποίησης): 1.006 € για τριτοβάθμιους και 1.020 € για δευτεροβάθμιους.

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ (19.000 προσλήψεις)

Στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα γίνουν οι περισσότερες από τις 19.000 προσλήψεις που περιλαμβάνει το δεύτερο σκέλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Στο υπουργείο Εργασίας έχουν προγραμματιστεί 2.470 προσλήψεις, στο υπουργείο Υγείας 2.536 προσλήψεις και άλλες 4.500 προσλήψεις στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πρόγραμμα προβλέπει συμβάσεις για 5 μήνες και μισθό 429 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και 490 ευρώ για τους άνω των 25 ετών.

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης σε ειδικότητες αιχμής της ελληνικής οικονομίας (15.000 άνεργοι)

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, απευθύνεται σε 15.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ ΤΕΙ και αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχοντας υπηρεσίες Συμβουλευτικής – Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης προσόντων καθώς και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στους παρακάτω τομείς:Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Λιανικό Εμπόριο Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα) Τεχνολογίες των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Έρχονται 11.660 προσλήψεις στο Δημόσιο

Στην υλοποίηση 11.660 προσλήψεων μονίμου προσωπικού, εντός του 2015, στο Δημόσιο, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Το Υπουργείο έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό των προσλήψεων, που θα γίνουν σε δύο φάσεις, με τη συμβολή του ΑΣΕΠ. Ήδη, έχουν καταγραφεί 36.000 αιτήματα από τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους Φορείς για την κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αξιολογηθούν για να προκηρυχθούν οι θέσεις τον Μάιο στο πρώτο στάδιο και αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου που βρίσκεται στη Βουλή θα προκηρυχθούν δύο κλειστοί διαγωνισμοί για την “εθελοντική κινητικότητα” των 3.900 απολυμένων και “διαθέσιμων υπαλλήλων” και ο δεύτερος για την τοποθέτηση των 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Στις συγκεκριμένες προκηρύξεις οι υποψήφιοι αποδεσμεύονται από τις θέσεις που υπηρετούσαν και μπορούν να δηλώσουν θέσεις του αντίστοιχου κλάδου και ειδικότητας για να τοποθετηθούν άμεσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην διαδικασία της “εθελοντικής κινητικότητας” αναμένεται να συμμετάσχουν 1.000 έως 1.500 “διαθέσιμοι” ή απολυμένοι. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν εντός καλοκαιριού στις θέσεις όπου υπηρετούσαν, αφού δε θα πάρουν μέρος στην “εθελοντική κινητικότητα”. Για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα προκηρυχθούν θέσεις όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη προσωπικού σε όλα τα Υπουργεία. Αναμένεται να καλυφθούν περίπου 1.000 – 2.000 θέσεις από την “εθελοντική κινητικότητα” κυρίων διοικητικών υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν, το 2016, στις θέσεις που είχαν πετύχει με τους διαγωνισμούς στους οποίους είχαν συμμετάσχει.

Πού θα γίνουν οι προσλήψεις – Τα αιτήματα των Υπουργείων

Απ’ τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς που κατέθεσαν αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού, στην πρώτη θέση έρχεται το Υπουργείο Εσωτερικών με 11.014 αιτήματα (Δήμοι, Περιφέρειες και τα πρώην Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης), ακολουθεί το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων με 10.653 και ακολουθούν, Υπουργείο Εργασίας με 5.288 αιτήματα (Ασφαλιστικά Ταμεία) και Υπουργείο Άμυνας με 3.859. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το σύνολο των 36.182 αιτημάτων το 42% (15.122) αφορά κάλυψη θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 19%, αντίστοιχα, σε κάλυψη θέσεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…