Σχόλια 22/04/15

0
metanastes-voitheia
Και τραγουδούν οι ΟΤΑ: Τσίπρα άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα!


Άσχημα νέα
Καθόλου καλά τα νέα για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Το μεγάλο αυτό Ασφαλιστικό Ταμείο έχει «μαύρη τρύπα» 535 εκ. ευρώ και δύσκολα πλέον θα μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Όσο για τις νέες συντάξεις που θα κατατεθούν, αυτές θα απαιτήσουν…υπομονή!
Ο ΟΑΕΕ βρίσκεται σε δεινή θέση κι αντί η κατάστασή του να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Το Ταμείο σήμερα κρατιέται στη ζωή με έκτακτες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.
-Μαύρα τα μαντάτα δηλαδή.
«Ε»


Μια νέα Πολιτική Πρωτοβουλία
Όπως διάβασαν οι προσεκτικοί αναγνώστες της εφημερίδας χθες στην σελίδα 5, σίγουρα θα έχουν κάποιες απορίες για τη μικρή είδηση με τον τίτλο «Νέα Πολιτική Πρωτοβουλία στη Μειονότητα-Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση».
Πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία με πυρήνα του στελέχη από τη Μειονότητα. Επικεφαλής της όλης προσπάθειας είναι ο δημοσιογράφος Αϊντίν Ομέρογλου, Ξανθιώτης που ζει στην περιοχή μας.
Ένας από τους στόχους της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενισχυθεί ο διάλογος για τα μειονοτικά θέματα σε νέα βάση. Οι αρχές της κίνησης θα παρουσιαστούν αύριο Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 η ώρα στο Ζαχαροπλαστείο της πόλης μας «Νέα Ελλάς».
Θα είμαστε εκεί, θ’ ακούσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις και βέβαια θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
«Ε»


Πορεία προς το Λαό
Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για να ξεκινήσει μεγάλη οργανωτική πορεία προς τη λαϊκή βάση του. Η Ν.Δ. κινητοποιεί στελέχη της διοργανώνοντας συνδιασκέψεις εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει το Μάιο.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, ναι το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν ξαφνιάζονται κάποιοι, κινείται κι αυτό με ομιλίες των στελεχών του που επισκέπτονται την επαρχία εν όψει του Συνεδρίου του που θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι θα υπάρξει αλλαγή προέδρου.
Τα κόμματα λοιπόν κινούνται. Προσπαθούν όσο μπορούν να θυμίζουν την παρουσία τους στα μέλη. Μια οργανωτική γυμναστική για να μη «σκουριάζουν» κιόλας.
Βέβαια ο μεγάλος χρόνος ανήκει σ’αυτούς που είναι εκτός κυβέρνησης. Πάντως, θα προτιμούσαν, είναι βέβαιο, να είναι στην κυβέρνηση κι ας μην είχαν χρόνο…
«Ε»


Θλίψη
Επαγγελματικοί λόγοι μας οδήγησαν στην βιομηχανική περιοχή Ξάνθης. Από περιέργεια κάναμε μια βόλτα γυρίζοντας τους δρόμους της. Το θέαμα που αντικρίσαμε μας γέμισε θλίψη. Μεγάλη θλίψη, για την εικόνα των άδειων εγκαταστάσεων. Ερημιά και εγκατάλειψη. Και βέβαια δεν λείπει και η λεηλασία που αποτελειώνει το κακό. Κουφάρια πολλά, μεγαθήρια που δεν έχουν σημάδια ζωής όπως παλιά. Κλειστά, με χορταριασμένες τις αυλές τους, χάσκουν με τις πόρτες ανοιχτές.
Μια εικόνα γεμάτη θλίψη, για ό,τι χάθηκε, ό,τι σταμάτησε να υπάρχει.
«Ε»


Οι ήρωες
Όμως αντικρίσαμε και χώρους με ζωή. Επιχειρήσεις που δουλεύουν, έχουν κόσμο, φώτα αναμμένα, θόρυβο από μηχανές, αυτοκίνητα, φορτηγά και Ι.Χ. των εργαζομένων. Είναι η άλλη πλευρά αυτή. Των ηρώων που παλεύουν, αντιστέκονται, που με πείσμα στέκονται ακόμη όρθιοι.
Τους χαιρετήσαμε νοερά, τους συγχαρήκαμε και φύγαμε από την επαφή μας αυτή με ένα συναίσθημα χαρμολύπης. Θα ήταν καλύτερο για τον τόπο, για όλους, εάν ΟΛΕΣ οι μονάδες ήταν σε λειτουργία. ευχή μεν, δύσκολο να υλοποιηθεί δε. Και τι κρίμα αλήθεια…
«Ε»


Κρίσιμη κατάσταση
Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 42χρονος Αρχιτέκτονας που έπεσε θύμα τροχαίου τη Μ. Εβδομάδα στην οδό 12 Αποστόλων όταν αυτοκίνητο, παραβιάζοντας το στοπ έπεσε επάνω στη μηχανή που οδηγούσε. Ο 42χρονος, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είχε μεταφερθεί στην Καβάλα όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και έκτοτε παραμένει σε καταστολή χωρίς να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του.
Το ενδιαφέρον των ξανθιωτών για την κατάσταση της υγείας του άτυχου μοτοσικλετιστή είναι πολύ μεγάλο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ευχάριστη εξέλιξη ακόμη…


Χέρι και στον κουμπαρά των επόμενων γενεών!
Τι να πει κανείς γι’ αυτή τη χώρα και γι’ αυτή την κυβέρνηση! Κάθε μέρα και μια δυσάρεστη έκπληξη, μια δυσάρεστη εξέλιξη, ένα βήμα οπισθοδρόμησης. Η χθεσινή δραματική είδηση ήταν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα 1500 φορέων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μεταφέρονται άμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Μαΐου.
Νοσοκομεία, βρεφοκομεία, ορφανοτροφεία, παιδικοί σταθμοί, πανεπιστήμια, σχολεία, δήμοι, περιφέρειες, μένουν χωρίς ρευστό. Η κυβέρνηση στραγγίζει ότι χρήματα βρει, όπου αυτά υπάρχουν, οδηγώντας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε παύση πληρωμών.
Αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η αρπαγή των διαθεσίμων 3,5 δις του κουμπαρά για τους εργαζόμενους των επόμενων γενεών! Χρήματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν ιερά από όλες τις κυβερνήσεις! Προτιμάμε να αρπάζουμε και να σπαταλάμε πόρους των παιδιών μας παρά να αλλάξουμε ένα σύστημα χρεοκοπημένο.
Ντροπή!


Οι μετανάστες πνίγονται και η Ευρώπη της …Αλληλεγγύης κοιμάται!
Αυτό που συντελείται με τους μετανάστες είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν πνιγεί 22.000 άνθρωποι και δεν άνοιξε μύτη… Το αντιμετωπίζουν όλοι σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα! Καθημερινά εκτυλίσσονται δράματα με θύματα παιδιά, γυναίκες νέους ανθρώπους που στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την τρομοκρατία πέφτουν στα χέρια των λαθρεμπόρων – διακινητών που θησαυρίζουν στην πλάτη τους με την ανοχή και κάποιων κρατών (ονόματα δεν λέμε) και μετά τους θαλασσοπνίγουν με τα σαπιοκάραβα που τους στοιβάζουν! Τώρα μόνο μετά το πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε τάφος 950 ψυχών ξύπνησε η Ευρώπη και αποφάσισε – λέει – να πάρει μέτρα. Η Ευρώπη της …Αλληλεγγύης των λαών (δήθεν) που τόσα χρόνια κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα και ξεπλένει ως Πόντιος Πιλάτος τας χείρας της ρίχνοντας μερικά κονδύλια στις χώρες – πύλες όπως η χώρα μας και η Ιταλία. Μεταναστευτική πολιτική κατά τα άλλα… Αλλά για ποια Ευρώπη να μιλήσουμε; Αυτή που οραματίστηκαν οι μεγάλοι υπέρμαχοι της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτή έμεινε όραμα. Η Ευρώπη είναι μια οικονομική ένωση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Γερμανών πρωτίστως και των Άγγλων και συμπεριφέρεται ως κατακτητής σε υποτελείς της!
Θέλετε αποδείξεις;
– Πολύ εύγλωττο το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή».
Μ.Ξ.


Εργασίες καθαρισμού στο Στρατόπεδο Αναλογίδη στην Σταυρούπολη
Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο Στρατόπεδο Αναλογίδη στην Σταυρούπολη. Έμαθα πως έχει μπει συνεργείο καθαρισμού και ότι γίνονται εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και εξωραϊσμού. Να θυμίσουμε ότι το Στρατόπεδο αυτό έπαψε να λειτουργεί ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσε απ’ το καλοκαίρι του 2011 όταν και έκτοτε λειτουργούσε μόνο ως φυλάκιο. Τώρα γιατί ξαφνικά να το καθαρίζουν; Φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι το ετοιμάζουν για Κέντρο Υποδοχής και Φύλαξης Μεταναστών.
Ίδωμεν…
Μ.Ξ.


Προσέξτε καλά, γιατί…
«Ο στρατός της Δημοκρατίας σήμερα αριθμεί περισσότερους στρατιώτες, ωστόσο, μια αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στην ιδεολογία του μίσους και του ναζισμού, που εκπροσωπείται από το 2012 στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή» προειδοποίησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Yποθέτω πως οποιοσδήποτε, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έλεγε την ανωτέρω ατάκα περί Χρυσής Αυγής, που ξεστόμισε η Δούρου, θα ήταν ”εκβιαστής”, ”έμπορος του φόβου” και άλλα παρόμοια που αναμασούν καθημερινά οι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση. Βέβαια, ποιόν να ενοχλήσει και γιατί; Τρομοκρατία εσείς για τις προσπάθειες της ‘’πρώτης φοράς αριστερά’’; Τρομοκρατία και εμείς με τον ακροδεξιό λύκο που θα σας φάει αν αποτύχουμε. «Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι με τους άλλους», «Ή εμείς ή το μνημόνιο», «Ή Σύριζα ή Χρυσή Αυγή». Ο μανιχαϊσμός του λαϊκισμού, σε όλο του το μεγαλείο. Χαρακτηριστικό είναι, ότι σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσιάστηκε στον Skai, οι πιο ικανοποιημένοι άνθρωποι από την πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση, είναι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ.
Χ.Δ.


Το γνώθι σαυτόν
Η κυβέρνηση Τσίπρα, κυρίως με τις πολύμηνες ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις, φέρνει στον νου γεγονότα από το παρελθόν της αριστεράς, όπως τα Δεκεμβριανά, που δεν φαίνεται να έχουν διδάξει και πολλά. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε 2-3 σημεία, όπως: ποτέ μην ξεκινάς να σχεδιάζεις και κυρίως να υλοποιείς μια μεγάλη ρήξη, που θα έχει δραματικές συνέπειες στο σύνολο του πληθυσμού, αν δεν είσαι σίγουρος πως μπορείς να φτάσεις στο τέλος νικητής ή έστω τον τρόπο με τον οποίο θα βγεις από την κρίση «σώος», εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες σου. Γιατί είναι βέβαιο πως αν χάσεις μια τέτοιας σημασίας αναμέτρηση, οι καλύτερες λύσεις που θα έχεις στη συνέχεια, θα είναι χειρότερες και από τον δυσμενέστερο προγενέστερο συμβιβασμό. Ποτέ μην υπερτιμάς τις δυνάμεις σου και μην υποτιμάς τους αντιπάλους σου. Όταν δεν είσαι σίγουρος για τον συσχετισμό των δυνάμεων είναι φρονιμότερο να συμπεριφερθείς συντηρητικά και με πνεύμα μετριοπάθειας, γιατί τουλάχιστον έτσι δεν κινδυνεύεις να συντριβείς. Να σέβεσαι την θέση της χώρας σου στο διεθνές σύστημα. Ιδίως στις μικρές χώρες, οι διεθνείς συσχετισμοί είναι αποφασιστικής σημασίας. Όταν τα κράτη το ξεχνούν, ο λογαριασμός μπορεί να αποδειχτεί ακριβός. Για όλους μας.
Χ.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…