Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μαθήματα αυτοάμυνας από το Δήμο Ξάνθης στους δημότες

Μαθήματα αυτοάμυνας από το Δήμο Ξάνθης στους δημότες

0
autoamina

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα που απευθύνεται σε ενήλικες

Ο καταξιωμένος προπονητής taekwondo Ανδρέας Χρηστίδης θα αναλάβει την εκμάθηση των ασκήσεων

Γυμνασμένους και… προετοιμασμένους να αντιμετωπίσουν ανεπιθύμητες και επικίνδυνες καταστάσεις θέλει τους δημότες της πόλης ο Δήμος Ξάνθης που ξεκινάει το επόμενο διάστημα μαθήματα αυτοάμυνας για ενήλικες.

Το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Ξάνθης αμακοίνωσε και επίσημα την έναρξη του δημοτικού προγράμματος μαζικού αθλητισμού «Αυτοάμυνα για Ενήλικες». Επίκεντρο του προγράμματος είναι οι άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών οι οποίοι μέσα από τα «μαθήματα αυτοάμυνας», θα μάθουν τρόπους συγκεκριμένων κινήσεων αυτοπροστασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ασκήσεις εκγύμνασης για όλο το σώμα με σκοπό τη βελτίωση της ισορροπίας, ευλυγισίας, δύναμης, αυτοσυγκέντρωσης και αυτοελέγχου, υπό την εποπτεία και επίβλεψη του καταξιωμένου Ξανθιώτη προπονητή taekwondo, Ανδρέα Χρηστίδη.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο κλειστό Δημοτικό κέντρο (Δ.Α.Κ. Ξάνθης) πέντε φορές την εβδομάδα, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 – 14:00, αν και στο πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες μικρές μετατροπές, ανάλογα με το ενδιαφέρον και την προσέλευση του κοινού. Το αντίτιμο μηνιαίας συμμετοχής για τον κάθε ασκούμενο θα είναι 10 Ευρώ.

Δ. Παρτσαλίδου: «Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από πολίτες»

Το «Ε» επικοινώνησε με την αρμόδια αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης που υλοποιεί το πρόγραμμα, κα. Δέσποινα Παρτσαλίδου η οποία μίλησε για τους στόχους της δράσης. Η κα. Παρτσαλίδου ανέφερε αρχικά:

Δ.Π.: «Το πρόγραμμα αφορά όλους τους δημότες της πόλης, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι με ένα χαμηλό κόστος συμμετοχής (10 Ευρώ το μήνα) θα μπορούν καθημερινά να γυμνάζονται στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ και παράλληλα να μαθαίνουν κινήσεις αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας. Οι ώρες που αρχικά θα διεξάγονται οι προπονήσεις είναι πρωινές-μεσημεριανές (10.00-14:00) ώστε να μπορούν να έρχονται άνεργες γυναίκες, μητέρες παιδιών που εκείνες τις ώρες συνήθως αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο κι έτσι έχουν ελεύθερο χρόνο. Επίσης ενδιαφέρον εξέφρασαν ενήλικες αλλά και συνταξιούχοι οι οποίοι είδαν με θετικό μάτι μία τέτοια κίνηση».

Για το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου των μαθημάτων ώστε να μπορούν περισσότεροι – εργαζόμενοι – ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, η κα. Παρτσαλίδου σημείωσε:

Δ.Π.: «Ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις αιτήσεις που θα υπάρξουν, ενδεχομένως να προσθέσουμε και απογευματινές ώρες μαθημάτων ώστε να εξυπηρετείται περισσότερος κόσμος, ίσως και κάποια Σάββατα».

Α. Χρηστίδης: «Τεχνικές για να αποφεύγουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις»

Από την πλευρά του ο προπονητής Ανδρέας Χρηστίδης που θα έχει την επίβλεψη των τμημάτων δήλωσε στο «Ε»:

Α.Χ.: «Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε τις συμμετοχές ώστε ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων να χωρίσουμε τα τμήματα. Ασφαλώς καθώς θα πρόκειται για μαθήματα που απευθύνονται σε ενήλικες οι προπονήσεις δεν θα γίνονται σε ρυθμούς… πρωταθλητισμού αλλά θα είναι πιο ¨χαλαρές¨ για να μπορούν όλοι να τις ακολουθούν. Το σίγουρο είναι πως θα δημιουργήσουμε ένα όμορφο και οικογενειακό κλίμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και όσοι έρθουν θα μάθουν χρήσιμα πράγματα και κινήσεις με τις οποίες θα μπορούν να αποφύγουν κάποια ανεπιθύμητη κατάσταση που μπορεί να τους παρουσιαστεί».

Για το άθλημα που θα εξασκούνται οι συμμετέχοντες ο Ξανθιώτης προπονητής τόνισε:

Α.Χ.: «Θα είναι μία μίξη από διάφορες πολεμικές τέχνες και κινήσεις που αφορούν την αυτοπροστασία και όχι μόνο. Η κάθε προπόνηση θα ξεκινάει με το απαραίτητο ζέσταμα, ενώ θα γίνονται και ασκήσεις εκγύμνασης – ενδυνάμωσης, σε βαθμό δυσκολίας που θα επικεντρώνεται σε κάθε αθλούμενο ξεχωριστά, ανάλογα με τη φυσική του κατάσταση».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 25410-74032 καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 10:00 έως τις 14:00 ή να επισκέπτονται το ΔΑΚ Ξάνθης τις παραπάνω ώρες και ημέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…